Ιστορίες για τον Ωρίωνα Β’ Μέρος

Ο Ωρίωνας ξαναβρίσκει το φως του

Ο Ωρίωνας για να ξαναβρεί το φως του που τον τύφλωσε ο Οινοπίωνας (βλ. άρθρο «Ιστορίες για τον Ωρίωνα Α’ Μέρος» έπρεπε να εκθέσει τα μάτια του στις ηλιαχτίδες του ήλιου. Για να το πετύχει αυτό ταξίδεψε ως τη Λήμνο, εκεί που βρίσκονταν οι διάσημοι αρχισιδηρουργοί. Κατάφερε να φτάσει ως εκεί μόνο με την ακοή του, η οποία ήταν εστιασμένη στο δυνατό ήχο και το κρότο που προκαλούσαν τα μέταλλα στα χέρια των σιδηρουργών. Ο Ωρίωνας φτάνοντας στη Λήμνο έπιασε τον Κηδαλίωνα, το δάσκαλο του Ηφαίστου, και τον έφερε επάνω στους τεράστιους ώμους του. Από αυτή την περίοπτη θέση ο Κηδαλίωνας τον καθοδήγησε ως την ανατολή εκεί που βγαίνει ο ήλιος. Και με αυτόν τον τρόπο πράγματι ο Ωρίωνας κατάφερε να θεραπευτεί, εκθέτοντας τα τυφλά μάτια του στις ηλιαχτίδες του ήλιου και ξαναβρίσκοντας την όρασή του.   

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη

Το τέλος του Ωρίωνα

Ο Ωρίωνας όμως δεν είχε σκοπό να αφήσει την πράξη του Οινοπίωνα ατιμώρητη. Μόλις ξαναβρήκε το φως του έβαλε στόχο να τον εκδικηθεί για αυτό που του έκανε. Ο Οινοπίωνας εντωμεταξύ κρυβόταν σε ένα δωμάτιο κάτω από τη γη. Ο αγριεμένος κυνηγός περιπλανιόταν από δω κι από κει να βρει τον τιμωρό του φοβερίζοντας ότι θα σκοτώσει όλα τα ζώα της γης. Σε κάποιο κυνήγι του όμως, η Γη έστειλε σκορπιό για να δαγκώσει τον αλαζόνα Ωρίωνα. Κι έτσι ο άγριος πλην πανέμορφος γίγαντας κατέληξε αστερισμός μαζί με τον ίδιο του το δήμιο Σκορπιό στον Ουρανό. Άλλοι λένε ότι το θανατηφόρο αρθρόποδο έστειλε η Άρτεμις.  

Σύμφωνα με μία παράδοση

Ο Ωρίωνας πέθανε στη Δήλο (γνωστή τότε ως Ορτυγία). Ο Ωρίωνας είχε ήδη τελέσει γάμο με την Ηώ, τη θεά της αυγής (βλ. άρθρο «Ηώς, η θεά της αυγής». Έλεγαν ότι ο μεγάλος κυνηγός ζήτησε από μία άλλη μεγάλη κυνηγό, την Άρτεμις να συναγωνιστούν στο δίσκο. Εκείνη τότε τον τιμώρησε σε θάνατο για την ύβρη του. Άλλοι λένε ότι τον σκότωσε επειδή ο γίγαντας κυνήγησε την Ώπις, μία από τις ακόλουθούς της (ουσιαστικά πρόκειται για άλλο όνομα της Άρτεμις). Άλλοι πάλι αναφέρουν τη θεά του κυνηγιού να είναι ερωτευμένη με τον όμορφο γίγαντα και του έστειλε το σκορπιό επειδή τον ζήλευε.  

Τέλος, για το θάνατο του άγριου κυνηγού και την άνοδό του στον ουρανό υπάρχει μία ακόμη εκδοχή: Ο Απόλλωνας κατάλαβε ότι η αδερφή του Άρτεμις είναι ερωτευμένη με τον Ωρίωνα και προσπάθησε να την αποτρέψει από τον έρωτά του. Εκείνη όμως ήταν ανένδοτη. Μία μέρα λοιπόν ο Απόλλωνας είδε πέρα στη θάλασσα κάτι που έμοιαζε με το κεφάλι του Ωρίωνα. Χωρίς να πει τίποτα στην αδερφή του την προέτρεψε να βάλουν σημάδι τον άγνωστο σε εκείνη στόχο. Η Άρτεμις, άριστη ως ήταν στο σημάδι, χωρίς να καταλάβει τι ήταν αυτό που σημάδευε, στόχευσε και πέτυχε με μιας το κεφάλι του αγαπημένου της. Έπειτα, αφού άθελά της του στέρησε τη ζωή, τον ανέβασε στους ουρανούς και τον έκανε αστερισμό. 

Αυτό ήταν και το τέλος του Ωρίωνα…  Σύμφωνα με τον Όμηρο βέβαιο ο Ωρίωνας βρίσκεται στον Κάτω Κόσμο και συνεχίζει να κυνηγάει ακόμη κι εκεί όλα τα άγρια ζώα που έπεσαν από τα βέλη του πάνω στη γη. 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles