Οι Εραστές της Αφροδίτης | Άρης και Ήφαιστος

Οι Εραστές της Αφροδίτης | Άρης και Ήφαιστος. Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί για τις σχέσεις της θεάς Αφροδίτης που εξαιτίας της απαράμιλλης ομορφιάς της ήταν ζηλευτή και ποθητή όσο καμία. Σύμφωνα με διηγήσεις η Αφροδίτη είχε άντρα τον Ολύμπιο θεό, Άρη. Άλλοι αναφέρουν ως σύζυγο της θεάς τον αδερφό του Ήφαιστο, τον οποίο απατούσε με το θεό του Πολέμου. Από τη σχέση του Άρη και της θεάς του έρωτα γεννήθηκε μία κόρη. Η Αρμονία, μία δεύτερη σε ομορφιά Αφροδίτη. Άλλα παιδιά του ζευγαριού θεωρούνταν ο Φόβος και ο Δείμος, καθώς και ο Έρως και ο Αντέρως. Τον Έρως βέβαια πολλοί τον θεωρούσαν παιδί του Ηφαίστου.

Οι Εραστές της Αφροδίτης | Άρης και Ήφαιστος 

Οι Εραστές της Αφροδίτης. Ο Ήφαιστος ήταν ένας εξαιρετικός μεταλλουργός και τεχνίτης. Σε σύγκριση με τους άλλους θεούς του Ολύμπου δεν είχε καθόλου ελκυστικό παρουσιαστικό και είχε και κάποιου είδους αναπηρία στο ένα πόδι. Ο θεός της Φωτιάς έφτιαχνε νεαρές παρθένες από χρυσό, που κινούνταν, σκέπτονταν, μιλούσαν και εργάζονταν σαν ζωντανοί άνθρωποι. Αυτός κατασκεύασε την πρώτη γυναίκα, την Πανδώρα. Η Πανδώρα δεν είχε άντρα της τον Ήφαιστο, άλλα άλλους που του μοιάζανε. Ως γυναίκα του Ήφαιστου εθεωρείτο μάλιστα από τον Όμηρο στην Ιλιάδα και από τον Ησίοδο μία από τις Χάριτες, η Αγλαΐα. Βέβαια, η θεά του Έρωτος θα μπορούσε στη γλώσσα μας να ονομάζεται επίσης Χάρις, οπότε πρόκειται και εδώ για το ίδιο πρόσωπο. Αντίθετα, στην Οδύσσεια η σύντροφος του Ηφαίστου είναι ξεκάθαρα η Αφροδίτη και ο Άρης ο εραστής της.

Η Αποκάλυψη από τον Θεό Ήλιο

Όσον αφορά τους δύο μοιχούς, τη γυναίκα του Ηφαίστου, Αφροδίτη και το θεό του Πολέμου, Άρη, το παράνομο ζευγάρι αποκάλυψε ο θεός Ήλιος. Ο Ήλιος που όλα τα κατασκόπευε, είδε τους δύο εραστές μέσα στο παλάτι του Ηφαίστου να χαίρονται τον έρωτά τους επάνω στο γαμήλιο κρεβάτι. Ο Ήλιος έσπευσε να μαρτυρήσει το μυστικό στον ξακουστό τεχνίτη. Ο Ήφαιστος στεναχωρήθηκε πολύ αλλά συλλογίστηκε γρήγορα και αποφάσισε να δράσει. Σε καμία περίπτωση δε θα άφηνε ατιμώρητη τη μεγάλη αυτή προσβολή!

Το Δίχτυ του Ηφαίστου

Πήγε στο σιδηρουργείο του και έφτιαξε ένα αόρατο δίχτυ από πολύ λεπτές αλυσίδες, σαν τον ιστό της αράχνης. Κρέμασε το δίχτυ επάνω από το κρεβάτι και δήθεν έφυγε ταξίδι. Ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία! Πήγε στο παλάτι να βρει την ερωμένη του γεμάτος πόθο για εκείνη. «Έλα, αγαπημένη, να ξαπλώσουμε και να χαρούμε τον Έρωτα μας! Ο Ήφαιστος είναι μακριά, έφυγε για τη Λήμνο». Και αμέσως ξάπλωσαν μαζί και αποκοιμήθηκαν. Όμως το βαρύ και αόρατο δίχτυ του Ηφαίστου τους καταπλάκωσε και τους παγίδευσε.

Η Αποκάλυψη των Μοιχών 

Ο Ήλιος που παρακολουθούσε το σκηνικό αμέσως κάλεσε το μεγάλο αρχισιδηρουργό να δει το έργο του. Ο σύζυγος αντικρίζοντας το θέαμα στάθηκε στην πόρτα εξαγριωμένος και φώναξε πολύ δυνατά να ακούσουν όλοι οι θεοί:

«Πατέρα Ζευ και σεις ο άλλοι, μακάριοι και αιώνιοι θεοί! Ελάτε και ιδέστε τί εδώ συμβαίνει για γέλια και για κλάματα! Πως μ’ ατιμάζει πάντα η κόρη του Διός Αφροδίτη, γιατί είμαι χωλός. Αγαπά τον διεφθαρμένο Άρη, γιατί είναι πραγματικά ωραίος κι έχει τα πόδια του γερά, ενώ εγώ κουτσαίνω. Κανείς άλλος δε φταίει, από τους γονείς μου δεν έπρεπε να με γεννήσουν έτσι! Για κοιτάξτε πως κοιμούνται εκεί, αποκαμωμένοι από τον έρωτα, στο ίδιο μου το κρεβάτι! Με θλίβει το θέαμα. Θα μείνουν, νομίζω, έτσι ξαπλωμένοι πολύ ακόμα, αφού αγαπιούνται τόσο πολύ. Κι αν ακόμα θελήσουν να μη μένουν έτσι, ο αλυσίδες μου τους κρατάνε γερά, μέχρι που ο Πατέρας ξυπνήσει και μου δώσει πίσω τα δώρα που του έδωσα για το ξεδιάντροπο κορίτσι! Ωραία είναι η κόρη του, αλλά όχι τίμια!»

Οι Θεοί στο παλάτι του Ηφαίστου

Αυτά είπε ο Ήφαιστος και οι θεοί συγκεντρώθηκαν στο παλάτι του να δουν το θέαμα και να πάρουν αποφάσεις. Οι θεές από ντροπή μείνανε στο σπίτι. Ο Ποσειδώνας, ο Ερμής και ο Απόλλων στέκονταν στην πόρτα και γελούσαν μακάρια με το τέχνασμα του πονηρού Ηφαίστου. Ο ένας έλεγε στον άλλο: «Δεν βγάζει ποτέ σε καλό μία κακή πράξη. Όποιος πάει αργά, κερδίζει τον βιαστικό. Όποιος πιάστηκε φανερά μοιχός, πρέπει να μετανοήσει!».

Τότε ο Απόλλων ρώτησε τον Ερμή: «Θα ‘θελες να ήσουν ξαπλωμένος με τη χρυσή Αφροδίτη και μ’ αυτές τις αλυσίδες γύρω σου;» Κι εκείνος απάντησε: «Ε, αν κάτι τέτοιο μπορούσε να γίνει, ας ήταν οι αλυσίδες τρεις φορές πιο γερές! Κι όλοι σεις, θεοί και θεές, θα μπορούσατε να με βλέπατε, πόσο ευχαρίστως θα πλάγιαζα κοντά στη χρυσή Αφροδίτη!». Οι αθάνατοι ξαναγέλασαν, όχι όμως και ο Ποσειδώνας. Παρακάλεσε τότε τον Ήφαιστο να λύσει τον Άρη και ανέλαβε την εγγύηση στ’ όνομα όλων των θεών, πως θα πληρωθεί στο σύζυγο το ανάλογο χρέος. Δύσκολα πείστηκε ο Ήφαιστος να τους ελευθερώσει αλλά δεν είχε άλλη επιλογή. Οι αλυσοδεμένοι πήδηξαν επάνω και ο Άρης έφυγε για τη Θράκη και η Αφροδίτη για την Κύπρο, στο ιερό της, στην Πάφο, όπου την υποδέχθηκαν οι Χάριτες.

Μάχες Θεών και Τιτάνων – Τυφωεύς

Η Ελληνική Μαγεία στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles