ΙΟΥΛΙΟΣ 2017

Η πρώτη ημέρα του Ιουλίου είναι Σάββατο και η Σελήνη βρίσκεται σε γέμιση στο πρώτο τέταρτο. Η πανσέληνος Ιουλίου είναι την Κυριακή 9 του μήνα και η αρχή της νέας σελήνης είναι επίσης Κυριακή 23 του μήνα.

Ο άη-Λιας κόβει σταφύλια και η Αγία Μαρίνα σύκα

Ο μήνας Ιούλιος πήρε το όνομα του από τον Ιούλιο Καίσαρα. Έτσι τον τίμησαν οι Ρωμαίοι μετά την δολοφονία του από τον Βρούτο. Αρχικά ήταν ο πέμπτος μήνας του Ρωμαϊκού Ημερολογίου, και ονομαζόταν Quintilis. 

Στην Αρχαία Αθήνα αντιστοιχεί με το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα Σκιροφοριώνα – τελευταίο μήνα του έτους – και το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα Εκατομβαιώνα – τον πρώτο μήνα του έτους. Δηλαδή στην Αρχαία Αθήνα στα μέσα Ιουλίου γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά!

Η λαογραφία αναφέρει τον Ιούλιο σαν Αλωνάρη, Αλωνιστή ή Αλωνητή διότι γίνεται το αλώνισμα των δημητριακών. Στην Ρόδο τον αναφέρουν ως Φουσκομηνά ή και Χασκομηνά επειδή φουσκώνουν και σκάνε τα σύκα. Στα νησιά μας Χίο και Νάξο ο Ιούλιος ονομάζεται και Γυαλιστής επειδή ωριμάζουν τα σταφύλια και γυαλίζουν οι ρώγες τους. Άλλοι τον αναφέρουν ως Αηλιάς ή Αηλιάτης λόγω του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου. Στον Πόντο λόγω του θερισμού των χόρτων τον έλεγαν Χορτοθέρτς.

Οι Άγιοι του μήνα έχουν ιαματικές ικανότητες λόγω του οτι παλιότερα αυτή την περίοδο αντιμετώπιζαν προβλήματα και υπήρχε επιδείνωση στον τομέα την υγιεινής πόλεων και χωριών λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Έτσι οι άνθρωποι μέσα από την προσευχή και τις Δεήσεις προσπαθούσαν να διαφυλαχθούν.

Οι αγροτικές εργασίες που γίνονται τον Ιούλιο είναι το αλώνισμα, το θέρισμα των σιτηρών, το σκάλισμα καλαμποκιού, καπνού και της πατάτας ενώ στα σημεία που υπάρχουν καπνά αρχίζουν να στεγνώνουν τα φύλλα του.

Για τον Ιούλιο του 2017 τα μερομήνια λένε:

  • Από 1 έως 9 θα έχει ζεστές μέρες χωρίς ιδιαίτερους ανέμους, η θερμοκρασία θα είναι 29-34
  • Από 10 έως 18 θα έχει πιο δροσερές μέρες (26-32) αφού θα υπάρχει ένα βορειοδυτικό αεράκι.
  • Από 18-26 θα υπάρχει άνοδος της θερμοκρασίας (26-34). Άπνοια, υγρασία, κουφόβραση και πιθανότητα για καύσωνα.
  • Από 27-31 ο καιρός θα δροσίσει (26-31) αφού ένα βοριαδάκι θα υπάρχει παροδικά.

Βρισκόμαστε στην μέση του καλοκαιριού οπότε από καρδιάς σε όλους σας Καλό Καλοκαίρι με ηρεμία, γαλήνη, ξεκούραση, έρωτα και ποιοτική διασκέδαση! Ένα βιβλίο να σας συντροφεύει στις διακοπές σας!


Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας.
Χαρτομαντεία Ταρώ μέσα από 42 μαντικές τράπουλες.
Σεμινάρια Χαρτομαντείας Ταρώ και Μαγείας.
Πανίσχυρα Ξόρκια, Αποκρυφισμός, Πνευματικές Εργασίες.
Ερωτική Μαγεία, Επαναφορές και δέσιμο συντρόφου.
Υλικά Μαγείας, Πανίσχυρα Χειροποίητα Φυλαχτά.
Μέντιουμ, Λύσιμο Μαγείας, Εξορκισμοί Χώρων, Εργασίες Ευημερίας.
Ηούς 83 Αθήνα , Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103477211 – 6986587147
Επίσημη Ιστοσελίδα : www.taroto.gr

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles