Η Δήμητρα στο παλάτι του Κελεού

Η Δήμητρα στο παλάτι του Κελεού. Οι τέσσερις θυγατέρες του Κελεού συνόδεψαν τη Δήμητρα στο παλάτι του πατέρα τους στην Ελευσίνα («Η αρπαγή της Περσεφόνης»). Την καθησύχασαν ότι υπήρχαν πολλοί άρχοντες της χώρας που οι γυναίκες τους θα μπορούσαν να πάρουν την απροστάτευτη γριά στο σπίτι τους να τις περιποιείται. Πρώτα όμως θα ρωτούσαν την ίδια τους τη μητέρα Μετάνειρα αν θα μπορούσε να την κρατήσει στο δικό τους σπίτι. Να φροντίζει το νεογέννητο αδερφό τους μέχρι να μεγαλώσει, με πλούσια μάλιστα αμοιβή.

H μαυροφορεμένη Δήμητρα ακολούθησε τα τέσσερα κορίτσια με σκεπασμένο το πρόσωπό της. Όταν μπήκαν στο παλάτι συνάντησαν τη Μετάνειρα να κρατά στην αγκαλιά της το στερνοπούλι της. Το θεϊκό φως που συνόδευε την άγνωστη γριά προκάλεσε φόβο και δέος στη βασίλισσα του παλατιού. Κατάπληκτη έτρεξε να προϋπαντήσει τη Δήμητρα ζητώντας της να καθίσει. Η υπηρέτρια του σπιτιού της πρόσφερε ένα σκαμνί. Εκείνη κάθισε παραμένοντας σιωπηλή, ακίνητη και σε περισυλλογή εξαιτίας αυτού που της είχε συμβεί.

Μέντιουμ Άρης

Μέντιουμ Άρης

Η Ιάμβη, η υπηρέτρια του παλατιού, βλέποντας τη στεναχώρια της θεάς που δεν άγγιζε ούτε το πιοτό ούτε το φαγητό της προσπάθησε να την κάνει να χαμογελάσει. Και πράγματι τα κατάφερε. Η Δήμητρα βρήκε κάπως την ευθυμία της χαμογελώντας με τα αστεία της Ιάμβης. Η βασίλισσα τότε της πρόσφερε κρασί. Εκείνη το αρνήθηκε επειδή δεν έκανε να πιει κόκκινο κρασί. Αντί αυτού ζήτησε κριθάρι με νερό και δυόσμο και αμέσως η Μετάνειρα της πρόσφερε το ποτό της θείας κάθαρσης.

Η Δήμητρα στο παλάτι του Κελεού | Η Δήμητρα αναλαμβάνει την ανατροφή του Δημοφώντα

Η Μετάνειρα απεύθυνε χαιρετισμό στην ξένη που παρά τη δυστυχία που κουβαλούσε έμοιαζε να έχει το θεϊκό χάρισμα. Την καλοδέχθηκε και της ανέθεσε την ανατροφή και τη φροντίδα του νέου βρέφους μέχρι να γίνει έφηβος. Θα είχε πλούσιο μισθό και θα τη ζήλευαν όλες για την τύχη της. Η Δήμητρα δέχθηκε το ρόλο και υποσχέθηκε ότι θα γίνει καλή παραμάνα διώχνοντας όλα τα κακά μακριά από το παιδί. Και πήρε στην αγκαλιά της το μικρό Δημοφώντα.

Η θεά μεγάλωνε το βρέφος σαν γόνο θεών. Χωρίς ανθρώπινη τροφή και νερό. Του πρόσφερε αμβροσία και εμφυσούσε επάνω του τη θεϊκή της πνοή. Τα βράδια έβαζε κρυφά το μωρό πάνω στη φωτιά και εκείνο όλο και δυνάμωνε. Σκοπό της ήταν να το κάνει αθάνατο. Οι γονείς του βλέπανε έκπληκτοι το μικρό Δημοφώντα να παίρνει την ανάπτυξη θεού χωρίς όμως να γνωρίζουν τι έκανε η παραμάνα του.

xartomanteia taroto

Η Δήμητρα στο παλάτι του Κελεού | Η Μετάνειρα ανακαλύπτει το ρόλο της Δήμητρας

Ένα βράδυ η Μετάνειρα παραφύλαξε να δει τι ακριβώς κάνει η Δήμητρα στο παιδί και γίνεται ένα με τους θεούς. Τρόμαξε τόσο πολύ όμως βλέποντας το μικρό επάνω στη φωτιά που άρχιζε να αναφωνεί με λυγμούς ότι η παραμάνα θα το σκοτώσει. Η θεά οργισμένη από τα λόγια της βασίλισσας ακούμπησε το παιδί στο πάτωμα και τα έβαλε με τη Μετάνειρα.

«Οι άνθρωποι δεν έχετε σοφία. Δεν μπορείτε να προβλέψετε ούτε το καλό ούτε το κακό. Ορκίζομαι ότι είχα σκοπό να κάνω το γιο σου αθάνατο. Τώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι αυτόν παρά μόνο ο θάνατος. Έκατσε όμως στα γόνατά μου και κοιμήθηκε στην αγκαλιά μου. Γι αυτό θα δέχεται αιώνια τιμές και οι Ελευσίνιοι θα κάνουν μέχρι πολέμους στο όνομά του». Και αποκάλυψε στη άσοφη μάνα την πραγματική της ταυτότητα. «Είμαι η Δήμητρα, η μεγάλη θεά που χαρίζει τη χαρά σε θεούς και θνητούς. Στο όνομα μου θα χτίσετε ένα μεγάλο ναό κοντά στα τείχη της πόλης και ένα βωμό ψηλά στο λόφο. Και θα μου προσφέρετε τιμές και λατρεία για να αγκαλιάσει η ψυχή μου».

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles