Η Γλώσσα της Αγάπης

Η Γλώσσα της Αγάπης. Πως θα μπορούσε να μιλά ο ένας μας την γλώσσα της αγάπης του άλλου, όταν είμαστε γεμάτοι λύπη, θυμό και πίκρα για τα λάθη και τις αποτυχίες του παρελθόντος. Η απάντηση στην ερώτηση αυτή βρίσκεται στην ίδια τη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης μας.

Ζήλια στη Σχέση

Είμαστε όντα που διαθέτουμε επιλογές. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε λανθασμένες επιλογές, κι όλοι μας έχουμε κάνει μερικές τέτοιες. Έχουμε μιλήσει με σκληρή και κριτική γλώσσα και έχουμε κάνει πράγματα που πόνεσαν τον άλλο. Δεν είμαστε περήφανοι γι αυτές τις επιλογές μας, αν και εκείνη τη στιγμή μπορεί να μας είχαν φανεί δικαιολογημένες. Το ότι κάναμε κάποιες κακές επιλογές στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τις επαναλάβουμε και στο μέλλον.

Η Γλώσσα της Αγάπης

Αντίθετα, μπορούμε να πούμε: « Λυπάμαι. Το ξέρω ότι σε πλήγωσα, αλλά θα ήθελα στο μέλλον να συμπεριφέρομαι διαφορετικά. Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου στη δική σου γλώσσα. Θα ήθελα να ικανοποιούν τις ανάγκες σου ». Έχω δει γάμους να σώζονται στο χείλος του διαζυγίου, όταν τα ζευγάρια επέλεξαν το να αγαπιούνται. Η αγάπη δεν διαγράφει το παρελθόν, αλλά κάνει διαφορετικό το μέλλον. Όταν επιλέγουμε να εκφράσουμε ενεργά την αγάπη μας στην κύρια γλώσσα αγάπης του συντρόφου μας, δημιουργούμε ένα συναισθηματικό κλίμα μέσα στο οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα λάθη και τις συγκρούσεις του παρελθόντος.

Η Γλώσσα της Αγάπης.

Η Γλώσσα της Αγάπης. 

Το να ικανοποιήσετε την αναγκη του συντρόφου σας για αγάπη είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε καθημερινά. Αν γνωρίζετε την κύρια γλώσσα αγαπης του και επιλέξετε να την μιλήσετε, τότε η βαθύτερη συναισθηματική του ανάγκη θα ικανοποιηθεί και θα νιώθει ασφαλής όσο αφορά την αγάπη σας προς εκεινον.

Η Γλώσσα της Αγάπης

Έχετε δύο χέρια; Μπορείτε να τα ανοίξετε; Τώρα φανταστείτε ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ο σύντροφος σας. Σφίξτε τα και τραβήξτε το σύντροφό σας προς το μέρος σας. Βάζω στοίχημα πως αν αγκαλιάζετε το σύντροφό σας τρεις χιλιάδες φορές, θα αρχίσετε να νιώθετε πιο άνετα. Όμως τελικά το θέμα δεν είναι το πόσο άνετα νιώθετε. Εδώ μιλάμε για αγάπη και η αγάπη είναι κάτι που κάνετε για κάποιον άλλο και όχι κάτι που κάνετε για τον εαυτό σας.

Η Γλώσσα της Αγάπης

Ανακαλύψτε την κύρια γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας και επιλέξτε νά την μιλάτε, είτε αυτό είναι κάτι το φυσικό για εσάς είτε όχι. Δεν υποστηρίζουμε ότι αυτό θα σας γεμίσει με ενθουσιασμό και άλλα ζεστά συναισθήματα. Απλώς επιλέξτε να το κάνετε για χάρη του συντρόφου σας. Θέλετε να ικανοποιήσετε τις συναισθηματικές του ανάγκες και γι αυτό προσπαθείτε να του μιλήσετε στη δική του γλώσσα αγάπης. Κάνοντας το αυτό, η συναισθηματική δεξαμενή της αγάπης του θα γεμίζει κι είναι πολύ πιθανό ότι θα σας το ανταποδώσει μιλώντας τη δική σας γλώσσα. Όταν το κάνει αυτό η δική σας δεξαμενή αγάπης θα αρχίσει να γεμίζει και οι συναισθηματικές σας ανάγκες θα ικανοποιηθούν .

Η αγάπη είναι επιλογή…

Απόσπασμα από το βιβλίο: Οι πέντε γλώσσες της αγάπης του Gary Chapman

Ονειροκρίτης Ταρωτώ. Πλήρης και Αναλυτικός.

Ξέρεις ότι……

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles