Η επιστροφή της Περσεφόνης

Η Επιστροφή της Περσεφόνης. Ο Ερμής κρατώντας από τη μία το μαστίγιο και από την άλλη το χαλινάρι οδήγησε το χρυσό άρμα προς την επιφάνεια της γης («Ο Κελεός χτίζει ναό προς τιμήν της Δήμητρας»). Τα άλογα πέταξαν έξω από το ανάκτορο του Άδη και κάλυψαν γρήγορα τη διαδρομή προς τον επάνω κόσμο. Διασχίζοντας θάλασσες, ποτάμια βράχους και φαράγγια φτάσανε στον προορισμό τους. Στην Ελευσίνα, στο ναό που θρηνούσε η θεά Δήμητρα. Μόλις η λυπημένη μάνα αντίκρισε την Περσεφόνη πετάχτηκε αμέσως έξω και η μονάκριβη κόρη έτρεξε προς την αγκαλιά της μητέρας της. Οι δύο πονεμένες γυναίκες αγκαλιάστηκαν σφικτά.

ονειροκριτης, ονειροκρητησ,

 

Η Δήμητρα ρώτησε την Περσεφόνη εάν ο Άδης της έδωσε κάτι να φάει (αν είχε γίνει αυτό θα έπρεπε το ένα τρίτο του χρόνου να το περνάει στον Κάτω Κόσμο). Η κόρη τότε της εξομολογήθηκε ότι πριν φύγει από το παλάτι ο Άδης της έβαλε στο στόμα ένα σπυρί από ρόδι. Έπειτα διηγήθηκε στη μητέρα της στο σκηνικό της απαγωγής της. Της είπε ότι έπαιζε στα Νύσια πεδία με τις κόρες του Ωκεανού όταν εμφανίστηκε ο Άδης και την άρπαξε. («Η αρπαγή της Περσεφόνης»). Στο σκηνικό λατρείας με μάνα και κόρη έξω από το ναό εμφανίστηκε στολισμένη η Εκάτη. Η θεά που είχε βοηθήσει τη Δήμητρα στην ανεύρεση της Περσεφόνης ήρθε να εκφράσει την αγάπη και τη χαρά της προς εκείνη.

Η Επιστροφή της Περσεφόνης | Ο Δίας καλεί τη Δήμητρα και την Περσεφόνη στον Όλυμπο

Ο Δίας αφού γύρισε η Περσεφόνη έστειλε τη Ρέα («Ρέα, Η μεγάλη μητέρα των Θεών») να μηνύσει στη Δήμητρα να επιστρέψει μαζί με την κόρη τους στο παλάτι. Η Ρέα κατέβηκε κάτω στην άγονη γη όπου δεν φύτρωνε πλέον σπόρος και πήγε να βρει τη Δήμητρα. Η Δήμητρα χάρηκε πολύ που συναντήθηκε ξανά μετά από καιρό με τη μητέρα της. Η μεγάλη μητέρα των θεών μετέφερε στη θεά το μήνυμα του Δία. Της είπε ότι στις δύο γυναίκες θα αποδίδονταν τιμές και ότι η Περσεφόνη θα μπορούσε να μένει τα δύο τρίτα του χρόνου κοντά στη μητέρα της. Έπειτα ζήτησε από τη Δήμητρα να αφήσει τη γη να καρποφορήσει ξανά.

Η Επιστροφή της Περσεφόνης

Η Δήμητρα άφησε τότε τους σπόρους να φυτρώσουν και το έδαφος έγινε μεμιάς καταπράσινο παντού. Στη συνέχεια ανέλαβε να μιλήσει στους βασιλιάδες για τις ιερές τελετές και τα θεϊκά μυστήρια που έπρεπε πάντα οι άνθρωποι να ακολουθούν και να μην αποκαλύψουν πουθενά. Μόλις η θεά ολοκλήρωσε το μεγάλο της έργο προς την ανθρωπότητα επέστρεψε εκεί που ανήκει. Στο παλάτι των θεών στον Όλυμπο. Γιατί μακάριος είναι ο άνθρωπος που τιμά τους θεούς. Του στέλνουν τον Πλούτο και έχει όλα τα καλά του κόσμου.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles