Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες. Από το να ενοχλούνται από τις συνήθειες του αρραβωνιαστικού τους, μέχρι απλώς το ότι δεν ένιωθαν το ίδιο πια!

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Η ζήλεια του με έδιωξε μακριά

«Με ζήλευε υπερβολικά για τη σχέση, που είχα με οποιονδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένων των φίλων μου και της οικογένειάς μου. Είχα δει μόνο μία ή δυο φορές την οικογένειά μου μέσα στα δυο χρόνια, που είχαμε δεσμό. Με έκανε ακόμα να χάσω την αποφοίτηση της αδερφής μου. Όταν σχεδιάζαμε το γάμο μας, σχεδιάζαμε να τον κάνουμε εκεί, που μέναμε.

Η οικογένειά μου θα ερχόταν να μας επισκεφτεί για πρώτη φορά από τότε που συγκατοικήσαμε. Ήθελα να περάσω το βράδυ πριν το γάμο στο ξενοδοχείο μαζί τους (και τη νύκτα του γάμου μαζί του στο σπίτι της μητέρας του, όπως μου ζητήθηκε). Είπε όχι, πως είχα να διαλέξω ανάμεσα σε εκείνους και αυτόν και ότι αν περάσω ακόμα και ένα βράδυ μαζί τους, αυτό θα υπονόμευε τη σχέση μας. Διάλεξα αυτούς. Και δεν το μετάνιωσα ποτέ!»

Θα σε έκανε η ζήλια του αρραβωνιαστικού σου να θες να διαλύσεις τον αρραβώνα;

Φυσικά. Θέλω να παντρευτώ κάποιον, που είναι ασφαλής μέσα στη σχέση μας.

Όχι ιδιαίτερα. Η ζήλια είναι απλώς κάτι, που συμβαίνει στις σχέσεις.

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Έγινε βίαιος

«Όταν αρραβωνιάστικα, άρχισε να με ελέγχει, σαν ένα τελείως διαφορετικό άτομο.  Ακύρωσα τον αρραβώνα, όταν έγινε σωματικά βίαιος. Τυχερή, που ξέφυγα!»

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Προσπάθησε να με ελέγξει

«Μόλις μπήκε το δαχτυλίδι στο δάχτυλό μου, έγινε πολύ διαφορετικός. Καθόλου πια γοητεία, μόνο έλεγχος και μόνο απλή κακία. Μια μεγαλύτερη κυρία μέντορας με προειδοποίησε σχετικά με το ότι οι άντρες αλλάζουν, μόλις περαστεί το δαχτυλίδι. Ο πραγματικός λόγος νόμιζα πως ήταν επειδή νόμιζα πως αγαπούσα τον κοινό μας φίλο. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν αυτό, αλλά απλώς αγαπούσα το ότι ήταν πολύ πιο καλός απέναντί μου από ό,τι ο αρραβωνιαστικός μου. Πιστεύω πως μόνο η πεποίθηση ότι ήμουν ερωτευμένη με τον φίλο, μου έδωσε την ικανότητα να το τελειώσω. Δόξα τω Θεό».

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Δεν ήθελα να είμαι μια νοικοκυρά

«Ακύρωσα τον προηγούμενο αρραβώνα μου μετά από ένα χρόνο, επειδή συνειδητοποίησα συμπεριφορές που αγνοούσα και με εκνεύριζαν. Ήταν διακριτικά προσβλητικός και ήθελε μια νοικοκυρά, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου αυτό που θέλω. Μόλις απέκτησα την πρώτη μου ώριμη δουλειά, που με υποστήριζε πλήρως να συντηρηθώ μόνη μου, άρχισε να γίνεται περισσότερο χειριστικός, δε με υποστήριζε και είχε μόνο κοινή κακία. Χώρισα λίγο αργότερα και τώρα έχω δεσμό με έναν απίστευτο άντρα, που ποτέ δε με κάνει να νιώθω ταλαιπωρία, κάτι το οποίο δεν μπορούσα να πω πριν!»

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Δεν αρέσαμε ο ένας στον άλλο πια

«Δεν αρέσαμε ο ένας στον άλλο πια. Μιλούσαμε για υποθέσεις, όπως «Κι αν δε θέλω να ζω μαζί σου όλο το χρόνο;», «Θα μπορούσαμε να μην είμαστε μονογαμικοί;», «Θα θύμωνες αν συχνά δούλευα 100 ώρες την εβδομάδα;». Τελικά, βάλαμε κάτω τα πράγματα και χωρίσαμε».

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Οι συνήθειές του με ενοχλούσαν πάρα πολύ

«Μετακόμισε μαζί μου και κυριολεκτικά κάθε τι, που έκανε, ήταν ενοχλητικό για εμένα. Ο τρόπος που δεν έβαζε τα πιάτα στη θέση τους, όταν άφηνε το Kleenex οπουδήποτε τριγύρω, όταν δεν έβαζε το κινητό του αθόρυβο ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ, το να ξαναφτιάχνει τα μαλλιά του 3-4 φορές τη μέρα, οι selfies που έβγαζε συνεχώς κτλ. Μετά από μια εβδομάδα, δεν ήθελα ακόμα και να πάω σπίτι μετά τη δουλειά πια, επειδή ήμουν τόσο εκνευρισμένη. Έτσι, ήμουν τόσο θυμωμένη, που δεν μπορούσα να νιώσω την αγάπη πια. Κάποιες φορές κοιτάζοντας προς τα πίσω, πιστεύω πως ήμουν αρκετά σκληρή, αλλά ειλικρινά είμαι ήμουν τόσο ευχαριστημένη όταν είχα πίσω το σπίτι μου για τον εαυτό μου, όταν του είπα να μετακομίσει».

Δείτε και αυτό: Νιόπαντροι | Πως άλλαξαν οι σχέσεις

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Αρρώστησα από το πατρονάρισμα του

«Ξαφνικά ξεκίνησε να μου εξηγεί (mansplain) τα πάντα σε εμένα αργάάάά, σαν να είχα τραύμα στο κεφάλι. Από ό,τι φάνηκε, θεωρούσε πως δεν ήμουν και πολύ έξυπνη. Πριν αρραβωνιαστούμε αυτό δεν αποτελούσε θέμα. Αφού φορούσα το δαχτυλίδι του, αποφάσισε πως “θα με βοηθούσε” να πάρω μπροστά. Πω ρε φίλε!”.

Γυναίκες που διέλυσαν τους αρραβώνες | Το να ξυπνάω δίπλα του κάθε πρωί δεν το ένιωθα σωστό

«Αρραβωνιαστήκαμε ενώ ήμασταν στο πανεπιστήμιο. Ήταν ένας πραγματικά γλυκός τύπος. Πριν το τελευταίο έτος μου, σπούδασα στο εξωτερικό και επέστρεψα σε εκείνον. Το επόμενο πρωί ξύπνησα δίπλα του και συνειδητοποίησα πως δε θα μπορούσα να ξυπνάω δίπλα του για το υπόλοιπο της ζωής μου. Άρχισα να αναρωτιέμαι πόσο έξυπνη ήταν αυτή μου η απόφαση, γιατί έμεινα μόνη για τρία χρόνια μετά από αυτό. Πήγα σε ένα κανονισμένο ραντεβού στα τυφλά. Όταν τον είδα, ήξερα πως ήταν «ο ένας». Παντρευτήκαμε και κάθε πρωί η καρδιά μου τραγουδάει, όταν γυρίζω και τον βλέπω».

Ρώτα το Ταρωτώ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles