Η Ήρα, ο Άρης και ο Ήφαιστος | Ελληνική Μυθολογία

Η Ήρα, ο Άρης και ο Ήφαιστος | Ελληνική Μυθολογία. Ο Άρης και ο Ήφαιστος ήταν γιοι της Ήρας. Κάποιοι αναφέρουν ότι ήταν και παιδιά του Δία. Ο Ησίοδος όμως λέει ότι ήταν μόνο ο Άρης. Κατά τον Όμηρο, ο Δίας μισούσε τον πολεμοχαρή γιο του επειδή του άρεσαν οι φιλονικίες και οι διαμάχες. Ο Άρης είχε γιγάντιο σώμα και αν τύχαινε να πληγωθεί η φωνή του αντηχούσε σαν τις κραυγές χιλιάδων ανδρών μαζί. Ο Ήφαιστος γνωρίζουμε ότι ήταν κουτσός και μικροκαμωμένος. Ήταν όμως αγαπητός ανάμεσα στους θεούς γιατί τους έφερνε το γέλιο και τους έκανε να ξεχνούν τις διαφωνίες τους. Επίσης, ήταν εξαιρετικός τεχνίτης.

Για την κοινή ιστορία των δύο αδερφιών σε σχέση με την Αφροδίτη έχουμε μιλήσει στο άρθρο «Οι Εραστές της Αφροδίτης Άρης & Ήφαιστος».

Οι εγκυμοσύνες της Ήρας

Η Ήρα, ο Άρης και ο Ήφαιστος | Η σύλληψη του Τυφαών

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο Δράκων Τυφαών ήταν παιδί της Ήρας που το γέννησε μόνη της.  Αυτό το έκανε από αντίδραση στο Δία όταν εκείνος έκανε την Παλλάδα Αθηνά («Ελληνική Μυθολογία | Δίας και Ήρα»).

Η ιστορία έχει ως εξής: Η οργισμένη Ήρα μίλησε μπροστά σε όλους τους θεούς λέγοντας ότι για το κακό που της έκανε ο Δίας (να φέρει ένα παιδί στον κόσμο με άλλη γυναίκα) θα κάνει κι αυτή ένα γιο πιο δυνατό από όλους. Μόνο που θα τον έκανε μόνη της, χωρίς να ντροπιάσει το γάμο της. Η Ήρα χτύπησε με το χέρι της τη γη και ζήτησε από Γαία, τον Ουρανό και τους Τιτάνες να της δώσουν αυτό που ζητούσε. Στη συνέχεια μένοντας για ένα χρόνο στο ναό της, μακριά από το Δία και τα συζυγικά της καθήκοντα, περίμενε τη γέννηση του βρέφους. Ήρθε η ώρα και η Ήρα γέννησε τον Τυφαώνα. Το φοβερό φίδι των Δελφών που το πήρε υπό την προστασία της η Δράκαινα Δελφύνη («Οι εχθροί του θεού Απόλλωνα»).

Η Ήρα, ο Άρης και ο Ήφαιστος | Η σύλληψη του Ήφαιστου

Σύμφωνα με τον Ησίοδο, η Ήρα γέννησε μόνη της τον Ήφαιστο για να ανταγωνιστεί το Δία. Άλλοι όμως ισχυρίζονται ότι η Ήρα συνέλαβε τον Ήφαιστο την περίοδο των 300 ετών που ζούσε κρυφά με το Δία («Ελληνική Μυθολογία | Δίας και Ήρα»). Ο Ήφαιστος ήταν το αποτέλεσμα μίας πρώιμης σχέσης με αποτέλεσμα να γεννηθεί πρόωρος ύστερα από δύσκολη γέννα και με αναπηρία.

Η Ήρα προσπάθησε να κρύψει αυτή την κακή γέννα πετώντας τον ίδιο της το γιο από τον Όλυμπο στη θάλασσα. Για καλή τύχη του νεογέννητου όμως το βρήκαν η Ευρυνόμη και η Θέτιδα και το πήραν υπό την προστασία τους.  Έκρυψαν το μικρό Ήφαιστο σε μία σπηλιά στη θάλασσα και κράτησαν το μυστικό κρυφά απ’ όλους. Ο Ήφαιστος μεγάλωνε φτιάχνοντας αλυσίδες και κοσμήματα κοντά στις δύο θεές για εννέα χρόνια.

Ο Όμηρος αντίθετα αναφέρει ότι ο Δίας ήταν αυτός που εκσφενδόνισε τον Ήφαιστο από το παλάτι. Την περίοδο εκείνη κρατούσε τη γυναίκα του δεμένη και κρεμασμένη από το ουρανό για να την τιμωρήσει. Ο γιος της προσπάθησε να τη βοηθήσει και έτσι βρέθηκε στη θάλασσα.

Ξεφυλλίστε όλη την Ελληνική Μυθολογία κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ταρωτώ μαντικές τέχνες

 

 

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles