ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ

Οι Τιτάνες δέν ήταν λατρευόμενες θεότητες, εκτός ίσως του Κρόνου. 

Ο Ουρανός μια νύχτα ήρθε και αγκάλιασε την γυναίκα του τη θεά Γαία. Σε μία ολονύχτια συνουσία γεννήθηκαν κάποια παιδιά που από την αρχή δεν ήταν αγαπητά στον Ουρανό. Έτσι τα έκρυψε στα άβαθα της Γης ώστε να μην τα δει η ημέρα.

Ο αριθμός των παιδιών τους ήταν μεγάλος:

Ο Κόττος, ο Κρείος, ο Ιπετός, Υπερίων, η Θεία, η Ρέα, η Θέμις, η Τήθυς, η Φοίβη, η Μνημοσύνη και ο νεαρός Κρόνος.

Η Γαία απογοητευμένη από την συμπεριφορά του Ουρανού ζήτησε από τα παιδιά της βοήθεια ώστε να τον τιμωρήσει. Αμέσως ο Κρόνος είπε στήν μητέρα του πώς αυτός θα την βοηθήσει! Τον πήρε λοιπόν και τον έκρυψε σε ένα σημείο ώστε μόλις κατέβει ο  Ουρανός να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο της. Είχε κατασκευάσει ένα τεράστιο δρεπάνι από σίδερο με κοφτερά δόντια. Το έδωσε στον Κρόνο που ήταν έτοιμος σε θέση μάχης. Η νύχτα ήρθε και ο Ουρανός κατέβηκε και άρχισε να αγκαλιάζει την Θεά Γαία. Τότε, ο Κρόνος αρπάζει τον πατέρα του και με το τεράστιο δρεπάνι, του κόβει τα γεννητικά του όργανα και τα πετάει. Με τις σταγόνες του αίματος η Γαία δημιούργησε τις Ερινύες, τις Μέλιες Νύμφες και τούς Γίγαντες. Από τα γεννητικά του όργανα, τα οποία ο Κρόνος τα πέταξε στην θάλασσα γεννήθηκε η Αφροδίτη. Από τότε λοιπόν ο Ουρανός δεν πλησιάζει την γυναίκα του Γαία ώστε να έχουν νυχτερινές σχέσεις.

Η Τιτάνισσα Θεία με τον Υπερίωνα έδωσαν την Ηώ, τον Ήλιο και την Σελήνη. Η Φοίβη έγινε μητέρα τής Άρτεμις, τής Εκάτης, τής Λητώς και του Απόλλωνα. Η Ρέα, με τον Κρόνο, γέννησε την Ήρα, την Δήμητρα και την Εστία και τούς μεγάλους θεούς Ποσειδώνα, Άδη και Δία. Όπως ο Ουρανός, έτσι και ο Κρόνος φοβούμενος μην χάσει την κυριαρχία του από ένα εκ των τέκνων του, τα κατάπινε. Εδώ βρίσκουμε την Ρέα στην ίδια δυσάρεστη θέση πού ήταν και η μάνα της. Έτσι ζητά από την μάνα και τον πατέρα της βοήθεια ώστε να σώσει το νέο παιδί που θα έφερνε στον κόσμο. Την έστειλαν λοιπόν στην Λυκτό της Κρήτης, όπου και γέννησε. Αντί για το παιδί του έδωσε μια μεγάλη πέτρα τυλιγμένη την οποία και κατάπιε, νομίζοντας πώς είναι το παιδί του.

Ο Άνακτας ΖΕΥΣ μεγάλωνε γρήγορα. Έφτασε η ώρα λοιπόν όπου θα αναμετρηθεί με τον πατέρα του τον Κρόνο. Όπως μας αναφέρουν διηγήσεις από τα Ορφικά κείμενα, ο Κρόνος αποκοιμήθηκε μεθυσμένος και ο νεαρός Ζεύς του πέρασε δεσμά. Ο Ζεύς ελευθέρωσε, εκτός από τα αδέρφια του, και τα αδέρφια του πατέρα του. Οι Κύκλωπες από ευγνωμοσύνη στον Ζεύς χάρισαν την αστραπή και την βροντή.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε τις μάχες που έγιναν μεταξύ θεών και τιτάνων, ένα μεγάλο και εντυπωσιακό κεφάλαιο τής ελληνικής μυθολογίας.

Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας.
Χαρτομαντεία Ταρώ μέσα απο 42 μαντικές τράπουλες.
Σεμινάρια Χαρτομαντείας Ταρώ και Μαγείας.
Πανίσχυρα Ξόρκια, Αποκρυφισμός, Πνευματικές Εργασίες.
Υλικά Μαγείας, Πανίσχυρα Χειροποίητα Φυλαχτά.
Λύσιμο Μαγείας, Εξορκισμοί Χώρων, Εργασίες Ευημερίας.

Ηούς 83 Αθήνα , Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103477211 – 6986587147
Επίσημη Ιστοσελίδα : www.taroto.gr

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles