Η Μεγάλη Αρκάνα | Ανάλυση και Ερμηνεία

Η Μεγάλη Αρκάνα | Ανάλυση και Ερμηνεία. Το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες είναι ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας στην Αθήνα. Στα αρχεία του υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή από τράπουλες χαρτομαντείας ταρώ. 42 Μαντικές Τράπουλες και 31 Συμβουλευτικές. Μέσα από το Taroto Blog θα σας παραθέσουμε μια πλήρη και άκρως επεξηγηματική ανάλυση για μια κλασική τράπουλα. Ανάλυση στη Μεγάλη Αρκάνα των καρτών Ταρώ του Α.Ε. Γουέιτ.

Δείτε εδώ: Ερμηνεία Μικρής Αρκάνα

Η Μεγάλη Αρκάνα | Ανάλυση και Ερμηνεία.

Η Μεγάλη Αρκάνα | Ανάλυση και Ερμηνεία.

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Ανόητος

Κάρτα Ταρώ Ο Τρελός

Κάρτα Ταρώ Ο Τρελός

Το χαρτί χωρίς αρίθμηση. Κατ’ άλλους είναι τοποθετημένο στην αρχή της τράπουλας και έχει την αρίθμηση 0 και κατ’ άλλους προς το τέλος της τράπουλας χωρίς αρίθμηση. Εδώ φαίνεται ένας νεαρός αμέριμνος, να ονειροπολεί και να ονειροβατεί, θα λέγαμε, χωρίς να συναισθάνεται ότι βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και κινδυνεύει να τσακιστεί.

Περιγραφή

Ο άντρας μοιάζει με ταξιδιώτη που κουβαλά όλα του τα υπάρχοντα μαζί. Είναι ευτυχισμένος για την πορεία του και δεν τον αποσπά τίποτα και κανένας. Ούτε ακόμα και ο σκύλος που τον πλησιάζει επικίνδυνα. Σαν να δηλώνει τον άνθρωπο που αναζητά εμπειρίες σ’ αυτή τη φάση και δεν τον απασχολεί κανένα κόστος για τις επιλογές που θα κάνει. Ίσως να μην έχει αντιληφθεί τον γκρεμό από κάτω του. Ίσως να μην τον ενδιαφέρει αν ρισκάρει. Είναι σαν να χλευάζει την πραγματικότητα και όχι μόνο να την αγνοεί. Δείχνει να ταξιδεύει στις δικές του σκέψεις. Σκέψεις χωρίς προβληματικό και αυτό φαίνεται και από το ύφος και τη στάση του σώματός του.

Συμβολισμός

Γενικότερα, το όλο του στήσιμο μοιάζει απόκοσμο η περιβολή του, το δισάκι του, το λουλούδι που κρατά, η πορεία του προς τον γκρεμό. Πλήρης άγνοια και αδιαφορία της κατάστασης. Μπορεί να συμβολίζει και το πνεύμα που αναζητά εμπειρίες και που δε θέλει να προβληματιστεί, δεν έχει τη διάθεση να θέσει εμπόδια στο δρόμο που έχει πάρει. Ο ονειροπόλος πρίγκιπας, σαν ταξιδιώτης από άλλο κόσμο. Περιπατητής επικίνδυνων μονοπατιών. Και παρ’ όλα αυτά, το πρόσωπο δε δείχνει καμία αντίληψη της δεινότητας.

Με μια πρώτη ματιά αυτά βλέπουμε για τον ανόητο και αυτό είναι που μας κεντρίζει την περιέργεια για τη θέση που κατέχει στη σειρά των καρτών. Πώς είναι δυνατόν να βρίσκεται στο σύστημα της ανώτερης μαντείας; Γιατί δεν έχει αρίθμηση; Γιατί είναι αμφίβολη και αμφιλεγόμενη η θέση της; Είναι ερωτήματα τα οποία δεν θα απαντηθούν στο τώρα.

Ερμηνεία

Είναι ο άνθρωπος που έχει τη δική του λογική για τα πράγματα, κόντρα στις αντιλήψεις του κατεστημένου που στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα είχε διαγνώσει κίνδυνο και θα έψαχνε τρόπους προφύλαξης. Ή ακόμα, δεν θα είχε φέρει τον εαυτό του σε τέτοια δύσκολη θέση, ιδιαίτερα στη φάση που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή. Σαν να προκαλεί το πνεύμα να εγκαταλείψει την ασφάλεια που έχει δημιουργήσει και να γευτεί τις απολαύσεις του αγνώστου μόνο και μόνο για την εμπειρία.

Αυτό που συνήθως λέγεται για τον ανόητο, είναι ότι αντιπροσωπεύει την επιφάνεια και την αισθησιακή ζωή και άλλοτε είχε ονομαστεί και αλχημιστής για να καταδειχθεί ως το έπακρο η ανοησία του.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Μάγος

Κάρτα Ταρώ Ο Μάγος

Κάρτα Ταρώ Ο Μάγος

Αυτή η κάρτα απεικονίζει μια νεανική φιγούρα που μοιάζει με το θεό Απόλλωνα κ που με το χαμόγελό του εμπνέει εμπιστοσύνη.

Περιγραφή

Πάνω από το κεφάλι του βρίσκεται το σύμβολο ∞, το οριζόντιο 8 ή αλλιώς το σύμβολο του απείρου, μια χορδή που αντιπροσωπεύει το συνεχή κύκλο ή την ανακύκλωση της ενέργειας ∞. Στοιχείο που σε λάθος χέρια μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες, ενώ με σωστό χειρισμό, μπορεί να εξυπηρετεί απεριόριστα τις ανάγκες του χρήστη. Στη μέση του φορά ζώνη σε σχήμα φιδιού που τρώει την ουρά του, σύμβολο και αυτό της αιωνιότητας και της μεταμόρφωσης. Θάνατος και αναγέννηση στον ατέρμονο κύκλο της ενέργειας. Στο δεξί του χέρι κρατά ράβδο και με το αριστερό του, σε απόλυτη συνέχεια, δείχνει τη γη.

Συμβολισμός

Συμβολίζει την άντληση δυνάμεων από τον ουρανό και τη διοχέτευσή τους στον άνθρωπο. Οι δυνάμεις και οι χάρες του Πνεύματος έρχονται άνωθεν. Ο ίδιος λειτουργεί σαν δίαυλος, περνούν από μέσα του οι δυνάμεις αυτές. Τον κατακλύζουν και κατευθύνονται προς τη γη. Στο τραπέζι μπροστά του βρίσκονται τα σύμβολα των τεσσάρων σειρών του Ταρώ, το ραβδί, το κύπελλο, το σπαθί και η πεντάλφα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να δημιουργήσουν άπειρες δυνατότητες χρήσης στο μύστη. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κατά τη βούλησή του και για οποιοδήποτε σκοπό επιθυμεί.

Αυτά τα εργαλεία είναι το παν αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ως προς τη χρήση τους, για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και προς όφελός μας. Μπροστά στα πόδια του υπάρχουν τριαντάφυλλα και κρίνα μπλεγμένα μεταξύ τους × και τα δύο μαζί. Αντιπροσωπεύουν τη γνώση της πραγματικότητας και της αλήθειας. Τη δημιουργική σκέψη, την πραγματοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνονται, χρησιμοποιώντας σωστά όλα μας τα εφόδια.

Ερμηνεία

Αυτό το χαρτί, αν μας πέσει, φανερώνει το θείο κίνητρο, τη θέληση για ένωση με το ανώτερο. Μας ενημερώνει ότι έχουμε όλα τα εργαλεία μπροστά μας και ασφαλώς μπορούμε να τα κάνουμε να λειτουργήσουν προς όφελός μας. Με την καλή χρήση των μέσω αυτών, μπορούμε να αναπτύξουμε όλες τις δυνατότητές μας και να πετύχουμε το σκοπό μας.

Με λίγα λόγια, ο μάγος αντιπροσωπεύει τη διπλωματία, τη δεξιοτεχνία, την εξυπνάδα, την αυτοπεποίθηση (στη συνέχεια κάποια νοήματα αλλάζουν, ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται τα χαρτιά). Είναι η κάρτα που συμβολίζει τον δυνατό. Αυτόν που έχει θέληση, ικανότητα, προσαρμοστικότητα, πειθώ και καταφέρει στο τέλος αυτό που επιδιώκει. Συμπληρωματικά, για το σύμβολο του οριζόντιου 8, θα μπορούσε να συνδεθεί, κατά μία έννοια, με την αναγέννηση μέσα στο Χριστό. Καθώς το 8 είναι ο αριθμός του Χριστού – σύμφωνα με το Μαρτινισμό –.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Αρχιέρεια 

Κάρτα Ταρώ Η Μεγάλη Ιέρεια

Κάρτα Ταρώ Η Μεγάλη Ιέρεια

Κάθεται αδρανής και παθητική στο θρόνο της, είναι ντυμένη με φόρεμα σε μπλε απαλό χρώμα, που υποδηλώνει το πνευματική της υπόσταση.

Περιγραφή

Στα πόδια της βρίσκεται η σελήνη και το κεφάλι της στεφανώνεται από διάδημα με κέρατα, με μια ολόγιομη σελήνη στη μέση. Στο στήθος της βλέπουμε έναν ηλιακό σταυρό. Αντιπροσωπεύει τα τέσσερα στοιχεία (φωτιά, νερό, αέρας, γη) ή τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (βοράς, νότος, ανατολή, δύση).

Στα χέρια της κρατά περγαμηνή με –ξεκάθαρα –γραμμένη τη λέξη TORA. Φανερώνει το Μυστικό Νόμο, τη μυστική απόκρυφη σοφία. Κρατά σφραγισμένη την περγαμηνή και ένα μέρος αυτής καλύπτεται από το πέπλο, για να δείξει, έμμεσα, ότι δεν μπορούν να ειπωθούν όλα, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που υπονοούνται. Πλαισιώνεται από τα αριστερά και τα δεξιά από δύο πυλώνες. Ο ένας σε λευκό χρώμα, η Jachin, η άλλη σε μαύρο, η Boaz. Είναι τα ονόματα δύο κολώνων που στήριζαν τη βεράντα στο ναό του Σολομώντα. Στη λευκή κολώνα είναι γραμμένο το J με μαύρο χρώμα και στη μαύρη κολώνα το Β με λευκό χρώμα. (συμβολίζεται η αρσενική και η θηλυκή όψη, αντίστοιχα).

Συμβολισμός

Η Αρχιέρεια αποκαλείται διαφορετικά και «Απόκρυφη Επιστήμη στο κατώφλι του ιερού της Ίσιδας». Αντιπροσωπεύει τις σεληνιακές δυνάμεις. Είναι η πνευματική σύζυγος και μητέρα, η κόρη των άστρων. Η Αρχιέρεια μας βοηθάει να κατανοήσουμε το υποσυνείδητό μας. Να διεισδύσουμε στον εσωτερικό μας κόσμο και να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελός μας και προς εκπλήρωση κάθε στόχου μας.

Θεωρείται η αντανάκλαση της Ουράνιας Μητέρας. Και με αυτή την έννοια, συμβολικά ονομάζεται και Σεκινάχ. Η Καμπάλα υποστηρίζει ότι υπάρχει μία ανώτερη – η Μπινάχ, και μία κατώτερη, η Μαλκούτ –Σεκινάχ. Η ανώτερη ιδιότητα του Θεού συνδέεται με τη διάνοια και η κατώτερη με το ευλογημένο βασίλειο.

Ερμηνεία

Η Αρχιέρεια μεταβιβάζει το νόημα σε αυτόν που διαβάζει το Νόμο και που αδυνατεί να φτάσει στα απόκρυφα νοήματα. Η Μεγάλη Ιέρεια είναι σύνθετη. Είναι το μέσο που θα μας δώσει την πρόσβαση στη διαίσθησή μας και στον εσωτερικό μας κόσμο. Είναι η γέφυρα που μεταφέρει στο θεϊκό –πνευματικό κόσμο. Η αλλιώς, μας μεταφέρει κάποιο μήνυμα από τη συνείδησή μας, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσουμε και που με τη βοήθειά της, αποκτούμε πρόσβαση στην εσωτερικότητά μας.

Είναι η βασίλισσα του φωτός, αλλά και το φως όλων. Βγάζει από το σκοτάδι τις πραγματικές δυνάμεις που είναι κρυμμένες. Καταλήγοντας θα λέγαμε, ότι τα νοήματα μπορεί να τα διαβάσει και να τα «εκμεταλλευτεί» μόνο όποιος είναι ανοιχτός στη διαδικασία αυτή. Για όλους αυτούς τους λόγους, το χαρτί της Αρχιέρειας είναι το ανώτερο και αγιότερο από όλα τα χαρτιά.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Αυτοκράτειρα

Κάρτα Ταρώ Η Αυτοκράτειρα

Κάρτα Ταρώ Η Αυτοκράτειρα

Σαν μορφή είναι πολύ επιβλητική και αυτό φανερώνεται από τον τρόπο που είναι καθισμένη. Αλλά και από την αμφίεση της.

Περιγραφή

Το  κεφάλι της κοσμεί διάδημα αποτελούμενο από σύμπλεγμα δώδεκα αστεριών και πράσινο στεφάνι. Οι παγκόσμιες δυνάμεις βρίσκονται συγκεντρωμένες στην τιάρα αυτή και φανερώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα. Στην ασπίδα που βρίσκεται στο πλάι της. Βλέπουμε χαραγμένο το σύμβολο της Αφροδίτης ♀. Η Αφροδίτη είναι η θεά της αγάπης και αγάπη σημαίνει, μεταξύ άλλων, και ενότητα. Εκπροσωπεί το φυσικό σώμα και τον υλικό κόσμο. Από όπου και προέρχονται και οι απολαύσεις των αισθήσεων. Μπροστά στα πόδια της υπάρχει χωράφι με ώριμο σιτάρι που παραπέμπει στη γονιμότητα και στην αφθονία. Λίγο πιο μακριά ένας καταρράκτης που δηλώνει τη ροή των πραγμάτων ή τη συνέχεια.

Στο δεξί της χέρι και σε σχήμα σφαίρας, κρατά σκήπτρο. Αυτά είναι τα κυριότερα σύμβολα που υποδηλώνουν την ιδιότητά της. Πιο παρατηρητικά μπορούμε να δούμε και άλλα, όπως για παράδειγμα το μαξιλάρι στο θρόνο της ή τα σύμβολα στο φόρεμά της. Η Αυτοκράτειρα αντιπροσωπεύει το Γήινο Παράδεισο. Όλα όσα είναι ορατά από τον άνθρωπο. Είναι το καταφύγιο των αμαρτωλών (refugium peccatorum) και όχι η Βασίλισσα των Ουρανών (Regina coeli).

Συμβολισμός

Προφυλάσσει με κάθε τρόπο τα δημιουργήματά της, ώστε να μη διαταράσσεται η ισορροπία του βασιλείου της. Έχει, γενικότερα, την έννοια της επιθυμίας, αντιπροσωπεύει την κοσμική δόξα (Gloria mundium). Δημιουργεί κάθε μορφή ζωής και χαρίζει απλόχερα της αγάπη της σε όλους. Είναι το αιώνιο θηλυκό. Σαν άλλη Αφροδίτη, γεμάτη συναισθήματα, συγκινήσεις ή ακόμα και εσωτερικές απαιτήσεις. Πάνω από όλα όμως, είναι η παγκόσμια γονιμότητα.

Ερμηνεία

Είναι το χαρτί που φανερώνει την πύλη μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η είσοδος στον κήπο της Αφροδίτης. Δίνει τα εφόδια να εισχωρήσει κανείς στη χαρά, την αφθονία και τον πλούτο του φυσικού κόσμου, περιβαλλόμενος πάντοτε από ασφάλεια και στοργή. Έχει να κάνει με την υλική αφθονία, σε σχέση πάντοτε με την αρμονία του εσωτερικού κόσμου. Είναι η θηλυκή δύναμη. Ενσωματώνει τις ανώτερες με τις κατώτερες όψεις της ζωής. Στο σημείο αυτό παρατηρείται η διαφορά με το χαρτί της Αρχιέρειας, που έχει να κάνει αποκλειστικά με το υπερβατό, με το ασυνείδητο.

Η Αρχιέρεια είναι γνώστρια και έχει τη δυνατότητα να μυήσει τον εκλεκτό και να του αποκαλύψει τα μυστικά. Αντίθετα, η Αυτοκράτειρα είναι σε θέση να δαμάσει τους νόμους της φύσης. Τα εγκόσμια, το μη υπερβατό. Οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί ανά τους αιώνες σε σχέση με το χαρτί αυτό, όπως για παράδειγμα η θεία φύση, η Τριάδα ή οτιδήποτε σχετικό, δεν γίνεται δεκτό από το συμβολισμό.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Αυτοκράτορας

Κάρτα Ταρώ Ο Αυτοκράτορας

Κάρτα Ταρώ Ο Αυτοκράτορας

Στο δεξί του χέρι κρατά σκήπτρο σε μορφή σταυρού (crux ansata) και στο αριστερό χέρι χρυσή σφαίρα.

Περιγραφή

Εξίσου επιβλητική μορφή, όπως και η Αυτοκράτειρα, στέκεται στο θρόνο του στιβαρός, σοβαρός, εντυπωσιακός με τη σιγουριά μονάρχη. Οι βραχίονες του θρόνου του φέρουν κεφάλια κριών, καθώς και στην αριστερή πλευρά του ώμου του (κατ’ άλλους, αυτό μπορεί να παραπέμπει και στο ζώδιο του Κριού). Εκπροσωπεί τη δύναμη του κόσμου, την εκτελεστική εξουσία, την αντρική φιγούρα του ορθολογισμού. Έχει όλα τα προσόντα για να εκπληρώσει το σκοπό του, να δώσει εντολές, να καθοδηγήσει, να ορίσει κανόνες.

Συμβολισμός

Η Αυτοκράτειρα υπόκειται και ανταποκρίνεται στη δύναμή του και παρά την προσπάθεια απομάκρυνσης του πέπλου της Ίσιδας, παραμένει Αγνή Παρθένα (Virgo intacta). Θα μπορούσε να πεις κανείς ότι αποτελεί συζυγικό ζευγάρι με την Αυτοκράτειρα, δεν λέγεται επισήμως ούτε θεωρείται το κλασικό συζυγικό ζευγάρι, αν και είναι κάτι που υπονοείται έμμεσα. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι η κοσμική εξουσία, στέκονται αυστηρά πάνω στο θρόνο τους και φαίνεται να τη διαχειρίζονται με αφοσίωση. Είναι πολύ έντονη η παρουσία του κοσμικού –και για τα δύο χαρτιά – όμως υποβόσκει και ανώτερη βασιλεία. Είναι γεμάτοι σοφία, κυβερνούν με δικαιοσύνη και είναι προστατευτικοί, δεν καταχρώνται την εξουσία τους, η οποία ως επί το πλείστον, έχει να κάνει επιφανειακά με την κοσμικότητα× σε καμία περίπτωση δεν υπονοείται η μείωση της αξίας τους.

Αυτοκράτορας & Αυτοκράτειρα

Τα δύο αυτά χαρτιά, οι δύο αυτές προσωπικότητες έχουν αρκετά κοινά, καθώς και οι δύο ασχολούνται και τροφοδοτούν τη βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής, στον ορατό κόσμο. Αυτό που πιθανά διαφέρει, είναι ο τρόπος τους. Η Αυτοκράτειρα με ηπιότερα μέσα –σαν μητέρα προστάτιδα –ο Αυτοκράτορας, ίσως πιο δυναμικά και πιεστικά –σαν πατέρας προστάτης –όχι όμως βίαια. Πέρα όμως από την κοσμική εξουσία που καταλαμβάνουν τα δύο αυτά χαρτιά, υπάρχει η υπόνοια –κυρίως για τον Αυτοκράτορα –και την παρουσία στην ανώτερη βασιλεία.

Ερμηνεία

Πρεσβεύει την κυριαρχία του νου πάνω στην καρδιά σε περιπτώσεις δύσκολης απόφασης και όσο αθέμιτο και αν φαντάζει αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις είναι και απαραίτητο και αυτό καλείται να κάνει ο Αυτοκράτορας. Εκπροσωπεί τη δύναμη του νου που διαμορφώνει τον κόσμο, με τη χρήση κυρίως του λόγου. Αυτοκράτορας και Αυτοκράτειρα, δύο προσωπικότητες, που κατά μία έννοια, είναι γεμάτες ιδιαίτερες εμπειρίες, οι οποίες, όμως, δεν αντλούνται άμεσα από τον ανώτερο κόσμο.

Χαρακτηριστικό του Αυτοκράτορα είναι η θέληση και η πραγμάτων των στόχων με τα μέσα που διαθέτει× κατ’ άλλους περιγράφει την έκφραση των δυνατοτήτων που περιέχονται στο Απόλυτο Ον, κάτι το οποίο φαντάζει ουτοπικό.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Ιεροφάντης

Κάρτα Ταρώ Ο Ιεροφάντης

Κάρτα Ταρώ Ο Ιεροφάντης

Στο κεφάλι του φοράει το τριπλό στέμμα –τριπλό στέμμα φορά και ο Πάπας, εκπροσωπώντας τις τρεις λειτουργίες του, Υπέρτατος Ποιμένας, Υπέρτατος Δάσκαλος, Υπέρτατος Ιερέας.

Περιγραφή

Είναι καθισμένος ανάμεσα σε δύο στήλες, που θυμίζουν την Αρχιέρεια αλλά δεν είναι οι ίδιες στήλες, δεν αποδίδουν το ίδιο νόημα. Στο αριστερό χέρι κρατά σκήπτρο που καταλήγει σε τριπλό σταυρό, αποκαλύπτοντας τις σφαίρες του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος. Με το δεξί χέρι υψωμένο, δείχνει το σημάδι του εσωτερισμού, της κρυμμένης γνώσης. Είναι η καθιερωμένη εκκλησιαστική χειρονομία που υποδηλώνει την ιδιότητα του Ιεροφάντη ως διερμηνέα των άσπιλων μυστηρίων.

Στο σημείο αυτό διαχωρίζεται από την Αρχιέρεια, καθώς εκείνη δεν κάνει καμία συμβολική κίνηση. Στα πόδια του βλέπουμε δύο κλειδιά σε σχήμα σταυρού, που συμβολικά, θα μπορούσε κανείς να πει, ότι τα κλειδιά αυτά θα βοηθήσουν να ξεκλειδωθούν τα μυστήρια του ουρανού και της γης. Δύο κληρικοί φαίνονται γονατιστοί μπροστά στα πόδια του, μοιάζουν με καπουτσίνους που αναζητούν την αλήθεια μέσα από τη σοφία του Ιεροφάντη.

Συμβολισμός

Το χαρτί αυτό εκπροσωπεί το δάσκαλο, το μέντορα, τον Πάπα που διδάσκει και καθοδηγεί ή ακόμα και αποκαλύπτει μυστήρια. Κατά μία έννοια είναι Πάπας, γενικότερα όμως, είναι η άρχουσα δύναμη το θεσμικό στοιχείο της θρησκείας, των πεποιθήσεων, της επιβολής του κοινού συμφέροντος.

Ερμηνεία

Στο χαρτί αυτό έχουν δοθεί πολλές ερμηνείες, άλλες ευσταθούν και άλλες παρερμηνεύουν το νόημά του. Δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία αποκλειστικά, αλλά κυρίως με τη θεολογία και ό,τι αυτό συνεπάγεται, δικαιοσύνη ιεροσύνη κλπ.

Είναι ο πνευματικός επικεφαλής, ο αγωγός που μεταφέρει στο λαό τη γνώση, με σκοπό τη σωτηρία τους. Είναι η κεφαλή της ιεραρχίας, είτε αυτό ονομάζεται Πάπας, είτε Πατριάρχης, είτε Δαλάι Λάμα, είτε οτιδήποτε σχετικό, απευθύνεται στην κοινότητά του, με σκοπό να κηρύξει το νόημα της ζωής. Το μήνυμα που μεταφέρει ο Ιεροφάντης εμπεριέχεται σε όλες τις θρησκείες, γι’ αυτό και δεν πρέπει να συνδέεται άμεσα με κάποια συγκεκριμένη, ο Ποντίφικας ή Πάπας μπορεί να συγχέει, σε κάποιες περιπτώσεις, τις δυνατότητές του και τη συμβολική του θέση, ο Ιεροφάντης όμως όχι.

Όπως λέει και το όνομά του, είναι πλασμένος για να φανερώσει το ιερό. Κατά μία έννοια, είναι εκφραστής της θρησκείας αλλά όχι με τη στεγνή και απόλυτη σημασία της, παρά με τη γενικότερη και πιο συμβολική άποψη. Είναι η έκφραση της κάθε θεολογίας, είναι ο αγωγός της αληθινής πνευματικότητας, πρεσβεύει απαράμιλλα τη δικαιοσύνη και την ιερότητα. Παρόλο που σε κάποια σημεία μπορεί να δημιουργηθεί σύγχυση σε σχέση με το χαρτί της Αρχιέρειας, εκείνη εκπροσωπεί την εσωτερική κρυμμένη δύναμη και ο Ιεροφάντης ο μεσολαβητής, που θα οδηγήσει σε αυτή τη γνώση.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Οι Εραστές

Κάρτα Ταρώ Οι Ερωτευμένοι

Κάρτα Ταρώ Οι Ερωτευμένοι

Μεσουρανούντος του ηλίου, φτερωτή μορφή εμφανίζεται να αγκαλιάζει την ανθρωπότητα και να περιβάλλει στην αγκαλιά της το ζευγάρι.

Περιγραφή

Ο άνδρας και η γυναίκα θυμίζουν έντονα τον Αδάμ και την Εύα στο γήινο παράδεισο, γυμνοί και υπό την προστασία και το άγρυπνο βλέμμα του Θεού. Δίνει πολύ έντονα την αίσθηση της βιβλικής σκηνής των πρωτόπλαστων, με το δέντρο της Ζωής πίσω από τον Αδάμ, με τους δώδεκα καρπούς στα κλαδιά του, και πίσω από την Εύα το δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού και το φίδι τυλιγμένο γύρω του.

Η πρώτη εντύπωση που δίνει η όψη του ζεύγους, είναι αυτή της νεὀτητας, αγνότητας, αθωότητας και αγάπης πριν μπουν στον πειρασμό να γευτούν τις κατώτερες απολαύσεις, συνεπεία της αμυαλιάς της γυναίκας. Μπορεί, εύλογα, να παραπέμπει στον παλιό μύθο, αλλά κάθε άλλο παρά αυτό σηματοδοτεί× αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη αγάπη, σε  τέλεια σχέση ο ένας με τον άλλον, απολαμβάνουν την παραδεισιακή κατάσταση ελεύθεροι. Αντικαθιστά, συνεπώς, το χαρτί περί γάμου ή τον άνθρωπο μπλεγμένο ανάμεσα στην αρετή και στην κακία.

Συμβολισμός

Το ζευγάρι γυμνό, το δέντρο με το φίδι, η θεότητα, η παραδεισένια εικόνα, όλα παραπέμπουν στη Βίβλο αλλά με εντελώς διαφορετική σημασία, αντικαθίστανται πλήρως τα βιβλικά νοήματα. Η πτώση του ανθρώπου, σύμφωνα με την παράδοση, προέρχεται από την επιθυμία της γυναίκας να γευτεί τους απαγορευμένους καρπούς του δέντρου και τη σαφή επιρροή της πάνω στον άνδρα, που τελικά κατορθώνει να πείσει να γευτεί και ο ίδιος.

Εκπροσωπεί τη δυαδικότητα και τις αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, όχι όμως απόλυτα με την ενσυνείδητη επιλογή του «κακού». Έχει να κάνει με την έλξη, τον έρωτα, την ομορφιά, τις δοκιμασίες που ξεπερνιούνται, σαν μια μάχη μεταξύ του συναισθήματος και της λογικής, του φυσικού και του νοητικού όπου καλούμαστε να βρούμε την ισορροπία μέσω της λογικής αλλά χωρίς να αγνοήσουμε τα συναισθήματά μας. μέσω του υποτιθέμενου παραπτώματός της γυναίκας, ο άντρας είναι αυτός που τους ανυψώσει αλλά για την τελειοποίησή τους χρειάζεται και τη γυναίκα. Όταν η γυναίκα απελευθερώνεται από τον κατώτερο ρόλο της, επανέρχεται στην κατάλληλη θέση, ίση με αυτή του άνδρα και θα συμβάλει στην επαναφορά του άνδρα στο θρόνο του.

Ερμηνεία

Πολλές από τις παλιότερες ερμηνείες –κάποιες έχουμε ήδη αναφέρει –καταρρέουν πλέον και παραμένει η ουσία. Επομένως, στο μυστήριο της Γυναίκας δίνεται μια διαφορετική ερμηνεία από τη δεδομένη× δεν αντιπροσωπεύει, όπως μέχρι τώρα, αποκλειστικά τον πειρασμό και την εκτροπή από τον παράδεισο, αλλά δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη σχέση του ζεύγους άνδρας –γυναίκα και της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Το Άρμα

Κάρτα Ταρώ Το Άρμα

Κάρτα Ταρώ Το Άρμα

Απεικονίζει μια πριγκιπική μορφή που κρατάει ξίφος στο χέρι και στέκεται επάνω στο άρμα. Το άρμα ,γενικά, συμβολίζει τη νίκη του βασιλιά που έρχεται θριαμβευτής και διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του, συνεπεία της νίκης.

Περιγραφή

Λέγοντας βασιλιάς, νοείται γενικότερα ο θριαμβευτής, αυτός που έχει κατορθώσει κάποιο επίτευγμα και εμφανίζεται νικητής, κρατώντας στο χέρι του τη δύναμη της θέλησης. Στους ώμους του ήρωα –ηνιόχου, υποτίθεται πως είναι τα Ουρείμ και Τουμείμ, που παλιότερα συμβόλιζαν τα εύσημα που αποδίδονταν στον ιερές κυρίως και είχε να κάνει η νίκη του με την αποκάλυψη. Η στολή του είναι γεμάτη σύμβολα και φυλακτά, κάτι που υποδηλώνει, ότι έρχεται νικητής, έχοντας αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις που τον περιβάλλουν.

Συμβολισμός

Έχει κατακτήσει όλα τα πεδία, το νου, τη γνώση, την πρόοδο και κάποιες από τις δοκιμασίες της μύησης. Έχει δώσει τις απαντήσεις στη Σφίγγα και αυτό είναι κυρίως που τον καθιστά θριαμβευτή του νου. Μιλώντας για νίκη και θρίαμβο και κατακτήσει, πρέπει να ξεκαθαριστεί, ότι μιλάμε για κατορθώματα που έχουν να κάνουν μεν με μυστήριο και με γνώση αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με ανώτερες δυνάμεις, τις οποίες ο ηνίοχος δεν διαθέτει. Αρχικά, δεχόμαστε ότι το άρμα σύρεται από δύο σφίγγες και όχι από άλογα, όπως μερικοί ισχυρίζονται.

Το θέμα, λοιπόν, της Σφίγγας σχετίζεται με Μυστήριο της φύσης και όχι με μυστήρια του κόσμου της Χάρης. Σε καμία περίπτωση ο αρματηλάτης δεν θα μπορούσε να δώσει απαντήσεις σε τέτοιας φύσεως ερωτήματα, δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Οι τομείς στους οποίους κυριαρχεί έχουν εκδηλωθεί είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά. Θα έλεγε κανείς, ότι έχει να κάνει με παραλλαγή του εσωτερικού εαυτού, κατευθύνει το όχημα της προσωπικότητας μέσω των ηνίων του μυαλού, με σύμμαχο τη γνώμη και τις αισθήσεις.

Ερμηνεία

Κατευθύνεται από την προσωπική του θέληση αλλά και από το υποσυνείδητο, από μια διανοητική διαδικασία, εκμεταλλεύεται τις δυνάμεις, τις δυνατότητες και τα ταλέντα που έχει, για να μπορέσει να πετύχει την πολυπόθητη νίκη. Η ελευθερία που έχει πετύχει, μπορεί να τον προσδέσει στα δεσμά της λογικής του αντίληψης. Οι δοκιμασίες της μύησης που έχει περάσει και κατακτήσει, πρέπει να ληφθούν υπόψη σαν φυσικές ή ορθολογιστικές και όχι σαν ανώτερες εσωτερικές× δεν απορρέουν από το θείο, υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή.

Αν στεκόταν έξω από τις στήλες της Αρχιέρειας, δε θα ήταν σε θέση να ανοίξει την περγαμηνή Tora και να κατακτήσει τη γνώση× δεν είναι κληρονομικός άρχοντας ούτε ιερέας, οι νίκες του είναι προσωπικές κατακτήσεις που σχετίζονται με γήινες δυνάμεις, χωρίς, βέβαια, να αποκλείεται και η ακεραιότητα του χαρακτήρα, εμπλουτισμένη με ανώτερες αξίες.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ |  Ισχύς

Κάρτα Ταρώ Η Δύναμη

Κάρτα Ταρώ Η Δύναμη

Το χαρτί αυτό είναι τοποθετημένο άλλες φορές στη θέση 8 και άλλες στη θέση 11 της δικαιοσύνης με αμοιβαία αλλαγή. Ο Άρθουρ Γουέιτ προτιμά την ισχύ στο νούμερο 8.

Περιγραφή

Βλέπουμε μια γυναίκα να κλείνει ή να ανοίγει τα σαγόνια ενός λιονταριού και πάνω από το κεφάλι της στέκει το σύμβολο του απείρου, το ίδιο σύμβολο που είδαμε και στο χαρτί του Μάγου. Φαίνεται μια ήρεμη γυναικεία παρουσία, η οποία έχει υποτάξει το λιοντάρι κ το έχει δέσει με αλυσίδα φτιαγμένη από λουλούδια. Σχετικά με τη διχογνωμία που υπάρχει για το αν η γυναίκα ανοίγει ή κλείνει το στόμα του άγριου ζώου, δε θα επεκταθούμε, καθώς δεν αλλάζει σχεδόν καθόλου το νόημα του χαρτιού. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση είναι ένδειξη δύναμης και κυριαρχίας πάνω σε κάτι τρομερό, όπως ένα θηρίο× συμβολίζει γενικά όλες τις μορφές δύναμης, οργανική, ηθική ή οποιαδήποτε άλλη.

Συμβολισμός

Συμβολικά, τα νοήματα που μπορούν να αποδοθούν είναι πολλά αλλά όχι εύκολα διακριτά. Μπορεί να δηλώνεται μια εσωτερική αναμέτρηση με τα ένστικτα και την τιθάσευσή τους. η εξημέρωση του οποιουδήποτε «άγριου θηρίου» με έναν τρόπο κάθε άλλο παρά βίαιο, καθώς τα λουλούδια δεν μπορεί να συνδέονται με βαναυσότητα ή βιαιότητα. Το θηρίο μπορεί να αντιπροσωπεύει τα ανθρώπινα πάθη, θυμό, οργή, εγωισμό και η δύναμη του νου τα αναγκάζει να πειθαρχήσουν. Ο λαιμός του λιονταριού περιβάλλεται από αλυσίδα αποτελούμενη από λουλούδια, φανερώνοντας το γλυκό ζυγό του θείου νόμου –όταν τον αντιληφθεί, βέβαια ο άνθρωπος ως τέτοιον.

Το χαρτί αυτό αντιπροσωπεύει την ακατανίκητη δύναμη και το απαράμιλλο θάρρος ή αυτοπεποίθηση που βέβαια πηγάζουν από τα θεία. Δε μιλάμε για αυτοπεποίθηση και θάρρος εν αγνοία κινδύνου αλλά για σοβαρή εκτίμηση της δυσκολίας και του κινδύνου. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίστη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αποτελεσματικότητα. Η γυναίκα φαίνεται να έχει πίστη στις δυνάμεις της και έτσι με θάρρος και αυτοπεποίθηση, ακουμπά τα χέρια της σε επίφοβα σημεία του ζώου. Και εκείνο υποτάσσεται στη δύναμη και στη θέλησή της.

Ερμηνεία

Δύναμη και θέληση που έχουν αντληθεί από κοπιαστική εσωτερική διεργασία και έτσι καταφέρνει να δαμάσει το βασιλιά των ζώων. Συμβολικά, κερδίζει τον έλεγχο πάνω στις προσωπικές πράξεις ή ακόμα και στις περιβαλλοντικές συνθήκες. Δε φαίνεται να πολεμά το κτήνος, αντίθετα το δαμάζει, κυριαρχεί πάνω του ανάλαφρα. Οι ασυγκράτητες και πρωτόγονες δυνάμεις, είναι δυνατό να υποταχθούν και να βρίσκονται σε ύφεση, εφόσον αντιμετωπιστούν ως τέτοιες και η ψυχική δύναμη έχει τόση ενέργεια, ώστε να μπορέσει κυριαρχήσει. Η Ισχύς υπονοεί ισορροπία μεταξύ πνευματικού και υλικού κόσμου.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Ερημίτης

Κάρτα Ταρώ Ο Ερημίτης

Κάρτα Ταρώ Ο Ερημίτης

Γενειοφόρος γέροντας κρατά λυχνία στο ένα του χέρι και στο άλλο ένα ραβδί. Σε άλλες παραλλαγές η λυχνία είναι μερικώς καλυμμένη από το μανδύα, εδώ όμως όχι, ο ερημίτης συνδυάζει τον Αρχαίο των Ημερών με το φως του Κόσμου.

Περιγραφή

Μέσα στο φανάρι του λάμπει ένα αστέρι και το κρατά ψηλά. Είναι το χαρτί της επίτευξης και κατά καιρούς έχει λάβει πολλές λάθος ερμηνείες. Δεν είναι ο σοφός που αναζητά την αλήθεια, το αντίθετο μάλιστα, είναι ο σοφός που έχει κατακτήσει την αλήθεια και παραπέμπει και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, διότι είναι κατορθωτό με προϋποθέσεις.

Δεν πρέπει να παρανοείται η σημασία του, δεν είναι ο αποκρυφιστής που απομονώνεται για να προστατεύσει τα κεκτημένα του και γι’ αυτό δεν κρύβει τη σοφία του με πέπλο. Πολύ γενικά, είναι το χαρτί της επίτευξης και όχι έρευνας και αναζήτησης και εν μέρει το φανάρι περικλείει το φως της απόκρυφης επιστήμης και το ραβδί που κρατά, είναι η μαγική ράβδος. Ο ερημίτης απεικονίζει τους σοφούς που έχουν κατακτήσει την κορυφή πνευματικά, έχει φτάσει στον επιλεγμένο προορισμό του.

Συμβολισμός

Συμβολίζει τα βαθύτερα επίπεδα της ψυχής, είναι σε θέση πλέον ο άνθρωπος να βρίσκει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να λύνει τα προβλήματά του. Η αλήθεια και η γνώση είναι εκεί και μπορεί οποιοσδήποτε προσπαθήσει, να τα κατακτήσει και να γίνει ο ίδιος σοφός για τον εαυτό του εξάλλου η αλήθεια είναι πάντοτε γνωστή αλλά θέλει κόπο και δε χαρίζεται σε κανέναν αν δεν κοπιάσει και εκεί έγκειται η δυσκολία. Ο ενάρετος έχει κατανοήσει και βαδίζει με τους τέσσερις κανόνες της τελείωσης, οι οποίοι είναι πολύ συνοπτικά, οι εξής: Υπερβατική Δικαιοσύνη, Θεία Έκσταση, Κατάσταση της Βασιλικής Ισχύος και Σύνεση. Προκειμένου να μπορέσει κανείς να φτάσει στο σημείο αυτό της πλήρωσης, πιθανόν, χρειάζεται διάστημα απομόνωσης και εσωστρέφειας, εξ’ ου και η εικόνα του ερημίτη.

Ερμηνεία

Δηλώνει τον άνθρωπο που έχει απομονωθεί, έχει συγκεντρωθεί στο εσωτερικό του και ανασυντάσσεται μακριά από άλλες επιρροές. Είναι η επιλεκτική μοναχικότητα για πολύ συγκεκριμένους λόγους, η ανάγκη για περισυλλογή και απομόνωση, για να κατορθώσει να αυτοσυγκεντρωθεί και να ανακαλύψει τον εαυτό του. Χρειάζεται υπομονή, χρόνος, σύνεση για να φτάσει κανείς σ’ αυτό το επίπεδο. Ο πυρσός στέκεται ψηλά και είναι ορατός και προσβάσιμος αλλά δεν είναι εφικτό, εκ των πραγμάτων, να «φανερωθεί» σε κάποιον που είναι απροετοίμαστος.

Ο ερημίτης κρατά ψηλά τη λυχνία για να καταδείξει αυτό ακριβώς, ότι δεν αποκρύπτει κάτι, δεν κρατά αποκλειστικά για τον εαυτό του τα Θεία Μυστήρια, αντίθετα τα φανερώνει, κατά μία έννοια, δείχνει ότι βρίσκονται εκεί ψηλά, για όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει. Δε μοιράζεται η αλήθεια και η γνώση στον κάθε έναν που μπορεί απλά να το ζητήσει, το θέμα είναι να προσπαθήσει για την κατάκτησή τους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Τροχός της Τύχης

Κάρτα Ταρώ Ο Τροχός της Τύχης

Κάρτα Ταρώ Ο Τροχός της Τύχης

Και αυτή η κάρτα έχει πολλές παραλλαγές. Εδώ θα δεχτούμε την εικόνα αυτή του Αιγυπτιακού Συμβολισμού, εξάλλου δεν έχουμε αποδεχτεί ότι ακολουθείται κάποια συγκεκριμένη θεωρία.

Περιγραφή

Δεν αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τα αιγυπτιακά σύμβολα, καθώς βλέπουμε στην εικόνα στέκονται στις τέσσερις γωνίες του χαρτιού τα τέσσερα ζωντανά πλάσματα του Ιεζεκιήλ και ο τυφώνας παρουσιάζεται με τη μορφή φιδιού. Στην κορυφή βλέπουμε τη Σφίγγα οπλισμένη με ξίφος να στέκεται ασάλευτη, συμβολίζει την ισορροπία και με το ξίφος δηλώνει ότι η νίκη της απελευθέρωσης έρχεται με τη σωστή πνευματική διάκριση. Στο κέντρο του τροχού αναγραμματίζεται η λέξη Ταρώ, είναι γραμμένη Rota και εναλλάσσονται με τα γράμματα του Θείου Ονόματος, με σκοπό να δείξει ότι όλα έχουν να κάνουν και περιστρέφονται γύρω από τη Θεία Πρόνοια, το ίδιο δηλώνουν και τα τέσσερα πλάσματα γύρω από το χαρτί. Ο τροχός περιστρέφεται αενάως, όπως αενάως εναλλάσσονται και τα γεγονότα στη ζωή.

Συμβολισμός

Οι καταστάσεις μεταβάλλονται ασταμάτητα και ο καθένας καλείται να πάρει θέση και να επιλέξει πού θα βρίσκεται ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω του αλλά και ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα πράγματα αλλάζουν ανεξάρτητα από τη βούλησή μας, το ταξίδι της ζωής είναι ατέρμονο και υπάρχει ανάγκη εναρμόνισης. Δηλώνει την αρχή της περιστροφής και ο άνθρωπος δεν μπορεί να μένει ανεπηρέαστος από αυτά που συμβαίνουν τριγύρω αλλά ούτε και να αλλάζει συνεχώς τις σταθερές του, χρειάζεται ισορροπία.

Ο τροχός της τύχης αντιπροσωπεύει γενικά τις αλλαγές στη ζωή, τις αλλαγές που επιδιώκουμε αλλά και τις αλλαγές που τύχη και είναι σχεδιασμένος για να μας δείξει την επερχόμενη αλλαγή αλλά παράλληλα, ωθώντας μας να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και να πάρουμε πρωτοβουλίες και όχι απλά να περιμένουμε την αλλαγή αμέτοχοι. Ο τροχός της τύχης αποκαλύπτει τη σχέση με την τύχη και τη μοίρα· ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές μπορεί να συμβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ο καθένας καλείται να αντιδράσει ανάλογα. Κάποιοι στέκονται απαθείς και δέχονται τις αλλαγές μοιρολατρικά, κάποιοι άλλοι μεταβάλλονται μαζί με αυτές και προσαρμόζονται, ανάλογα ο καθένας με τα βιώματα και τις επιδιώξεις του.

Ερμηνεία

Οι περισσότερες ερμηνείες που έχουν δοθεί σε αυτό το χαρτί είναι μοιρολατρικές, αυτό όμως που, ουσιαστικά, υπονοείται, είναι ότι κάθε άλλο παρά μοιρολατρεία δηλώνει. Ακόμα και για τα όσα μπορεί να συμβαίνουν παρά τη θέλησή μας, υπάρχει τρόπος να τα αποδεχόμαστε ή μη αλλά πάντοτε προς όφελος και βελτίωση. Ο κύκλος της ζωής μεταβάλλεται συνεχώς και είναι απαραίτητο να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε σε ό,τι μπορεί να συναντήσουμε στο διάβα μας, ακόμα και αν αυτό χαλάει τα σχέδιά μας.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Δικαιοσύνη

Κάρτα Ταρώ Η Δικαιοσύνη

Κάρτα Ταρώ Η Δικαιοσύνη

Η Δικαιοσύνη έχει ξεκάθαρο νόημα και αποτελεί μία από τις τέσσερεις αρετές στη Μεγάλη Αρκάνα – όπως αναφέρθηκε προηγούμενα (Υπερβατική Δικαιοσύνη, Θεία Έκσταση, Κατάσταση της Βασιλικής Ισχύος και Σύνεση). Λείπει, όμως, από τα χαρτιά η Σύνεση και πολλά έχουν ειπωθεί γι’ αυτό, αποδοθεί σε διάφορες κάρτες η αρετή αυτή· ίσως η μοναξιά του ερημίτη ταιριάζει περισσότερο αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Επίσης, πολλά έχουν ειπωθεί και για τη θέση αυτού του χαρτιού, όπως έχει ήδη αναφερθεί, στη θέση 8.

Περιγραφή

Σοβαρή γυναίκα είναι καθισμένη σε παρόμοια θέση με την Αρχιέρεια, πλαισιωμένη από δύο στήλες σα δεξιά και στα αριστερά. Απονέμει τη δικαιοσύνη όπως αρμόζει αλλά δεν έχει να κάνει, σε αυτή τη φάση, με την πνευματική δικαιοσύνη των εκλεκτών. Εναρμονίζεται με τα ανώτερα και βαθύτερα πράγματα, κατευθύνεται από αυτά αλλά δεν απευθύνεται σε αυτά. Οι στήλες που είδαμε στην Αρχιέρεια απευθύνονται σε άλλο κόσμο και οι στήλες εδώ, σε άλλο. Υπονοείται η ισορροπία δυνάμεων που έχει να κάνει με το δίκαιο και το άδικο, το αίτιο και το αιτιατό.

Συμβολισμός

Η Δικαιοσύνη ισορροπεί πάνω σε αυτές τις έννοιες και κινείται αμερόληπτα και με συνείδηση, δεν αδικεί ποτέ, γι΄ αυτό αναφέραμε ότι έχει ξεκάθαρο νόημα. Κρατάει στα χέρια έναν ζυγό, ζυγίζει τις καταστάσεις και λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις, αποδίδοντας στον καθένα αυτό που του αναλογεί. Αντιπροσωπεύει τη νομική ή καρμική δικαιοσύνη, δε συγχέονται με τις εξουσίες του Αυτοκράτορα. Οι πράξεις του καθενός έχουν ένα αποτέλεσμα στον περίγυρο, τον επηρεάζουν και κάποιες φορές μπορεί και να τον βλάπτουν.

Εκεί έγκειται η δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Πρέπει να επέμβει για να αποκατασταθεί η ισορροπία, με τρόπο αντικειμενικό και όχι επικριτικό, δεν είναι αυτός ο στόχος ή ο ρόλος της. Εξετάζονται τα κίνητρα που κατευθύνουν τον άνθρωπο, λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που οδηγούν σε ανάλογες κινήσεις και έτσι αποκαθίσταται η ισορροπία των πραγμάτων.

Ερμηνεία

Δεν είναι τιμωρητική δικαιοσύνη, αλλά μαθαίνουμε να ζυγίζουμε τις πράξεις μας για να μπορούμε να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους άλλους αλλά και απέναντι στον εαυτό μας. Δεν ευθύνεται ο νόμος της δικαιοσύνης για την ύπαρξη ή μη του δικαίου, προσφέρει όμως τη λύση. Το πνεύμα καλείται να εξισορροπήσει τις αντιθέσεις και τις αμφιταλαντεύσεις μέσα του για το πώς θα κινηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι απόρροια της πράξης που προηγήθηκε, η πλάστιγγα θα γείρει προς τη σωστή κατεύθυνση οπωσδήποτε και σε οποιαδήποτε φάση της ζωής. Δηλώνει ξεκάθαρα την αμεροληψία, την ακεραιότητα, την πειθαρχία και τη σωστή κρίση στις αποφάσεις.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Κρεμασμένος

Κάρτα Ταρώ Ο Κρεμασμένος

Κάρτα Ταρώ Ο Κρεμασμένος

Είναι ένα χαρτί με πολύ βαθύ νόημα και κρυμμένο, το οποίο και αυτό έχει δεχτεί παρερμηνείες και λανθασμένα νοήματα.

Περιγραφή

Αρχικά, βλέπουμε την εικόνα ενός ανθρώπου κρεμασμένου ανάποδα, κρέμεται από κλαδιά που σχηματίζουν ταυ και η θέση των ποδιών σταυρό. Τα χέρια του είναι δεμένα πίσω και στο κεφάλι του έχει φωτοστέφανο. Αν γυρίζει κανείς την κάρτα ανάποδα, θα παρατηρήσει ότι δεν είναι μορφή απελπισμένου ή πονεμένου ανθρώπου.

Το πρόσωπό του δείχνει αγαλλίαση, το δέντρο είναι ζωντανό ξύλο γεμάτο φυλλώματα και η μορφή μπορεί να είναι κρεμασμένη αλλά σε καμία περίπτωση δε δηλώνει θάνατο. Το χαρτί αυτό, εκφράζει τη σχέση ανάμεσα στο Θείο και στο Σύμπαν, οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία περί σύνεσης, μαρτυρίου και καθήκοντος, απορρίπτεται.

Συμβολισμός

Ξεκινάει το ταξίδι της εσωτερικής αφύπνισης, η καταβύθιση στον εαυτό, η επαφή με το πνεύμα. Ο κρεμασμένος βρίσκεται σε μία πολύ άβολη στάση, αλλά κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος φαίνεται· και από αυτό μαρτυρεί ότι μάλλον είναι δική του η απόφαση να βρεθεί στη δυσάρεστη αυτή θέση και δεν του έχει επιβληθεί.

Είναι ο άνθρωπος που θυσιάζεται για πολύ συγκεκριμένους λόγους, γιατί έτσι πρέπει να γίνει, ώστε στη συνέχεια να επέλθει η πνευματική ανάταση. Δεν είναι η θυσία που επιβάλλεται για το καλό των άλλων ή για να κερδίσουμε κάτι, δεν έχει να κάνει με το υλικό αντίκρισμα που περιμένει κάποιος. Είναι πράξη ανιδιοτελής, χωρίς εγωκεντρισμό, με αυταπάρνηση και μπορεί να αφορά πρόσωπα ή ιδέες. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της ψυχής, γι’ αυτό είπαμε προηγουμένως ότι είναι η έκφραση της σχέσης μεταξύ Θείου και Σύμπαντος.

Ο κρεμασμένος μιλά για την απόλυτη παράδοση και αφοσίωση με σκοπό την αναζήτηση της σοφίας και του νοήματος. Δεν υπάρχει η αίσθηση της θυματοποίησης σε αυτή τη φάση, υπάρχει η αυτοθυσία – εν μέρει – γιατί αυτό που θα ακολουθήσει, αξίζει τον κόπο. Και πάλι, τονίζουμε ότι δεν είναι αυτοσκοπός και αναμονή ανταμοιβής.

Ερμηνεία

Ο κύκλος των πραγμάτων είναι τέτοιος, που για να φτάσει κανείς στον προορισμό του, πρέπει να περάσει δύσκολες φάσεις, να έρθει αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, πάντα αγόγγυστα και στο τέλος είναι σαν να ανασταίνεται. Κάπως έτσι το παρομοιάζουμε, με το Μυστήριο του Θανάτου και το Μυστήριο της Ανάστασης που ακολουθεί, χωρίς απόλυτα όλο αυτό το φορτίο που προηγείται. Υπάρχει και εδώ η αναγκαιότητα της προσωρινής απόσυρσης για τη γνωριμία με το βαθύτερο εαυτό. Περνάει από αναγκαστικές δοκιμασίες για να φτάσει εκεί που θέλει αλλά πάντοτε με τη θέλησή του, εξού και η μακάρια όψη του.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Θάνατος

Κάρτα Ταρώ Ο Θάνατος

Κάρτα Ταρώ Ο Θάνατος

Η κάρτα του θανάτου εν πρώτοις φέρνει στο νου το δυσάρεστο, το μη αναστρέψιμο αλλά κάθε άλλο παρά αυτό δηλώνει.

Περιγραφή

Ο καβαλάρης που φαίνεται στην κάρτα έχει μορφή σκελετού, κινείται αργά και σταθερά και στο χέρι κρατάει λάβαρο, διακοσμημένο με το Μυστικό Ρόδο, σύμβολο της ζωής. Παρόλο που δεν κρατά όπλο στο χέρι του, μπροστά του βλέπουμε έναν ιεράρχη, μια κοπέλα και ένα παιδί να περιμένουν το τέλος τους. Στο βάθος φαίνεται ο ανατέλλων ήλιος, βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πύλες και εκφράζει την αθανασία, όσο και αντιφατικό και αν φαίνεται, σε σχέση με την υπόλοιπη εικόνα. Ο καβαλάρης κινείται από αριστερά προς τα δεξιά, από το ασυνείδητο στο συνειδητό, στο υπόβαθρο βλέπουμε ποτάμι και καταρράκτη που θυμίζουν την ανακύκλωση του νερού συμβολικά.

Η σκηνή, που μοιάζει με πεδίο πολέμου, είναι το πεδίο της ζωής παραπέμπει στο θάνατο αλλά δεν εννοείται καθόλου κάτι τέτοιο. Είναι η ζωή που περιλαμβάνει αλλαγές και μεταμόρφωση και η νεκρή φύση γύρω είναι αυτό που μένει πίσω μετά από μια ριζική αλλαγή, μια μεταμόρφωση.

Συμβολισμός

Δεν είναι ξεκάθαρος ο συμβολισμός μέσω του σκελετού που θερίζει, αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει το χαρτί είναι η διαιώνιση της ζωής, που επέρχεται μέσα από αλλαγές, μέσα από το πέρασμα από το κατώτερο στο ανώτερο. Ο άνθρωπος για να περάσει από το ένα στάδιο στο άλλο, πρέπει να ξεριζώσει ό,τι τον κρατά στάσιμο και βαλτωμένο, να προχωρήσει σε ανατροπές που θα τον οδηγήσουν στο στόχο του. Για το λόγο αυτό, ονομάζεται το χαρτί Θάνατος. Γιατί δηλώνει το συμβολικό θάνατο του παλιού, αυτού που καθήλωνε στη στασιμότητα και έτσι επιτυγχάνεται η αναγέννηση.

Ο θάνατος είναι το μισό της Παγκόσμιας Αρχής της Μεταμόρφωσης και η αλλαγή που ακολουθεί είναι μόνιμη, όπως και ο θάνατος. Η αλλαγή είναι ριζοσπαστική και αμετάκλητη και γι’αυτό συγκρίνεται με το θάνατο, που όμως είναι ο δίδυμος αδερφός της ζωής. Οπότε, ο Θάνατος δε δηλώνει τη φυσική κατάσταση του θανάτου αλλά συμβολίζει την αλλαγή που επέρχεται και που αφήνει πίσω όλα τα παλιά, είτε είναι ιδέες, είτε στάση ζωής, είτε προκαταλήψεις.

Ερμηνεία

Η μόνη αποκρυφιστική ερμηνεία που μπορεί να αποδοθεί στο χαρτί, είναι αυτή της αναγέννησης, της μεταμόρφωσης, της αλλαγής προορισμού, της ανανέωσης και οτιδήποτε σχετικό. Κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος και ο Θάνατος έρχεται ως απελευθερωτής της προϋπάρχουσας κατάστασης, αποκεφαλίζει οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στο διάβα του, ώστε ο δρόμος να είναι ανοιχτός για το καλύτερο, για την αυτοβελτίωση. Ο κύκλος της ζωής είναι αέναος και ο καθένας καλείται σε πολλές φάσεις να περάσει μέσα από μικρούς ή μεγάλους θανάτους, ανάλογα την περίπτωση.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Εγκράτεια 

Κάρτα Ταρώ Η Εγκράτεια

Κάρτα Ταρώ Η Εγκράτεια

Η μορφή που βλέπουμε είναι ένας φτερωτός άγγελος χωρίς γένος, δεν είναι ούτε αρσενικός ούτε θηλυκός. Είναι η προσωποποίηση του εσωτερικού εαυτού και έτσι δεν έχει καμία σημασία το φύλου του.

Περιγραφή

Πάνω στο μέτωπό του έχει τον ήλιο και στο στήθος ένα τρίγωνο μέσα σε ένα τετράγωνο, σύμβολο της εφταδικότητας. Στα χέρια του κρατά δύο κύπελλα, όπου από το ένα χύνεται υγρό στο άλλο και τανάπαλιν.

Η ουσία της ζωής χύνεται από τη μία κούπα στην άλλη ή διαφορετικά, ανακατεύονται τα χαρακτηριστικά του ασυνείδητου και του συνειδητού. Είναι η μίξη του κρυφού με το φανερό σε ένα διαρκές ανακάτεμα, η είσοδος του πνεύματος στην ύλη, η επιρροή της ύλης πάνω στο πνεύμα ξανά και ξανά. Το ένα πόδι του αγγέλου πατά στη γη και το άλλο στο νερό, υποδεικνύοντας έτσι και πάλι τη φύση των ουσιών. Όπως ανακατεύονται οι ουσίες της ζωής από το ένα κύπελλο στο άλλο, έτσι και εδώ, ανακατεύονται τα στοιχεία του υγρού και του στερεού, φαίνεται και πάλι η μίξη των δύο στοιχείων.

Συμβολισμός

Συμβολίζει τη μετάβαση από το συνειδητό στο ασυνείδητο και πάλι στο συνειδητό. Στο βάθος διακρίνεται και πάλι ο ανατέλλων ήλιος μεταξύ δύο βουνών αυτή τη φορά. Στο τέλος του μονοπατιού ή συμβολικά του μυστικού ταξιδιού, αρχίζει και φαίνεται η αυγή, η μετάβαση προς τη νέα συνείδηση. Σε όλες τις περιπτώσεις που συναντούμε βουνά ή στήλες, υπονοούνται οι στήλες στο χαρτί του Ιεροφάντη, της Ιέρειας και της Δικαιοσύνης.

Αποκαλύπτεται σιγά σιγά η αιώνια ζωή, τουλάχιστον αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο ενσαρκωμένος άνθρωπος. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει συνεχής ροή και εναλλαγή, αυτό δηλώνει και το φύλλο. Οι εποχές στη φύση διαδέχονται η μία την άλλη ασταμάτητα, η ζωή δεν είναι στάσιμη. Όλα εναλλάσσονται και αναμειγνύονται μεταξύ τους, φυσικά, πνευματικά, υλικά.

Ερμηνεία

Εδώ έρχεται η εγκράτεια για να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ τους. Η συγκρατημένη προσωπικότητα συνδέει τα επίπεδα του συνειδητού και του ασυνείδητου και μπορεί να τα διατηρεί σε ισορροπία. Η εγκράτεια δηλώνει και αυτό σαφέστατα, το σωστό συνδυασμό, τη σωστή ανάμειξη των συστατικών που καθορίζουν τη φύση το καθενός. Δοκιμαζόμαστε συνεχώς και η εγκράτεια μας βοηθάει να είμαστε σε θέση κάθε φορά να κάνουμε τις σωστές επιλογές από αυτές που μας δίνονται.

Να είμαστε μετριοπαθείς και να μην ξεπερνούμε το μέτρο. Κινούμαστε μεταξύ ύλης και πνεύματος και μέσα από αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε την ηρεμία. Η πετυχημένη ανάμειξη των αντιθέτων είναι αυτή που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το χαρτί αυτό δύσκολα συνδέεται με την εγκράτεια σαν έννοια και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα άλλο νόημα πίσω από το νόημα που δίνεται.  

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Διάβολος

Κάρτα Ταρώ Ο Διάβολος

Κάρτα Ταρώ Ο Διάβολος

Η απωθητική εικόνα που βλέπουμε είναι το σύμβολο της αναισχυντίας. Η φιγούρα είναι καθιστή πάνω στο βωμό, έχει ανθρώπινο σώμα κατά το ήμισυ και το υπόλοιπο ζώου καθώς έχει και φτερά νυχτερίδας.

Περιγραφή

Μοιάζει με τράγο στην όψη, το κεφάλι του είναι στολισμένο με κέρατα και τα πόδια του έχουν νύχια πτηνού. Στο ένα χέρι κρατάει ανάποδη μία δάδα και το άλλο είναι υψωμένο με ανοιχτή την παλάμη, χειρονομία αντίθετη από αυτή του Ιεροφάντη. Στο κάτω μέρος των ποδιών είναι ένα ζευγάρι δεμένο με αλυσίδες μεταξύ τους και συνδεδεμένοι με το βωμό. Οι δύο μορφές θυμίζουν το ζευγάρι από την κάρτα εραστών αλλά στη πτώση τους. έχουν κέρατα και ουρές αλλά στα πρόσωπά τους φαίνεται καθαρά η ανθρώπινη νοημοσύνη, κάτι που παραπέμπει στο προσωρινό της κατάστασης.

Συμβολισμός

Το χαρτί μαζί με τις μορφές φαίνεται ιδιαίτερα κακό, σαν να προμηνύει το κακό αλλά στην ουσία δεν είναι κακό χαρτί. Το πνεύμα για να μπορέσει να ελευθερωθεί, σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να περάσει από δοκιμασίες και πειρασμούς που θα το δυναμώσουν. Ο Διάβολος είναι ο πειρασμός που προσπαθεί να επηρεάσει το πνεύμα, ίσως και να τα καταφέρνει, είναι ιδιαίτερα δελεαστικός. Το πνεύμα, όμως, θα υπερισχύσει αν διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, εξού και το προσωρινό που προείπαμε. Οι άνθρωποι στο κάτω μέρος συμβολίζουν την ύλη, που προς το παρόν δεν αντιστέκεται και μένει δέσμια του κακού.

Οι αλυσίδες είναι χαλαρά δεμένες και αυτό δηλώνει ότι όποτε το θελήσει, είναι καθαρά στη θέλησή του να ξεφύγει, να απαλλαγεί από τη δουλεία. Το πνεύμα έχει πιαστεί στη μέγγενη του πειρασμού, δεν μπορεί να σκεφτεί λογικά, παραπλανήθηκε. Ο πειρασμός, ωστόσο, υπάρχει για να πολεμάται, για να προσπερνάται και να ενισχύει τη θέληση του ατόμου. Η μάχη αυτή βοηθά στην εξέλιξη και στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Δεν είναι τόσο ισχυρή η δύναμη του διαβόλου όσο φαίνεται, το αντίθετο μάλιστα, είναι ισχυρή όσο της επιτρέπεται, όσο το άτομο είναι αδύναμο να αντισταθεί. Δεν είναι δύναμη ανεξέλεγκτη, είναι η εσωτερική πάλη, είναι δημιουργία του ίδιου του ατόμου προς τον εαυτό του, δεν του έχει επιβληθεί. Γι’αυτό και οποιαδήποτε στιγμή θελήσει, μπορεί να φύγει από την αιχμαλωσία, είναι στο δικό του χέρι.

Ερμηνεία

Προσωρινά αγνοεί πιθανά, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από αυτόν που έχει επιλέξει, μένει δέσμιος για κάποιο διάστημα, όσο κατάφερε ο αδύναμος εαυτός του να τον κρατήσει σε αυτή τη θέση. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να το κατορθώσει, πρέπει να επικαλεστεί τις πνευματικές εσωτερικές του δυνάμεις, να τις ορθώσει μπροστά του και πάλι.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Πύργος

Κάρτα Ταρώ Ο Πύργος

Κάρτα Ταρώ Ο Πύργος

Στην κάρτα αυτή απεικονίζεται ένας ψηλός πύργος που χτυπιέται από κεραυνό, γκρεμίζει την κορυφή – στέμμα, δεξιά και αριστερά δύο μορφές σαστισμένες κατευθύνονται έντρομες προς το έδαφος.

Περιγραφή

Επιφανειακά η εικόνα δείχνει μία καταστροφή που αφορά υλικό κτίσμα, όμως σε αυτό δε θα μας βρουν απόλυτα σύμφωνους. Πιο πολύ παρομοιάζεται με τον Πύργο της Βαβέλ ή το Κάστρο του Πλούτου. Δεν είναι υλική η καταστροφή που έχει επέλθει, είναι η συντριβή που ακολουθεί όταν υπερισχύει το κακό. Πολύ εύκολα μπορεί να συνδυαστεί με την προηγούμενη κάρτα του πειρασμού, όπου μετά τις λάθος επιλογές και επιρροές, ο άνθρωπος και το πνεύμα καταστρέφονται. Ή με τον Πύργο της Βαβέλ, όταν ο άνθρωπος από την αλαζονεία του θέλησε να ξεπεράσει το μέτρο. Πρέπει, όμως να γίνει ένας διαχωρισμός μεταξύ των δύο χαρτιών, Διαβόλου και Πύργου, τον ένα σχετίζεται με την πτώση στην υλική κατάσταση και το άλλο με την πτώση του νοητικού επιπέδου.

Συμβολισμός

Το χαρτί αυτό μπορεί να θεωρηθεί και σαν την τιμωρία που έρχεται μετά τη ματαιοδοξία και την απομάκρυνση από το πνεύμα. Ή κατά μία άλλη έννοια, η τιμωρία μετά την ιεροσυλία να διεισδύσει κανείς μέσα στα θεία μυστήρια απροετοίμαστος. Ο άνθρωπος με τις λάθος αντιλήψεις του έχει κατασκευάσει ένα κτίσμα το οποίο εκφράζει τη σύγχυση, την άγνοια, τη ματαιοδοξία. Η κορώνα που χτυπιέται από την αστραπή και κατακρημνίζεται είναι η υλιστική σκέψη που έχει κυριεύσει τον άνθρωπο και τον έχει οδηγήσει σε λάθος δρόμο.

Η αστραπή καταστρέφει το κακό και εξαγνίζει το καλό. Κατακεραυνώνεται ο εγωισμός γιατί έφτασε στο έπακρο της αλαζονείας και η μόνη έξοδος από την κατάσταση αυτή, είναι η καταστροφή, ώστε η εσωτερική ύπαρξη να εξωτερικευτεί και πάλι και να ξυπνήσει τη συνείδηση. Με απλά λόγια, όταν ο άνθρωπος πουλά την ψυχή του διάβολο, τότε είναι αναμενόμενη η άνωθεν καταστροφή. Σπάνε τα θεμέλια των κακών επιλογών βίαια σε αυτή τη φάση και θα επακολουθήσουν αλλαγές.

Ερμηνεία

Είναι το χαρτί που δηλώνει την απρόβλεπτη και αναπάντεχη καταστροφή, δηλώνει την αθλιότητα και την ανέχεια που είναι το φυσικό επακόλουθο της κοιμισμένης συνείδησης που ψάχνει να αφυπνιστεί απελπισμένα. Περιγράφεται σαν απρόσμενο και ολέθριο, γιατί στο σημείο που βρίσκεται ο άνθρωπος και η σκέψη του, δεν αναγνωρίζει την κατάντια του και έτσι δεν περιμένει αυτό που θα ακολουθήσει. Γιατί κανένας δεν είναι κακός με τη θέλησή του, γίνεται κακός από την άγνοιά του.

Ένα βαθύτερο νόημα που μπορεί να αποδοθεί στο χαρτί αυτό, σχετίζεται με το σκοπό του θείου θελήματος. Δε θα αναφερθούμε σε αυτό το θέμα στην παρούσα φάση.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Το Αστέρι

Κάρτα Ταρώ Το Αστέρι

Κάρτα Ταρώ Το Αστέρι

Η κάρτα εδώ, απεικονίζει μια γυναίκα γυμνή να χύνει το Νερό της Ζωής από δύο κανάτια πάνω στη θάλασσα και στη γη.

Περιγραφή

Η εικόνα που βλέπουμε εν πρώτοις φαίνεται ελπιδοφόρα και έτσι είναι. Δεσπόζει το μεγάλο αστέρι στη μέση, το οποίο περιβάλλεται  από άλλα εφτά μικρότερα αστέρια, όλα με οκτώ αχτίνες. Η γυναίκα είναι γονατισμένη στο έδαφος, το αριστερό της γόνατο ακουμπά στη γη και το δεξί της πόδι βρίσκεται μέσα στο νερό, κάτι παρεμφερές έχουμε συναντήσει και σε προηγούμενη κάρτα. Στο πίσω μέρος βλέπουμε ένα μικρό λόφο, που στην κορυφή του στέκεται ένα πουλί. Εκπέμπεται η ελπίδα και η αισιοδοξία και αυτό φαίνεται κυρίως από τα αστέρια, από τη γαλήνη της γυναικείας μορφής, από το όλο τοπίο. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση ή σε λογική ακολουθία μετά από την προηγούμενη κάρτα του Πύργου.

Συμβολισμός

Η γυναίκα στην εικόνα εκφράζει την ομορφιά και την αιώνια νεότητα· απαλλαγμένη από ρούχα μένει ανεπηρέαστη στην εργασία της, είναι ο καλύτερος τρόπος που δηλώνεται η συμφιλίωση με τη φύση. Το κύριο νόημα αυτής της κάρτας είναι «απεριόριστα ύδατα της ζωής» και «δώρα του πνεύματος». Το γυμνό της γυναίκας συμβολίζει την αλήθεια και η νεότητά της την ανανέωση. Όπως προειπώθηκε, το αστέρι είναι η ακολουθία του Πύργου. Πιο συγκεκριμένα, μετά τον Πύργο, δηλαδή την απελπισία και τις κακοτοπιές, ακολουθεί το ξεκαθάρισμα και η νηνεμία.

Ο δρόμος έχει καθαρίσει πλέον, το άτομο είναι σε θέση για σωστές επιλογές, δε θα παρουσιαστούν άλλα προβλήματα. Λέγεται χαρτί της ελπίδας, γιατί όσα δεινά και να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου, δεν μπορεί να στερηθεί την ελπίδα. Το νερό είναι η κινητήρια δύναμη που φέρνει ζωή και το αστέρι δίνει φως. Μαζί με την ελπίδα, στο φύλλο αυτό, συνυπάρχει η αθανασία και το εσωτερικό φως. Η αφύπνιση που συνέβη μετά την κάρτα του Πύργου, οδήγησε στην επίλυση οποιουδήποτε στοιχείου, πάντα όμως μέσα από ανάλυση και διαλογισμό.

Ερμηνεία

Η πρόοδος απεικονίζεται με το νερό που πέφτει μέσα στη λίμνη και δημιουργεί ομόκεντρους κύκλους. Άνθρωποι με μεγάλη πνευματική διαύγεια και καθαρότητα αντιλαμβάνονται τη μορφή αυτή σαν την αλήθεια ακάλυπτη που χύνει μέσα στη λίμνη της ψυχής ένα μέρος από το θησαυρό της. Έχει κοπιάσει για να τον κατακτήσει αλλά τη μεταβιβάζει σε όσους μπορούν να τον δεχτούν. Και η ζωή συνεχίζεται χωρίς εμπόδια, μέσα από τις δοκιμασίες, που ξεπεράστηκαν με επιτυχία, τώρα είναι η στιγμή της απόλαυσης. Συνεχίζεται η πνευματική εργασία και ο διαλογισμός αλλά ακολουθούμενος από ηρεμία και γαλήνη.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Σελήνη

Κάρτα Ταρώ Η Σελήνη

Κάρτα Ταρώ Η Σελήνη

Εδώ μεσουρανεί η Σελήνη και απεικονίζονται όλες τις οι φάσεις. Αποτελείται από δεκάξι κύριες και δεκάξι δευτερεύουσες ακτίνες, το τοπίο περιβάλλεται από δύο πύργους δεξιά και αριστερά.

Περιγραφή

Στο κέντρο της εικόνας ένας σκύλος και ένας λύκος αλυχτούν και ακριβώς από πίσω ένας αστακός αναδύεται από τη λίμνη. Η κάρτα αυτή παριστάνει τη ζωή της φαντασίας ξεχωριστή από τη ζωή του πνεύματος. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο όπου αντιμετωπίζουμε τους πειρασμούς που παρουσιάζονται γύρω μας και μας ταλανίζουν. Για παράδειγμα, ο λύκος και σκύλος που είπαμε, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα άγρια ένστικτα της φύσης μας  που κάποιες φορές μας επηρεάζουν, μας παραπλανούν και υπάρχει ο κίνδυνος να παρεκκλίνουμε από την πορεία που έχουμε αρχικά επιλέξει. Γιατί το πνευματικό φως είναι αντανακλαστικό και πέρα από αυτό βρίσκεται το άγνωστο μυστήριο, που δεν είναι εμφανές.

Συμβολισμός

Η όλη σκηνή παρουσιάζει μια ανησυχία αλλά η ήσυχη όψη του φεγγαριού, την παρατηρεί γαλήνια. Η εσωτερική φωνή της συνείδησης είναι αυτή που επικρατεί αλλά το γύρω περιβάλλον βρίθει από πειρασμούς. Η ζωώδης φύση μας εδώ, αγωνίζεται να εκδηλωθεί , σέρνεται από τα βάθη της αβύσσου αλλά δεν τα καταφέρνει και γυρίζει στο βυθό. Παρά την αναταραχή που επικρατεί τριγύρω, η γαλήνια φιγούρα στάζει δροσοσταλίδες καθησυχασμού και πέφτει απαλά πάνω στο ταραγμένο τοπίο.

Πίσω από τους πύργους είναι το άγνωστο και υπάρχει φόβος για το παραπέρα, γι’ αυτό έχουν σταθεί εκεί σαν εμπόδια, για να μην ταράζεται ο νους από το χάος που νομίζει ότι ακολουθεί. Η άβυσσος προκαλεί το φόβο και την ανησυχία. Έφτασε πνευματικά σε ένα επίπεδο αλλά φοβάται για τη συνέχεια ο νους, φοβάται για το επόμενο βήμα. Νομίζει ότι δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, όμως στη φάση αυτή, είναι έτοιμος να πάρει το ρίσκο ακόμα και να κάνει λάθος επιλογή. Βρισκόμαστε, δηλαδή, σε ένα σημείο τώρα, όπου από παντού παρουσιάζονται πειρασμοί και πλάνες.

Ερμηνεία

Ο σκύλος, ο λύκος, ο αστακός, οι φόβοι μας, η άβυσσος, το άγνωστο. Όλα μαζί ανακατεμένα δε βοηθούν στην παρούσα κατάσταση να πάμε στο επόμενο στάδιο. Αλλά ίσως και να είναι φυσιολογικό τώρα να συμβαίνει αυτό. Ο αστακός, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει τη συνείδηση και προσπαθεί να εξέλθει αλλά όντας ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, δεν τα καταφέρνει και επιστρέφει, κάνει πισωγύρισμα. Επιστρέφει γιατί αποσπάται από το σκύλο και το λύκο, από τα αλυχτίσματα και τις ορμές τους. Προσπαθεί να επιταχύνει τη συνείδηση να πάει παρακάτω. Η άβυσσος και το άγνωστο έχουν πάρει διάφορες μορφές εδώ αλλά κατά βάθος υπάρχει ελπίδα.

Θέλει να μεταφέρει την ειρήνη, να μας κατευθύνει προς τα κει. Προτρέπει τα ζωώδη ένστικτα να σταματήσουν να έχουν αυτή τη μορφή και ουσιαστικά τότε να επέλθει και η ειρήνη.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Ήλιος

Κάρτα Ταρώ Ο Ήλιος

Κάρτα Ταρώ Ο Ήλιος

Και ακολουθεί ο ζωοδότης και υπέρλαμπρος ήλιος, που δεν θα μπορούσε, φυσικά, να συμβολισθεί καλύτερα και παραστατικότερα παρά με ένα χαρούμενο παιδί.

Περιγραφή

Το παιδί ανέμελο και χωρίς κανένα φόβο και περισπασμό καβαλά το άλογο χωρίς σέλα και είναι σε τέλεια ισορροπία πάνω σε αυτό. Ο ήλιος κατακλύζει την εικόνα και είναι σαν να λέει ότι το άγιο φως της συνείδησης μας πλημμυρίζει, ξεφεύγει η ανθρωπότητα από την περίφραξη στην οποία βρισκόταν και οδηγείται στη φώτιση. Ο κόσμος λούζεται από το φως του ήλιου και η φωτεινότητα αυτή αναπαριστάται από την αγνότητα και την απλότητα ενός παιδιού· και πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να αναπαρασταθεί καλύτερα! Η ανθρωπότητα αναγεννάται και είναι λαμπερή όπως η ψυχή και η καθαρότητα του παιδιού, μακριά από τους φόβους και τα σκοτάδια ή τις αντανακλάσεις.

Συμβολισμός

Το παιδί συμβολίζει την ηλιόλουστη και αναγεννημένη ανθρωπότητα και περνάει το μήνυμα της αθωότητας και της αποκατάστασης του κόσμου. Εμφανίζεται σαν τον υιό του ήλιου και αντιπροσωπεύει την έμφυτη θεότητα και ενότητα που κατακτήθηκε μετά από κόπους. Καλπάζει μακριά από τους περιορισμούς που είδαμε προηγουμένως, είναι συνειδητοποιημένο και καθαρό πνευματικά, άσπιλο. Το άλογο από την άλλη, είναι σε τέλεια ισορροπία με τον άνθρωπο, σαν να λέμε το πνεύμα και τα ένστικτα είναι εναρμονισμένα τώρα και δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγει το ένα το άλλο ή να δημιουργείται φόβος και απέχθεια. Αυτό που κυριαρχεί στην εικόνα είναι ο ήλιος σε όλο του το μεγαλείο αλλά παρατηρούμε ότι είναι ανέκφραστος και αυτό δείχνει ότι οι επιρροές του είναι οποιασδήποτε κατεύθυνσης, μπορεί να είναι άμεσες, έμμεσες, θετικές, αρνητικές.

Ερμηνεία

Το νόημα πάντως είναι το φωτίζει τα πάντα, είναι η ώρα της αναγέννησης και δεν κρύβεται τίποτα. Ξεφεύγει από την προηγούμενη σκοτεινότητα ή περίφραξη στην οποία μπορεί να βρισκόταν η ανθρωπότητα και επιστρέφει στην παιδικότητα, την απλότητα ή και την αγνότητα ακόμη. Εξού και η παρομοίωση της αναγέννησης με παιδί. Το παιδί κρατώντας το λάβαρο της επίτευξης, ιππεύει λευκό άλογο και προχωρά προς την εξέλιξή του. στην προηγούμενη κάρτα δηλώθηκε η πάλη ανάμεσα στη ζωώδη και ανθρώπινη φύση, ποια θα κυριαρχήσει, ποια θα οδηγήσει στην απελευθέρωση.

Ο σκοπός είναι ένας αλλά η φύση του ανθρώπου είναι τέτοια, ώστε παλεύει συνεχώς με τις εσωτερικές του δυνάμεις για να μπορέσει να προοδεύσει. Άλλοτε τα καταφέρνει και άλλοτε όχι. Τώρα είναι η στιγμή, όμως, που ο νους έχει επιβληθεί του ενστίκτου, η ζωώδης φύση έχει κατευναστεί και έτσι οι δύο φύσεις έχουν εναρμονιστεί και μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να αποφέρουν.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Η Κρίση

Κάρτα Ταρώ Η Κρίση

Κάρτα Ταρώ Η Κρίση

Προτελευταίο χαρτί της τράπουλας, είναι η κρίση, πολύ σημαντικό χαρτί και που σε όλες τις τράπουλες είναι ίδιο, δεν έχουμε διαφοροποιήσεις και παραλλαγές.

Περιγραφή

Ο άγγελος από ψηλά ηχεί σάλπιγγα. Ο άνθρωπος πέρασε από όλα τα στάδια της ψυχοσύνθεσης του και καταλήγει στην κρίση. Εδώ που θα κριθεί και θα κριθούν όλοι μετά από τόσες δοκιμασίες και θα φτάσει στη δικαίωση. Η σάλπιγγα ηχεί και, εν πρώτοις, ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα παιδί, σηκώνονται από τον τάφο και είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν. Έφτασε το σημείο της κρίσης, όχι απαραίτητα με την έννοια της τιμωρίας όσο με την έννοια της εκτίμησης της τωρινής κατάστασης. Γύρω από τον άγγελο υπάρχουν κι άλλοι αναστημένοι, όλοι θαυμάζουν εκστατικά την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και όχι με φόβο.

Συμβολισμός

Θα μπορούσε κανείς να παρομοιάσει τη φάση αυτή με τη Δευτέρα Παρουσία. Η μεταμόρφωση ολοκληρώθηκε, οπότε αυτό που μένει είναι η απάντηση του Ουρανού για την επίτευξη του έργου της ανθρωπότητας. Είναι εσωτερική διαδικασία, λαμβάνουμε τα ερωτήματα εσωτερικά και εσωτερικά απαντούμε. Έχει, όμως, βαθύτερο νόημα από τη Δευτέρα παρουσία που προείπαμε και ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει ανάλογα με τη φάση στην οποία έχει κατορθώσει να φτάσει. Στη ζωή μας, γενικά, υπάρχουν περίοδοι που κρίνουμε και κρινόμαστε που ζυγίζονται οι καταστάσεις, που καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για τη συνέχειά μας.

Η κρίση, ουσιαστικά, αυτό σηματοδοτεί, τις αλλαγές που θα ακολουθήσουν μετά από τη διαδικασία αυτή. Το ερώτημα εδώ είναι, ποια είναι αυτή η σάλπιγγα της οποίας τον ήχο ακούμε και αφυπνιζόμαστε; Μήπως είναι εσωτερική και πηγάζει από τη συνείδησή μας και μας καλεί να κριθούμε ή είναι εξωτερικός κριτής; Το αποτέλεσμα της κρίσης μπορεί να φέρει πόνο αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, το μήνυμα είναι θετικό γιατί δεν είναι τίποτα αμετάκλητο και μη αναστρέψιμο. Δίνεται η δυνατότητα μετά το αποτέλεσμα της κρίσης, η διόρθωση, η βελτίωση, η συνειδητότητα.

Ερμηνεία

Με τον ήχο που προκαλεί η σάλπιγγα, ξυπνάμε από το φυσικό κόσμο, εξ’ ου και ο τάφος και η ανάσταση, μια υποτιθέμενη ανάσταση είναι, από τα εγκόσμια στα πνευματικά. Δεν ανασταίνεται η φυσική μας υπόσταση, ο τάφος ήταν ο πνευματικός τάφος, το σκοτάδι. Και κάτι ήχησε και σηκώθηκε η ανθρωπότητα, για να μετακινηθεί. Χωρίς φόβο για την κρίση που ακολουθεί, έτοιμη να δεχτεί τις συνέπειες και να αναλάβει δράση.

Το συνειδητό, το υποσυνείδητο και η ανανεωμένη προσωπικότητα αφυπνίστηκαν, το πνεύμα ενανθρωπίστηκε. Αυτός που πέρασε όλες τις δοκιμασίες, είναι σαν να έχει γεννηθεί δύο φορές, τώρα βγήκε από τον τάφο του σκοταδιού.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

Η Μεγάλη Αρκάνα | Κάρτα Ταρώ | Ο Κόσμος

Κάρτα Ταρώ Ο Κόσμος

Κάρτα Ταρώ Ο Κόσμος

Φτάσαμε αισίως στην τελευταία κάρτα. Στο τέλος, στην τελείωση. Ένα στεφάνι περιβάλλει μια γυμνή γυναίκα. Το στεφάνι περιβάλλεται από τους τέσσερις μορφές, μία στην κάθε άκρη του. Ξεκινήσαμε με μάχες και διαχωρισμούς φυσικής και πνευματικής κατάστασης και φτάσαμε στην ισορροπία και εναρμόνιση των δύο κόσμων. Η φιγούρα στη μέση μοιάζει να χορεύει, ευχαριστημένη από την πλήρωση. Και οι δύο φύσεις μαζί, έφεραν την πληρότητα, χωρίς να υπερτερεί η μία της άλλης.

Περιγραφή

Το στεφάνι, παρόλο που φαίνεται σαν να είναι πλεγμένο από ευαίσθητο υλικό, στην ουσία είναι πολύ γερό θεμέλιο και προστατεύει πλήρως τον άτομο που περιβάλλει και που φυσικά έχει κατακτήσει με πού κόπο την τωρινή του κατάσταση· και γι’ αυτό φαίνεται να το απολαμβάνει τόσο αλλά και να αποπνέει σιγουριά.

Συμβολισμός

Οι τέσσερις μορφές γύρω από το στεφάνι είναι οι φύλακες και έχει τοποθετήσει το άτομο για την προστασία του. Οι κάρτες  από την αρχή μας μίλησαν για ένα ταξίδι πνευματικής αναζήτησης, το οποίο τώρα έφτασε στο τέλος του. Στον προορισμό του.

Οι δοκιμασίες πέρασαν…

Πέρασαν τα δεινά και οι δοκιμασίες, στέφθηκαν με επιτυχία και η τωρινή κατάσταση είναι το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών. Όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στο ταξίδι αυτό, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η λάθος διαχείριση των δυνάμεων και των εφοδίων μας. Τώρα κατακτήθηκε αυτή η γνώση και το άτομο είναι σε θέση να διαχειριστεί τις φύσεις του σε όποιο βαθμό θέλει, δεν κινδυνεύει να αποπροσανατολιστεί ή να παρεκτραπεί ή να παρεκκλίνει από την πορεία του. Είναι στο σωστό δρόμο και ξέρει πλέον να δέχεται και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα και να τα αξιοποιεί πάντα προς όφελος.

Το άτομο γνωρίζει τώρα τις δυνατότητές του, μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα του τα εργαλεία.

Θέλεις Αληθινές προβλέψεις Χαρτομαντείας; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Τηλεφωνικές Προβλέψεις Χωρίς Κρυφές Χρεώσεις; Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες!

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Αστρολογία, Ζώδια, Σχέσεις! Taroto Blog! Κάθε μέρα κοντά σας!

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles