Η ένωση του Ποσειδώνα με τη Δήμητρα με τη μορφή αλόγου

Η ένωση Ποσειδώνα με τη Δήμητρα. Ο Ποσειδώνας συνδέθηκε και με τη Δήμητρα, ως σύζυγος της θεάς Δα, αρχαίο όνομα που σχετίζεται με τη Γαία, δηλαδή τη γη. Το ζευγάρι σχετιζόταν με τη γη της αρχαίας Ελλάδας, τον αγροτικό τρόπο ζωής και τα προϊόντα του. Η θεά Δήμητρα είχε σχέση με τους σπόρους της γης και ο Ποσειδώνας με το άλογο.

Λένε μάλιστα ότι ο Ποσειδώνας δημιούργησε το άλογο όταν στοιχημάτισε με την Παλλάδα Αθηνά με έπαθλο την κυριαρχία στην Αττική. Από το δυνατό χτύπημα με την Τρίαινά του στο έδαφος ξεπετάχτηκε το πρώτο άλογο («Θέα Αθηνά και Ήφαιστος | Ελληνική Μυθολογία»). Ωστόσο, υπάρχει μία παραλλαγή της ιστορίας για τη γέννηση του αλόγου. Λένε ότι τον Ποσειδώνα τον πήρε ο ύπνος σε ένα βράχο της Αττικής, στην περιοχή του Κολωνού. Ο σπόρος του θεού έπεσε στον ύπνο επάνω στο βράχο και από κει γεννήθηκε το πρώτο άλογο. Το άλογο αυτό πήρε το όνομα Σκύφιος ή Σκιρωνίτης.

Η ένωση Ποσειδώνα με τη Δήμητρα | Η Ιστορία

Η ιστορία του Ποσειδώνα με τη Δήμητρα έχει ως εξής: Θυμίζουμε ότι από το γάμο της Δήμητρας με τον Δία γεννήθηκε η μονάκριβη κόρη της θεάς, Περσεφόνη («Ορφικές ιστορίες για το Δία | Ελληνική Μυθολογία»). Την περίοδο λοιπόν που η Δήμητρα αναζητούσε την κλεμμένη κόρη της από τον Άδη (ιστορία για την οποία θα γίνει λόγος σε επόμενο άρθρο), ο Ποσειδώνας βρήκε ευκαιρία να την πλανέψει. Άρχισε λοιπόν να την καταδιώκει ερωτικά. Η Δήμητρα για να γλιτώσει από την πολιορκία του αδερφού της μεταμορφώθηκε σε φοράδα και κρύφτηκε ανάμεσα στα βασιλικά κοπάδια του Όκνιου. Ο Ποσειδώνας όμως που κατάλαβε το τέχνασμα της αδερφής του μεταμορφώθηκε σε άλογο και ζευγάρωσε μαζί της.

Η Δήμητρα θύμωσε τόσο πολύ από την εξαπάτηση του Ποσειδώνα που έγινε εκδικητική παίρνοντας το όνομα Ερινύα. Μόνο όταν λούστηκε στα νερά του ποταμού Λάδωνα κατάφερε να ξεπλύνει την οργή της. Τότε είναι που πήρε και το όνομα Λουσία.

Τα παιδιά του Ποσειδώνα και της Δήμητρας

Από την ένωση του Ποσειδώνα με τη Δήμητρα γεννήθηκε μία κόρη που το όνομά της δεν έπρεπε ποτέ να προφέρεται. Επίσης, γεννήθηκε και ο Αρίωνας, ένα άλογο με μαύρη χαίτη, την οποία έλεγαν ότι κληρονόμησε από τον πατέρα του.

Άλλες σύζυγοι του Ποσειδώνα

Σύμφωνα με μία άλλη διήγηση ο Ποσειδώνας παντρεύτηκε τη Μέδουσα, μία μορφή δηλαδή Ερινύας. Όταν ο Περσέας αποκεφάλισε τη Μέδουσα από το λαιμό της ξεπετάχτηκε ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο. Επίσης, ως σύζυγος του Ποσειδώνα έχει αναφερθεί και η Άρπυια από την οποία γεννήθηκε ο Αρίων.

Ωστόσο, τόσο οι Άρπυιες, όσο οι Ερινύες αλλά και η Μέδουσα Γοργώ αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία συχνά ως τα ίδια πρόσωπα με παρόμοια μορφή («Μυθικές Μορφές της Ελληνικής Μυθολογίας»).

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles