H Άρτεμις | Διηγήσεις για την Άρτεμις

H Άρτεμις | Διηγήσεις για την Άρτεμις. H Άρτεμις, η δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, ήταν η παρθένα κόρη, το αγριοκόριτσο με την αγορίστικη συμπεριφορά. Σύμφωνα με τις διηγήσεις η παρθένα κυνηγός είχε για συντροφιά μικρές κοπέλες από την ηλικία των εννέα ετών. Ήταν η ηλικία που τα κορίτσια φεύγανε από τη μητρική αγκαλιά για να υπηρετήσουν τη θεά Άρτεμις. Οι ακόλουθες ονομάζονταν και «άρκτοι» και έμεναν στην υπηρεσία της Άρτεμις μέχρι να φτάσουν σε ηλικία γάμου.

Η παρθένα κυνηγός με τις συντρόφισσές της ξεσήκωναν τους περαστικούς αν τύχαινε να περνούν τι ώρα που τα άγουρα θηλυκά λούζονταν στα ποτάμια. Ο Σιπροΐτης, ένας κυνηγός από την Κρήτη που είδε κατά λάθος τη γυμνή Άρτεμη να παίρνει το λουτρό της τιμωρήθηκε. Η αυστηρή προστάτιδα της αγνότητας τον μεταμόρφωσε ευθύς αμέσως από άνδρα σε γυναίκα.

Ξεφυλλίστε όλη την Ελληνική Μυθολογία κάνοντας κλικ ΕΔΩ

H Άρτεμις | Η τραγική κατάληξη του Ακταίωνος

Μία ακόμη τραγική ιστορία είναι αυτή του Ακταίωνος, του γιου του Αρισταίου και της Αυτονόης. Η επικρατέστερη διήγηση είναι αυτή: Ο Ακταίων, ένας εξαιρετικός κυνηγός με εκπαιδευτή τον Κένταυρο Χείρωνα, είδε την ώρα του κυνηγιού την Άρτεμη να παίρνει το μπάνιο της. Εκείνη θύμωσε και για να τον τιμωρήσει τον μεταμόρφωσε σε αρσενικό ελάφι. Τα σκυλιά όμως του Ακταίωνος που δεν αναγνώρισαν τον μεταμορφωμένο κύριό τους, τον πήραν στο κατόπι και τον κατασπάραξαν. Η Αυτονόη έμελλε να αναλάβει το σκληρό ρόλο να ενώσει τα κομμάτια του γιου της.

H Άρτεμις | Η ιστορία της νύμφης Καλλιστώς

Η Καλλιστώ ήταν ακόλουθος της Άρτεμης, η οποία φόραγε το ίδιο φόρεμα με τη θεά. Η νύμφη αυτή είχε υποσχεθεί να μείνει πάντα παρθένα. Η ιστορία αναφέρει ότι ο Δίας πλάνεψε την Καλλιστώ με την αρχαία μορφή της Αρτέμιδος ως αρσενικός άρκτος. Έτσι το ζευγάρι ενώθηκε με τη μορφή ζώων (άρκτων) και η Καλλιστώ έμεινε έγκυος. Η Άρτεμις όμως ανακάλυψε στο λουτρό την εγκυμοσύνη της Καλλιστώς και τη μεταμόρφωσε σε αρκούδα (άρκτο). Από την ένωση του Δία με τη νύμφη γεννήθηκε ο Αρκάς (από την άρκτο), ο άρχοντας της Αρκαδίας. Άλλοι αναφέρουν ότι η Καλλιστώ γέννησε δίδυμα, τον Αρκά και τον Πάνα, τον τραγοπόδαρο θεό. Η Καλλιστώ ταυτίζεται με τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.

H Άρτεμις | Η ιστορία της Βριτομαρτέως

Η Βριτόμαρτις ή Δίκτυννα ήταν ένα ιερό κορίτσι από την Κρήτη, που αγαπούσε ιδιαίτερα η Άρτεμις. Βριτόμαρτις στην τοπική γλώσσα σήμαινε «γλυκιά παρθένα», ενώ το Δίκτυννα προήλθε αργότερα από την οροσειρά της Δίκτης. Η νύμφη και κυνηγός Βριτόμαρτις ήταν κόρη του Διός. Η διήγηση λέει ότι ο γιος του Δία, Μίνωας, την ερωτεύτηκε και την κυνήγησε.  Η παρθένα κυνηγός για να γλιτώσει κρυβόταν πότε στα δάση των βουνών και πότε στις χαράδρες. Εννέα μήνες κράτησε αυτή η καταδίωξη. Τη στιγμή που ο Μίνωας έφτασε πολύ κοντά, η Βριτόμαρτις πήδησε από ένα απότομο βράχο της οροσειράς και έπεσε στη θάλασσα. Την έσωσαν όμως κάτι ψαράδες και έτσι η Άρτεμις την ανύψωσε σε θεά.

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles