Φορτούνα Η Θεά της Τύχης και πως να την καλέσετε!

Φορτούνα Η Θεά της Τύχης και πως να την καλέσετε! Ποιος δεν έχει ζητήσει καλή τύχη; Όλα τα ανθρώπινα πλάσματα σε κάποιο σημείο έχουν συνειδητοποιήσει τις απεριόριστες δυνατότητες της ζωής τους και ενστικτωδώς ή με πρόθεση έχουν ζητήσει θεϊκή παρέμβαση.. ή απλά λίγη καλή τύχη. λοιπόν, υπάρχει μια θεά η οποία είναι η προσωποποίηση της καλής τύχης το οποίο υποδηλώνει και το όνομά της. Επομένως, ας γνωρίσουμε την Τύχη (Ελληνική) – Φορτούνα (Ρωμαϊκή), τη Θεά της καλής τύχης.

Φορτούνα Η Θεά της Τύχης | Τύχη και Φορτούνα

Ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την απίστευτη αυτή θεότητα. Ήταν η κόρη των πρωταρχικών Θεών της θάλασσας, του Ωκεανού και της Τηθύος. Η Ελληνική Τύχη προϋπήρχε της Ρωμαϊκής αντίστοιχής της. Για την ακρίβεια ήταν σεβαστή από την Ελληνική αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κάθε μεγάλη πόλη. Στους Ρωμαϊκούς χρόνους, η Τύχη έγινε η Φορτούνα, η οποία επίσης απεικονίζεται ως μια υπέροχα όμορφη γυναίκα, η οποία συχνά κρατάει στάχυ, ένα βρέφος ή το κέρας της αφθονίας – ο κέρας της Αμάλθειας – από όπου πηγάζουν όλες οι  ευλογίες.  Συχνά απεικονίζεται σε νομίσματα ώστε να καλέσουν τις θεϊκές της ευλογίες και να πολλαπλασιάσουν τον πλούτο.

προβλεψη χαρτομαντείας με εκκρεμες

Φορτούνα Η Θεά της Τύχης | ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ  ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΥΧΗΣ

Όπως ήδη αναφέρθηκε, η θεά της τύχης έχει αρκετά σύμβολα. Ας τα δούμε όλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

  • Ένα στάχυ – ως σύμβολο αφθονίας και επιτυχίας ακολουθώντας τον κύκλο μιας υγιούς ζωής.
  • Ένα μωρό – καθώς είναι αυτή που προσφέρει καλή τύχη σε αυτούς που είναι αγνοί και καλοί. Επιπλέον, το σύμβολο του μωρού υποδηλώνει πως οι πιθανότητες μπορεί να φαίνονται μικρές αλλά μπορούν να μεγαλώσουν σε κάτι μεγάλο.
  • Το κέρας της αφθονίας – το κέρας της Αμάλθειας. Η Αμάλθεια ήταν η θετή μητέρα του Δία, του βασιλιά των θεών. Είναι κοινώς γνωστή από το ζώδιο του Αιγόκερου καθώς ο Δίας θέλησε να τιμήσει την αγάπη της και την αφοσίωσή της. Επομένως η Αμάλθεια, ήταν μια θεϊκή κατσίκα η οποία φρόντισε και προστάτευσε τον μικρό Δία. Ο Δίας ήταν τόσο δυνατός ακόμα και ως μωρό, που κατά λάθος έσπασε ένα από τα κέρατά της. Αυτό έγινε το κέρας της Αφθονίας, το δοχείο από το οποίο έρχονται όλες οι ευλογίες. Επομένως το κέρας της αφθονίας είναι το θεϊκό σύμβολο  της καλής τύχης και όλων των ευλογιών. 
  • Ο Τροχός της Τύχης –  Η Θεά είναι αυτή (μαζί με τις Μοίρες) που μπορεί να αλλάξει την τύχη των θνητών. Μπορεί να παραχωρήσει μεγάλη τύχη ή να καταστρέψει αυτούς που κάνουν κακή χρήση των ευλογιών της. Αυτή η “Ερμητική”ποιότητα των συναισθημάτων κάνει τη Θεά διάσημη ακόμα και σήμερα για τις αλλαγές της διάθεσής της και πως μέσα σε μια στιγμή κάποιος μπορεί να φτάσει την κορυφή ή να καταστραφεί ολοκληρωτικά. Επομένως, τα ιερά της λάμβαναν τακτικά σπονδές προκειμένου να εξευμενίσουν τη Θεά της καλοτυχίας.
  • Πηδάλιο πλοίου –  Η Θεά Φορτούνα είναι αυτή που, αλληγορικά, κυβερνά το πλοίο της ζωής μας. Είναι αυτή που μπορεί να φέρει μια τυχερή ή άτυχη τροπή των γεγονότων. 
  • Υδρόγειος – Εξαιτίας των αλλαγών της διάθεσης της Θεάς, η τύχη πάντα γυρίζει, δημιουργώντας μονίμως ατελείωτες δυνατότητες. Ένα άλλο αντίστοιχο σύμβολο είναι το ζάρι.

Φορτούνα Η Θεά της Τύχης | ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗ ΘΕΑ ΦΟΡΤΟΥΝΑ / ΤΥΧΗ, ΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ:

  • Να φέρει τύχη στη ζωή σας. Όπως περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω είναι η Θεά της Καλής Τύχης. Καλέστε τις δυνάμεις της για να φέρει ευλογίες στη ζωή σας. 
  • Να ευλογήσει το παιδί σας. Η Φορτούνα πίστευαν πως αγαπάει τα παιδιά και πως τα ευλογεί με Καλή Τύχη. 
  • Να ευλογήσει μια νύφη. Η Θεά επικαλείται για να ευλογήσει μια γυναίκα με γονιμότητα και τη δύναμη να κρατήσει την οικογένεια δυνατή.
μαθε για το μελλον σου - μεντιουμ αρης

Φορτούνα Η Θεά της Τύχης | ΞΟΡΚΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΥΧΗΣ / ΦΟΡΤΟΥΝΑ, ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΤΗΣ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ

Αυτό είναι το απόλυτο ξόρκι για να καλέσεις τη Θεά όπως αναφέρεται από τον Ορφέα και αυτή η επίκληση γινόταν από τους αρχαίους ιερείς και ιέρειες. Καλέστε τη θεά και κάντε της προσφορά ένα χρυσό κερί και προαιρετικά ένα από τα παραπάνω σύμβολα (όπως μια μικρή υδρόγειο ή μια μινιατούρα καραβιού κλπ) ή ένα νόμισμα. Γράψτε την ευχή σας ή μια λίστα με ευχές (κατά προτίμηση αίμα δράκου – διπλώστε το χαρτί τρεις φορές και βάλτε το κάτω από ένα πυρίμαχο δοχείο. Τώρα βάλτε στο δοχείο το κερί και ανάψτε το όσο καίτε λίγο λιβάνι. Πείτε τρεις φορές την προσευχή.

«Έλα Τύχη. Σε καλώ, κράντειρα των αγαθών, στις ευχές, μειλίχια, ενοδίτιν, που βρίσκεσαι στα εύολβα κατακτήματα, Αρτέμιδα ηγεμόνη, μεγαλώνυμη, που κατάγεσαι από το αίμα του Ευβουλέα, που έχεις απρόσμαχο εύχος, τυμβιδία, πολύπλαγκτη, αοίδημη από τους ανθρώπους. Γιατί εντός σου είναι ο παμποίκιλος βίος των θνητών. Γιατί σε αυτούς δήνεις πολύολβο πλήθος κατακτημάτων, και σε αυτούς όταν ορμάς με χόλον θυμώ δίνεις κακή πενεία. Αλλά θεά, σε λίτομαι να έλθεις στον βίο ευμενέουσα, πληθένοντας του όλβους στα εύολβα κατακτήματα.»

ρωτα το ταρωτω

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles