Τρίτη, Ιανουάριος 23, 2018Μυθολογία των Ελλήνων

Ελληνική Μυθολογία – Γιγαντομαχία

33
0

ΓΙΓΑΝΤΟΜΑΧΙΑ 

Η Γιγαντομαχία είναι μια ιστορία παρόμοια με αυτή της Τιτανομαχίας. Οι Γίγαντες γεννήθηκαν από τις σταγόνες του αίματος του ακρωτηριασμένου πατέρα τους, Ουρανού. Ως γιοί της Γαίας ήταν άγριοι. Η μορφή τους ήταν μεγαλόσωμοι άνδρες ντυμένοι με δέρματα ζώων που από την μέση και κάτω έμοιαζαν με φίδια. Η παρουσία τους στην επιφάνεια της Γης αναφέρεται στις Φλεγρές ή στην Παλλήνη. Η μάχη αυτή έλαβε χώρα αφου είχαν γεννηθεί ήδη οι πρώτοι θνητοί. Η Γαία ενώ βοήθησε στην Τιτανομαχία τους Ολύμπιους, τώρα είχε στραφεί εναντίων τους υποστηρίζοντας τα παιδιά της, τους Γίγαντες. Σε αυτό τον πόλεμο μόνο με την βοήθεια ενός θνητού θα μπορούσαν οι Ολύμπιοι να διατηρήσουν την υπεροχή τους. Έτσι ο Ζεύς στο πλάι του δεν είχε μόνο τα αδέρφια του αλλά και τα παιδιά του. Τον Ηρακλή και τον Διόνυσο, γεννημένοι από θνητές μητέρες. Ένα μαγικό βοτάνι έψαχνε η Γαία για να το δώσει στους Γίγαντες ώστε να γίνουν αθάνατοι αλλά ο Ζεύς διέταξε την Αυγή να μην εμφανιστεί και να μην λάμψουν ούτε ο Ήλιος ούτε η Σελήνη μέχρι να το βρεί ο ίδιος. Τελικά το βρήκε! Οι Γίγαντες, δεν ήταν αθάνατοι! 

Ο Γίγας Αλκυονεύς παρασύρθηκε από τον Ηρακλή αφού πρώτα τον χτύπησε με το βέλος του. Ο Γίγαντας Πορφυρίωνας επιτέθηκε στην Ήρα και με μία αστραπή του Διός και ένα βέλος του Ηρακλή έπεσε και αυτός νεκρός. Ο Εφιάλτης πέθανε από τα βέλη του Ηρακλή και του Απόλλωνα, ενώ ο Εγκέλαδος είχε την τύχη του Τυφωεύς! Η Αθηνά πέταξε πάνω του την Σικελία. Άλλη μία νίκη των Ολύμπιων Θεών ολοκληρώθηκε! Αυτή την φορά όμως με την βοήθεια θνητών! Οι ιστορίες με τους Τιτάνες θα μας απασχολήσουν και αργότερα αφού σε επόμενα άρθρα θα αναφερθούμε στον Τιτάνα Προμηθέα! Τον Τιτάνα που συμμάχησε με τους ανθρώπους! 


Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας.
Χαρτομαντεία Ταρώ μέσα απο 42 μαντικές τράπουλες.
Σεμινάρια Χαρτομαντείας Ταρώ και Μαγείας.
Πανίσχυρα Ξόρκια, Αποκρυφισμός, Πνευματικές Εργασίες.
Ερωτική Μαγεία, Επαναφορές και δέσιμο συντρόφου.
Μέντιουμ, Υλικά Μαγείας, Πανίσχυρα Χειροποίητα Φυλαχτά.
Λύσιμο Μαγείας, Εξορκισμοί Χώρων, Εργασίες Ευημερίας.
Ηούς 83 Αθήνα , Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103477211 – 6986587147
Επίσημη Ιστοσελίδα : www.taroto.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΠλανήτης Έρμης
Επόμενο άρθροΕκάτη – Μοίρες – Στύξ – Ευρύβια
Ο Άρης, ασχολείται με την μεταφυσική και την αστρολογία από το 2004 σε επαγγελματικό επίπεδο. Η αγάπη του, για την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό μας, τον έκανε να μελετήσει τα Ελληνικά Μυστήρια και την Ελληνική μυθολογία από πολλές και διαφορετικές πηγές. Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, τα ελληνικά στοιχεία είναι έντονα και κάνουν την διαφορά.