ΚΑΤΑΔΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΣΣΑΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στην Αρχαία Ελλάδα όπως γνωρίζουμε από τα κείμενα του Ησίοδου και του Ομήρου η μαγεία είχε σημαντική θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Δεν ήταν μόνο οι 12 Θεοί του Ολύμπου αλλά και άλλες μορφές, όπως η Μήδεια, η Κίρκη και η Εκάτη. Γνωστές μάγισσες με υπερφυσικές δυνάμεις που “βοηθούσαν” της γυναίκες της εποχής στις διάφορες μαγικές πνευματικές εργασίες και στις μαγγανίες τους. Η τρίμορφη θεά Εκάτη έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις επιθυμίες των ανθρώπων ενώ κυβερνά τον ουρανό, την γη και τον κάτω κόσμο. Κρατά στα χέρια της φωτιές και την ακολουθούν οι δαιμονισμένοι σκύλοι της και όλες οι ψυχές που μετά τον θάνατο δεν είχαν βρει ηρεμία.
Τα μάγια στην αρχαία Ελλάδα ονομάζονταν κατάδεσμοι. Ήταν πλάκες από μόλυβδο, το μέταλλο του Κρόνου, με χαραγμένους μαγικούς χαρακτήρες και κατάρες οι οποίες θάβονται κυρίως σε τάφους ώστε να επέλθει το κακό σε αυτόν που αναφερόταν η κάθε πλάκα. Κατάδεσμοι δεν υπήρχαν μόνο για κακό και θάνατο αλλά και για ερωτικούς λόγους όπως δεσίματα ακόμη και επαναφορές συντρόφων. Έχουν βρεθεί και πλάκες που είχαν ως επιθυμία την επαγγελματική καταξίωση. Μία άλλη μαγική εργασία των αρχαίων Ελλήνων ήταν οι καταπασσαλεύσεις. Στην σημερινή εποχή είναι αυτό που λέμε Βουντού. Δημιουργούσαν ομοιώματα είτε από κερί είτε από άλλα υλικά, που εμπεριείχαν και υλικά του ανθρώπου που αναπαριστούσαν. Με διάφορα δεσμά έδεναν χέρια και πόδια από το κουκλάκι και τοποθετούσαν καρφιά στα σημεία που ήθελαν να προκαλέσουν βλάβη. Για τις ερωτικές καταπασσαλεύσεις τα καρφιά τοποθετούνταν στην περιοχή της καρδιάς και των γεννητικών οργάνων. Έπειτα είτε τα έθαβαν είτε τα αποθήκευαν κάπου στο σπίτι.
Στην ελληνική μαγεία εκτός από κατάδεσμους, καταπασσαλεύσεις, ερωτική μαγεία, φαρμακεία κλπ είχαν σημαντική θέση και οι καθαρμοί που σκοπό είχαν τόσο το λύσιμο κάποιας μαγικής πράξης όσο και την ευημερία του ατόμου και της οικογένειας του.
Διάβασε, μάθε και γνώρισε την ελληνική μαγεία, την μαγεία που άνθισε στον τόπο σου και που οι επικλήσεις σου έχουν άμεσο αντίκρισμα!


Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας.
Χαρτομαντεία Ταρώ μέσα απο 42 μαντικές τράπουλες.
Σεμινάρια Χαρτομαντείας Ταρώ και Μαγείας.
Πανίσχυρα Ξόρκια, Αποκρυφισμός, Πνευματικές Εργασίες.
Ερωτική Μαγεία, Επαναφορές και δέσιμο συντρόφου.
Υλικά Μαγείας, Πανίσχυρα Χειροποίητα Φυλαχτά.
Μέντιουμ, Λύσιμο Μαγείας, Εξορκισμοί Χώρων, Εργασίες Ευημερίας.
Ηούς 83 Αθήνα , Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103477211 – 6986587147
Επίσημη Ιστοσελίδα : www.taroto.gr

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles