Ελληνική Μυθολογία | Δίας και Ήρα

Δίας και Ήρα. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η Ήρα ήταν η νόμιμη σύζυγος του Δία. Η μεγάλη θεά επέλεξε για σύζυγο το μικρότερο αδερφό της αμέσως μετά τη γέννησή του. Για να μπορέσει μάλιστα να αποπλανήσει το Δία χρησιμοποίησε κάποιου είδους μαγεία με τη βοήθεια της Αφροδίτης. Δανείστηκε από τη θεά του έρωτα τον «κήστον ιμάντα», τη μαγική ζώνη που «δένει» και συγκρατεί την αγάπη στο σώμα. Με αυτό το τέχνασμα η πρώτη Κυρία του Ολύμπου κατάφερε να γίνει ακόμα πιο θελκτική και να κερδίσει την αγάπη του Δία.

Παρόμοιο Άρθρο:Δάκτυλοι και Κουρήτες Ιδαιοί

Δίας και Ήρα | Ο Γάμος

Οι γάμοι του Διός και της Ήρας τελέστηκαν μυστικά, χωρίς την παρουσία των γονιών τους, στο παλάτι του Ωκεανού και της Τηθύος. Εκεί προστατεύονταν τα δύο αδέρφια από τον πατέρα τους Κρόνο. Άλλοι πάλι αναφέρουν ότι το γάμος έγινε στον Ωκεανό, στη δυτική άκρη της γης, παρουσία όλων των θεών. Οι προσκεκλημένοι πήγαν τα δώρα τους στο ζευγάρι. Τότε ήταν που η Γη πρόσφερε τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων στους νιόπαντρους. Η Ήρα που εντυπωσιάστηκε από το δώρο της Γης ανάθεσε στο φίδι να φυλάει τα μήλα στον Κήπο των θεών («Η Έχιδνα και οι Εσπερίδες»).

Περισσότερες ωστόσο είναι οι διηγήσεις που κάνουν λόγο για κρυφό γάμο ανάμεσα στο Δία και στην Ήρα. Οι κάτοικοι της Σάμου έλεγαν πως το μυστήριο τελέστηκε στο νησί τους κάτω από άκρα μυστικότητα και ότι ο γάμος διήρκησε τριακόσια χρόνια. Αργότερα όταν ο Δίας νίκησε τους Τιτάνες και ως Κυρίαρχος του κόσμου ανέβηκε στον Όλυμπο, η Ήρα κάθισε πλάι του στο χρυσό θρόνο.

Παρόμοιο Άρθρο: Οι Θεότητες του Ωκεανού

Δίας και Ήρα

Δίας και Ήρα

Δίας και Ήρα | Ο Γητευτής

Μία ακόμη ιστορία αναφέρει τον Δία ως γητευτή της Ήρας όταν εκείνη είχε το θρόνο της πέρα σε ένα βουνό της Αρκαδίας, το Θρόναξ ή Κόκκυξ. Λέγεται ότι όταν ο Δίας είδε την Ήρα μόνη της στο βουνό για να την αποπλανήσει μεταμορφώθηκε σε κούκο και έκανε να ξεσπάσει μία φοβερή καταιγίδα. Μόλις η Ήρα πέρασε από το σημείο που καθόταν ο μεταμορφωμένος θεός, το πουλί έπεσε τρεμάμενο από το κρύο μπροστά της. Η θεά λυπήθηκε το καημένο πουλί και το πήρε και το σκέπασε με το φόρεμά της να το ζεστάνει. Τότε ο Δίας πήρε την κανονική του μορφή και προσπάθησε να ρίξει την Ήρα στο κρεβάτι. Εκείνη όμως επειδή ήταν αδέρφια αρνήθηκε να γίνει ερωμένη του. Τότε ο Δίας της υποσχέθηκε ότι θα την κάνει γυναίκα του. Στο σημείο εκείνο της συνάντησης του Δία και της Ήρας βρέθηκε αργότερα ο ναός της Ήρας Τελείας.

Παρόμοιο Άρθρο: Οι Θεότητες του Ωκεανού

Δίας και Ήρα | Ο Κιθαιρώνας

Άλλη διήγηση αναφέρει πως ο γάμος ανάμεσα στα δύο αδέλφια έγινε στον Κιθαιρώνα Βοιωτίας. Ο Δίας πήγε τη γυναίκα του στο βουνό μέσω της Εύβοιας. Η Εύβοια (το όνομα σημαίνει «ο καλός αγελαδότοπος») άνηκε στην Ήρα και η αγελάδα θεωρούνταν ιερό ζώο της. Ζούσε εκεί από μικρό κορίτσι υπό την προστασία της Μακρίδος που ήταν η παραμάνα της. Η Μακρίς όταν το έσκασε η Ήρα με τον Δία την αναζήτησε στο απέναντι βουνό και βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο που κρυβόταν το θεϊκό ζευγάρι. Αλλά ο θεός Κιθαιρώνας την παραπλάνησε λέγοντάς της ότι στην κρυψώνα δεν κρύβονταν η Ήρα αλλά ο Δίας με τη Λητώ.

Η Ήρα

Η Ήρα στον έγγαμο βίο της είχε την τάση να φεύγει μακριά ύστερα από έντονες φιλονικίες με το σύζυγό της. Συνήθιζε να απομακρύνεται σε μακρινές γωνιές της γης, σε σκοτεινά μέρη και να μένει μόνη μέχρι να περάσει η οργή της. Ξαναγύριζε όμως πάντα στον αγαπημένο σύζυγό της. Λέγεται ότι κάθε φορά που λουζόταν στην πηγή του Καναθού κοντά στο Άργος γινόταν ξανά παρθένα. Αυτός ήταν ένας τρόπος για να ανανεώνει συνεχώς το γάμο της με τον Δία.

Την Ήρα δεν την ενδιέφερε η μητρότητα αλλά μονάχα η ερωτική σχέση της με το Δία. Άλλωστε παιδιά μπορούσε να κάνει και μόνη της. Έτσι γέννησε τον Τυφαώνα των Δελφών. Αλλά και τους Ήφαιστο και Άρη όταν νευρίασε που ο άντρας της έφερε στον κόσμο την Παλλάδα Αθηνά. Επίσης, έκανε του Δία δύο κόρες. Την Ήβη και την Ειλείθυια, τη θεότητα που βοηθούσε τις εγκυμονούσες την ώρα του τοκετού. Από την άλλη το όνομα Ήβη σήμαινε «το άνθος της νεότητας». Ταυτιζόταν με τη μητέρα της, την Ήρα Παίδος. Την Ήβη πήρε για γυναίκα του ο Ηρακλής, γιος του Δία και της Ακμήνης, όταν ολοκλήρωσε τους άθλους του και έγινε θεός του Ολύμπου.

Η Ελληνική Μαγεία Ζωντανεύει Εδώ, Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles