Η Μαγική Άλυσος

Ο μεγάλος μαγικός παράγοντας που τον αποκαλέσαμε αστρικό φως.

Οι αρχαίοι αλχημιστές χαρακτήριζαν με τα ονόματα του Άζώτου και της Μαγνησίας. Αυτή η μεγάλη κοσμική αρχή είναι το κλειδί που δίνει τη δύναμη και την κυριαρχία πάνω σε όλα. Εκείνος που κατορθώνει να το αιχμαλωτίσει, γίνεται ο θεματοφύλακας των δυνάμεων του σύμπαντος. Ολόκληρη η μαγεία συνοψίζεται σε αυτή την κατάκτηση και το χειρισμό του αστρικού φωτός.

Αστρικό Φως 

Για να πάρει κανείς στην κατοχή του το αστρικό φως και να το εξουσιάσει, δυο εργασίες είναι απαραίτητες: η συγκέντρωση και η προβολή ή με άλλα λόγια η προσήλωση (σταθερότητα) και η εκτίναξη (κίνηση). Η σταθερότητα είναι η προϋπόθεση και το εχέγγυο της κίνησης. Η φύση συγκεντρώνει και κατόπιν διασκορπίζει. Αυτά είναι τα δύο μεγάλα μυστικά της, που  ο μάγος πρέπει να μιμηθεί.

Η Μαγική Άλυσος στην Κοινωνική Ζωή

Στην κοινωνική και ανθρώπινη ζωή, η συγκέντρωση επιτυγχάνεται με την απομόνωση και ο διασκορπισμός με τη μαγική άλυσο. Η απομόνωση συνίσταται στην απόλυτη ανεξαρτησία της σκέψης, στην κυριαρχία πάνω στα πάθη, και στη λύτρωση από τις απατηλές παρορμήσεις των αισθήσεων. Κάθε άνθρωπος που κυριαρχείται από προλήψεις και φόβους και που δουλεύει στα πάθη του είναι ανίκανος να πετύχει τη συγκέντρωση του αστρικού φωτός και το διασκορπισμό του κατόπιν. Όλοι οι μεγάλοι μάγοι δεν απαρνήθηκαν την ανεξαρτησία τους ούτε μπροστά στο μαρτύριο και παράμειναν αγνοί ως το θάνατο τους. Η κατάκτηση της δύναμης προϋποθέτει θυσίες, που ο κοινός άνθρωπος είναι ανίκανος να τις κάνει. Και για το λόγο αυτό η αληθινή δύναμη αποτελεί προνόμιο. Ο Πυθαγόρας ήταν ελεύθερος, εγκρατής και αγνός.

Ο Απολλώνιος Τυανεύς

Ο Απολλώνιος Τυανεύς και ο Ιουλιανός ο Παραβάτης κατέπλησσαν με την αυστηρότητα των ηθών τους. Ο Παράκελσος δεν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον για τον έρωτα, ο Ραϋμόνδος Λούλης  είχε φθάσει στον ασκητισμό, ο Ιερώνυμος Καρντάν πέθανε από τη νηστεία αν πιστέψουμε τη παράδοση. Ο Αγρίππας, φτωχός και περιπλανώμενος από πόλη σε πόλη προτίμησε να πεθάνει δυστυχισμένος παρά να υποκύψει στα καπρίτσια μιας βασίλισσας που πρόσβαλε την ελευθερία της επιστήμης.  Ποια ήταν λοιπόν, η ευτυχία αυτών των ανθρώπων; Η γνώση των μεγάλων μυστικών της φύσης και η συνείδηση της δύναμης τους. Αυτό αρκούσε στις μεγάλες αυτές ψυχές. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όμως κατέπληξαν και υποδούλωσαν τον κόσμο. Υπήρξαν ισχυρότεροι και από βασιλείς.

Η Μαγική Άλυσος | Ελιφάς Λέβι

Η μαγεία, γράφει  ο Ελιφάς Λέβι, είναι ένα έργο θείας αγαθότητας ή σατανικής αλαζονείας, αλλά προϋποθέτει,  είτε με τη μια μορφή είτε με την άλλη, το θάνατο όλων των γήινων απολαύσεων. Αλλά αυτή η απάρνηση των επίγειων αγαθών, συνεχίζει, δεν είναι απαραίτητη παρά μόνο για τα μεγάλα έργα. Υπάρχουν μερικές πράξεις, που δεν απαιτούν τόσο ηρωικές θυσίες. Στην κατηγορία αυτών των πράξεων ανήκει και η μαγική άλυσος. Όταν μιλάμε για μαγική άλυσο, εννοούμε τη δημιουργία ενός μαγνητικού ρεύματος που γίνεται ισχυρότερο όσο η έκταση του είναι μεγαλύτερη. Κάθε ενθουσιασμός που διαδίδεται σε μια κοινωνία ανθρώπων παράγει ένα μαγνητικό ρεύμα.

Η Μαγική Άλυσος | Το Ρεύμα 

Το ρεύμα αυτό επενεργεί ιδίως στα ευαίσθητα άτομα και τα μεταβάλλει σε πομπούς της μαγικής θέλησης. Το να αντιταχθεί κανείς σε αυτή τη θέληση, θα ήτα το ίδιο σαν να ήθελε να καταπολεμήσει το μοιραίο. Όταν ο νεαρός Φαρισαίος Σαούλ, με το πείσμα και το φανατισμό ενός φατριαστή, θέλησε να αντιταχθεί στο χριστιανισμό, βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στη διάθεση της δύναμης που ήθελε να καταπολεμήσει. Για αυτό κεραυνοβολήθηκε από μια μαγνητική αστραπή που έγινε πιο έντονη από την συνδυασμένη ενέργεια μιας εγκεφαλικής συμφόρησης και μιας ηλίασης.

Οι Μαγικοί Κύκλοι

Οι μαγικοί κύκλοι και τα μαγνητικά ρεύματα, άλλωστε δημιουργούνται μόνα τους. Επιδρούν σύμφωνα με αλύγιστους νόμους σε εκείνους που βρίσκονται μέσα στην ακτίνα της δράσεως τους. Καθένας από μας έλκεται μέσα σε ένα κύκλο σχέσεων που είναι ο κόσμος του και του οποίου υφίσταται την επίδραση. Σε πολλές περιπτώσεις οι μεγάλοι μαγικοί κύκλοι δημιουργούν τους μεγάλους άνδρες και αντίστροφα. Δεν υπάρχουν μεγαλοφυΐες που οι σύγχρονοι τους δεν τους κατάλαβαν. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι εκκεντρικοί  με την ακριβή σημασία της λέξης δηλαδή άνθρωποι που βρίσκονται έξω από ορισμένο κύκλο ή  έξω από κάθε κύκλο. Το να αντισταθεί κανείς σε ένα ρεύμα που αρχίζει τον κύκλο του είναι σαν να θέλει να συντριβεί από αυτό. Όπως συνέβη με τον άτυχο αυτοκράτορα Ιουλιανό. Το να αντισταθεί κανείς σε ένα ρεύμα που συμπλήρωσε τον κύκλο του σημαίνει ότι τίθεται επικεφαλής του αντίθετου ρεύματος. Εκείνος που αποκαλούμε μεγάλο άνδρα είναι ο άνθρωπος που φθάνει στην ώρα του και που ξέρει να καινοτομεί στην κατάλληλη στιγμή.

 

Διαβάστε για τους Ενεργειακούς Κρυστάλλους ΕΔΩ

Δείτε τα μαγικά υλικά του Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες ΕΔΩ

 

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles