Εισαγωγή στον κόσμο των Ταρώ

Εισαγωγή στον κόσμο των Ταρώ. Το Taroto Blog ξεκινάει την ανάλυση των καρτών Ταρώ. Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή από τράπουλες χαρτομαντείας Ταρώ. 42 Μαντικές Τράπουλες αλλά και 31 Συμβουλευτικές.

Αναρίθμητες ώρες μελέτης έχουν αφιερωθεί τους τελευταίους αιώνες για την προσέγγιση και την αποκρυπτογράφηση των καρτών Ταρώ. Είναι μία από τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους μαντείας, για την οποία πολλά έχουν γραφτεί ανά τους αιώνες. Άλλα σωστά, άλλα λιγότερο σωστά και άλλα πέρα για πέρα δημιουργήματα της φαντασίας. Οι παρερμηνείες ξεκινούν ακόμα και από την ονομασία Ταρώ ή Ταρό, την καταγωγή τους, την ερμηνεία τους.

Για τη μελέτη του Ταρώ, χρειάζεται ο Σοφός που θα είναι σε θέση να αποσαφηνίσει τα νοήματα και να τα ξεκαθαρίσει από την ανοησία. Το Ταρώ είναι συμβολισμός και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος ο ξεκάθαρος νους, που δε θα μπαίνει στη διαδικασία της μετάφρασης και της άσκοπης σημασιολογίας. Τα εμβλήματά του έχουν εσωτερικό νόημα. Επιδέχονται απεριόριστους συνδυασμούς και η κατανόησή τους έρχεται, μόλις μπορέσει κανείς να κάνει τα σύμβολα να μιλήσουν. Με πολύ ποιητικό τρόπο, τα σύμβολα μας αποκαλύπτουν ιδέες. Υπερβολικά αιθέριες για να υποβληθούν στον περιορισμό των λέξεων.

Οι εκδοχές της Ταρώ

Κάθε φορά που γράφεται ένα άρθρο ή ένα βιβλίο για το θέμα, παρουσιάζεται και νέα εκδοχή της ερμηνείας τους. Κάτι που πιθανόν να είναι φυσιολογικό, αφού λίγοι τα γνώριζαν. Και η πλειοψηφία αυτών, έχει δεσμευτεί με την υπόσχεση, να μην ανακοινώσει αυτά που ξέρει. Σαν να θέλουν να αφήσουν ομίχλη μυστηρίου να καλύπτει τις ερμηνείες του παιχνιδιού αυτού.

Η Αλήθεια της Ταρώ

Σε απάντηση όσων θέλουν να αποκρύψουν την «αλήθεια», μπορούμε εδώ να αναφέρουμε, ότι οποιαδήποτε αποκάλυψη, δεν είναι, παρά μια λεπτομέρεια της πραγματικής ερμηνείας. Όσα και να πούμε για την αποκάλυψη, πάντοτε θα υπάρχουν και άλλα πολύ περισσότερα που θα μένουν να ειπωθούν.

Στο Taroto Blog θα αναλύσουμε τις κάρτες Ταρώ. Σκοπό μας είναι να δώσουμε – όσο το δυνατό – πιο ξεκάθαρη ερμηνεία Χαρτιών στους εξωτερικούς κύκλους. Το ύψιστο νόημα των συμβόλων είναι πολύ βαθύτερο από αυτό που μπορεί να φαίνεται με μια πρώτη ματιά και ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί, που δίνουν λάθος ερμηνεία και αγγίζουν τα όρια του τσαρλατανισμού και της ανοησίας. Απευθύνεται σε όσους διαθέτουν το χάρισμα, ώστε να βοηθηθούν, να είναι πιο ενορατικοί και όσο πιο κοντά στην αλήθεια γίνεται.

Χαρτομαντεία. Μελλοντολόγος Άρης. Εμπειρία & Γνώση

Η Καταγωγή των καρτών

Η πρώτη πλάνη ξεκινά από την καταγωγή των Χαρτιών. Τοποθετείται στην αρχαία Αίγυπτο ή Ινδία ή Κίνα, με αποτέλεσμα να παρασύρει τους πρώτους «βιαστικούς» ερμηνευτές, σε εντελώς λάθος ερμηνείες. Εξέλειπε η έμπνευση, καθώς υπήρχε μεγάλος περιορισμός στην επινοητικότητα και την ενόραση. Πιο κοντά στην αλήθεια, μοιάζει να είναι η αλβηγινή καταγωγή και αυτό προκύπτει από τις ενδείξεις που έχουμε σε κάποια από τα διακριτικά σημάδια των Χαρτιών. Για παράδειγμα, ο Ιεροφάντης μπορεί να συσχετιστεί με τον Πατριάρχη των Αλβιγηνών, η Αρχιέρεια με την ίδια την Εκκλησία τους ή ο Πύργος που χτυπιέται από κεραυνό σαν την καταστροφή της Παπικής Ρώμης. Αλλά και αυτό ακόμα απέχει από την αληθινή καταγωγή, καθώς φαίνεται ότι έχει μεγάλη επιρροή από τον Χριστιανισμό.

Δείτε εδώ: Η Μεγάλη Αρκάνα | Ανάλυση και Ερμηνεία

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles