Η γέννηση του Απόλλωνα | Ελληνική Μυθολογία

Η γέννηση του Απόλλωνα στη Δήλο

Η Γέννηση του Απόλλωνα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Λητώ όταν ήταν έγκυος περιπλανήθηκε σε όλη την Ελλάδα για να βρει καταφύγιο για να γεννήσει. Όλοι φοβούνταν όμως την έλευση του ισχυρού θεού Απόλλωνα. Τελικά, η Λητώ κατέληξε στο μικρό και άγονο νησί της Δήλου. Η έγκυος θεά υποσχέθηκε πλούτη στο νησί για να τη δεχθεί. Πιστοί από όλα τα μέρη του κόσμου είπε θα έρχονταν να προσκυνήσουν το δοξασμένο Απόλλωνα.

Οι κάτοικοι του νησιού δέχθηκαν με χαρά αλλά και φόβο την προσφορά της Λητούς. Φοβούνταν πολύ για περιφρόνηση, παρακμή ή ακόμη και καταστροφή του μικρού νησιού από τον παντοδύναμο Απόλλωνα. Έτσι οι φτωχοί κάτοικοι ζήτησαν από τη Λητώ να τους εξασφαλίσει. Την έβαλαν να ορκιστεί ότι θα έχτιζε στη Δήλο τον πρώτο της ναό. Η θεά αφού ορκίστηκε στη Στύγα παραδόθηκε στους πόνους της γέννας.

Η παρουσία της Ειλείθυιας στη γέννα του Απόλλωνα

Εννέα μέρες και εννέα νύχτες βασανιζόταν η Λητώ. Στο πλάι της ήρθαν όλες οι μεγάλες θεές. Η Θέμις, η Διώνη, η Ρέα, η Αμφιτρίτη και πολλές ακόμη. Η Ήρα αντιθέτως έμεινε μακριά. Μαζί της κράτησε και την κόρη της και θεά της γέννας Ειλείθυια να μη μάθει για τη Λητώ που κοιλοπονούσε. Όμως οι άλλες μεγάλες θεές στείλανε αγγελιοφόρο να ειδοποιήσει τη θεά μαμή. Η Ίριν έσπευσε να ειδοποιήσει την Ειλείθυια και έτσι ήρθαν μαζί πετώντας ως τη Δήλο. Με το που πάτησε το πόδι της η μαμή στο νησί ξεκίνησε η διαδικασία της γέννας. Η Λητώ γονάτισε στο έδαφος και πιάστηκε από ένα Φοίνικα που φύτρωσε εκείνη την ώρα. Ο λαμπρός θεός ξεπήδησε μεμιάς και οι θεές έπλυναν το νεογέννητο σε ξάστερο νερό. Ύστερα το τύλιξαν σε σπάργανα από λευκό πανί με χρυσή ταινία. Η Θέμις τάισε το θεϊκό βρέφος με νέκταρ και αμβροσία. Η αθάνατη τροφή έκανε το γιο του Δία ασυγκράτητο: «Φέρτε μου μία λύρα και ένα τόξο! Θα φανερώνω με τους χρησμούς μου τη θέληση του πατέρα», φώναξε στις κατάπληκτες θεές ο μεγάλος Απόλλωνας. Με μιας το νησί άνθισε και έλαμψε ολόχρυσο.

ταρωτώ μαντικές τέχνες

Η χρυσή Δήλος

Κατά τη διάρκεια της γέννας ολόκληρη η Δήλος μοσχομύριζε και οι κύκνοι τραγουδούσαν κάνοντας επτά γύρους επάνω από το νησί. Μόλις ο Φοίβος Απόλλωνας ξεπρόβαλε στον όγδοο γύρω τα πουλιά παρέδωσαν το τραγούδι στις Νύμφες. Εκείνες τραγούδησαν το ιερό τραγούδι της Ειλείθυιας προς τιμής της μαμής για την καθοριστική της παρουσία. Ακόμη και η Ήρα συγκινήθηκε από το λαμπρό θέαμα της γέννας του ισχυρού Απόλλωνα. Τα θεμέλια του νησιού και το νερό της λίμνης έγιναν χρυσά. Το ίδιο και τα φύλλα της ελιάς που λέγανε άλλοι ότι ήταν το δέντρο που στηρίχτηκε η Λητώ κατά τη γέννα, και όχι ο Φοίνικας.  Ο ποταμός Ίνωπος πλημμύρισε χρυσάφι και ο κόκορας που έδωσε το παρόν στη γέννηση του λαμπρού θεού έγινε το αγαπημένο πουλί της Λητούς.

Μάχες Θεών και Τιτάνων – Τυφωεύς

Η Ελληνική Μαγεία στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles