Η Μαία, ο Ερμής, ο Πάνας και οι Νύμφες | Ελληνική Μυθολογία

Η Μαία, ο Ερμής, ο Πάνας και οι Νύμφες. Η Μαία ήταν η νύμφη που γέννησε τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο των θεών. Γέννησε το φτερωτό θεό όταν ζούσε σε ένα σπήλαιο της Κυλλήνης στην Αρκαδία μακριά από τις θεϊκές ανέσεις και τα δώρα. Η Μαία συνδεόταν με τα αστέρια του νυχτερινού ουρανού, τις Πλειάδες. Οι Πλειάδες ήταν ομάδα της Άρτεμις που κυνηγήθηκε από τον Ωρίωνα μέχρι που ο Δίας τις έκανε αστέρια. Η ακόλουθος της Άρτεμις, Καλλιστώ συνδέθηκε με τον εξής τρόπο με τη μητέρα του Ερμή. Όταν η νύμφη με τη μορφή αρκούδας γέννησε τον Αρκά και εξαφανίστηκε στον ουρανό, η Μαία ανέλαβε την ανατροφή του («H Άρτεμις | Διηγήσεις για την Άρτεμις»).

Η γέννηση του Ερμή

Η Μαία συνέλαβε τον Ερμή μέσα στο σπήλαιο που ζούσε αφού κοιμήθηκε μαζί της ο Δίας κρυφά από την Ήρα. Το νεογέννητο βρέφος αποδείχθηκε ένας παμπόνηρος και ικανός για όλα γιος. Ο Ερμής δεν έχασε το χρόνο του στην κούνια. Αμέσως μετά τη γέννησή του ξεκίνησε τη δράση. Την ημέρα του την πέρασε ανακαλύπτοντας τη χάρη της μουσικής με το αυτοσχέδιο όργανό του. Πήρε το καβούκι μίας χελώνας, δύο καλάμια και χορδές από έντερα προβάτου και δημιούργησε τη λύρα του Ερμή. Και μόλις έπεσε η νύχτα ξεκίνησε τα μεγάλα έργα του βάζοντας σκοπό του να κλέψει τα βόδια του Απόλλωνα.

Ξεφυλλίστε όλη την Ελληνική Μυθολογία κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ο Ερμής κλέβει τα βόδια του Απόλλωνα

Ο μικρός γιος του Δία ταξίδεψε όλη νύχτα και την επόμενη μέρα έφτασε στους πρόποδες του ιερού βουνού της Πιερίας. Εκεί βρήκε τα βόδια από το ιερό κοπάδι των αθάνατων και  έκλεψε πενήντα από τα ζώα του Απόλλωνα. Αφού έφερε τα πίσω πόδια τους εμπρός και τα εμπρός πίσω οδήγησε τις αγελάδες ανάμεσα σε βουνά, πεδιάδες και λιβάδια. Ο ίδιος φόρεσε κάτι αυτοσχέδια σανδάλια για να μην αναγνωρίσουν τα ίχνη του. Στο δρόμο του συνάντησε μονάχα ένα γέρο αμπελουργό, κοντά στον Ογχηστό. Τον απείλησε να μην πει σε κανένα τι είχε δει αλλιώς θα έβρισκε τον μπελά του.

Ρώτα το Ταρωτώ

Την επόμενη αυγή έφτασε με το κοπάδι στον Αλφειό ποταμό. Τα ζώα ξεκουράστηκαν τρώγοντας το τρυφερό χορτάρι όσο ο Ερμής άναβε για πρώτη φορά φωτιά. Σκότωσε δύο αγελάδες, έγδαρε το τομάρι τους και τις έριξε στα πυρωμένα ξύλα. Ύστερα μοίρασε το κρέας τους σε δώδεκα μερίδια, ένα για κάθε θεό του Ολύμπου μαζί με τον εαυτό του. Από τη θυσία προς τους θεούς όσο και να το ήθελε δεν έφαγε μπουκιά, όπως συνηθιζόταν.

Μόλις τελείωσε άφησε τα ζώα να καούν, σκόρπιζε τη στάχτη από τη φωτιά και πέταξε τα σανδάλια του στο ποτάμι. Το επόμενο πρωί έφτασε στο σπήλαιο που γεννήθηκε χωρίς να τον πάρει είδηση κανείς στο δρόμο της επιστροφής. Γλίστρησε αθόρυβα μέσα στη σπηλιά της Κυλλήνης και ξάπλωσε στην κούνια του με τη λύρα του στο χέρι.

ταρωτώ μαντικές τέχνες

“Σε γέννησε ο Δίας για να τυραννάς θεούς και ανθρώπους”

Η μητέρα του όμως που κατάλαβε τι είχε συμβεί τα μερόνυχτα που έλειπε το σπάργανό της από το σπίτι τού έβαλε τις φωνές! Τον απείλησε ότι ο Απόλλωνας θα τον σύρει αλυσοδεμένο για αυτό που του έκανε. «Πήγαινε εκεί που γύριζες. Να ζήσεις στα φαράγγια μαζί με τους κλέφτες. Σε γέννησε ο Δίας για να τυραννάς θεούς και ανθρώπους», του φώναξε.

Ο παμπόνηρος και γαλίφης γιος απάντησε αμέσως στη μητέρα του. Της είπε ότι δεν είναι διατεθειμένος να απαρνηθεί τα θεϊκά προνόμια και να ζήσει αιώνια σε αυτό το σπήλαιο. Αν δεν του δώσει ο Δίας αυτό που του αξίζει προτιμά να γίνει αρχηγός των κλεφτών και να λάβει τους θεϊκούς θησαυρούς με δόλο. Κι αν τον ανακαλύψει ο Απόλλωνας θα του κάνει μεγαλύτερο κακό. Θα μπει στο σπίτι του και θα του πάρει όλο το χρυσάφι, τους θησαυρούς και τα υπάρχοντα.

Αυτά είπαν μάνα και γιος με τη Μαία να ανησυχεί για την τύχη του μονάκριβου της από το θυμό του Απόλλωνα…

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles