Σε αυτό το άρθρο για την ελληνική μυθολογία θα κάνουμε μια αναφορά στον αριθμό 3! Από την αρχή των όντων βλέπουμε την παρουσία τριών θεών! Η μάνα Γη, η Νύξ και η θεά Τηθύς. Γενικότερα και στην πορεία της μυθολογίας συναντάμε αυτό τον αριθμό σε θεότητες και σε κρίσιμα γεγονότα όπως ο Τρωϊκός πόλεμος. Στην μυθολογία θα συναντήσουμε πολλές φορές τρείς θεές στο ίδιο γεγονός ή τρείς αδερφές ή ακόμα και μία θεά αλλά τρίμορφη!


ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ

Ακόμα και ο Ζεύς μπροστά τους ένιωθε φόβο και δέος. Από την ένωση του Ζεύς και της Θέμιδος, όπου ο Ζεύς πήρε ως λάφυρο την σύνεση και την έννοια της δικαιοσύνης, γεννήθηκαν τρείς αδερφές! Οι θεές της τύχης! Οι Μοίρες! Κανείς, θνητός ή αθάνατος δεν είχε λόγο πάνω στις αποφάσεις τους! Κατοικία τους ήταν μία λίμνη σε μιά σπηλιά του ουρανού. Οι ορφικοί ισχυρίζονται ότι οι Μοίρες συμβολίζουν τις τρείς φάσεις της σελήνης. 

Οι Μοίρες ήταν κλώστριες. Ύφαναν συνέχεια και έτσι καθόριζαν την ζωή Θεών και ανθρώπων. Η Κλωθώ όριζε πότε θα ξεκινήσει το νήμα της ζωής κάποιου. Η Λάχεσις, η απονέμουσα, η οποία ορίζει την υφή του νήματος! Τι δηλαδή θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος στην ζωή του. Και τρίτη η Άτροπος! Η αναπότρεπτη Άτροπος που κόβει το νήμα χωρίς να δώσει αναφορά και εξηγήσεις πουθενά! Πόσο μακρύ θα είναι το νήμα της ζωής του καθενός και πόσο λείο ή τραχύ μόνο αυτές το ορίζουν. Ακόμα και ο παντοδύναμος Ζεύς δεν έχει λόγο, ούτε μπορεί να μεταβάλει κάτι. Σε κείμενο του Ομήρου οι θεές της τύχης συνοψίζονται σε μία μορφή γνωστή ως Μοίρα Κραταιά.

 

μεντιουμ

 

Η ΘΕΑ ΕΥΡΥΒΙΑ

Η Ευρύβια ήταν μία πολύ βίαιη θεά. Πατέρας της ήταν ο Πόντος και μάνα της η Γαία. Τα αδέρφια της ήταν ο Φόρκυς, ο Νηρέας, η Κητώ και ο Θαύμας. Το όνομα της Ευρύβιας σημαίνει στοιχείο της θάλασσας. Η καρδιά της ήταν σκληρή, ήταν από ατσάλι. Ζευγάρωσε με τον Τιτάνα Κριό. Τα παιδιά που προέκυψαν ήταν ο Αστραιός, ο Πέρσης και ο Πάλλης, ο σύζυγος της Στιγός.

 

 

Η ΘΕΑ ΣΤΥΞ

Φανταστείτε ένα ποτάμι να περιρρέει τον κάτω κόσμο εννιά φορές και με αυτόν τον τρόπο να τον συγκρατεί. Το όνομα του προέρχεται από την λέξη στυγέω που σημαίνει μισώ. Είναι η ισχυρότερη από τις κόρες του Ωκεανού και της Θέτιδος. Η Στύξ ζευγάρωσε με τον Παλλάδα. Από αυτή την ένωση προήλθαν ο Ζήλος, ο Κράτος, η Βία και η Νίκη. Η Στύγα δεν έγινε ποτέ Ολύμπια Θεά παρόλη την σοφία που είχε πάρει από τον πατέρα της. Ο Ζεύς την τίμησε κάνοντας την τον όρκο των θεών. Έναν όρκο που κανείς δεν μπορούσε να πατήσει. Τα παιδιά της Στύγας ήταν όλα ακόλουθοι του Ζεύς εκτός από την Θεά Νίκη που συνόδευε την Αθηνά Παλλάδα.

ΜΕΝΤΙΟΥΜ

Η ΘΕΑ ΕΚΑΤΗ

Μία Θεά δοξασμένη από πολλούς! Είναι η θεά που βρίσκεται πάντα κοντά μας άσχετα αν το όνομα της δηλώνει απομάκρυνση. Η καταγωγή της Εκάτης συνδέεται σε μερικές αναφορές με την Άρτεμις και τον Απόλλωνα, θεωρείται κόρη της Νύχτας ενώ  στον Ησίοδο μας παρουσιάζεται ως κόρη του Ευρύβια Περσαίου από την ένωση του με την Αστέρία, την θεά των άστρων. Έτσι χαρακτήριζαν την Εκάτη με την Σελήνη και την παρουσίαζαν να κρατά τις δάδες της. Η Εκάτη ήταν μία παντοδύναμη, τρισυπόστατη θεά. Ο Ζεύς της είχε δώσει εξουσίες και στην Γη και στον ουρανό αλλά και στην θάλασσα. Θεωρείτε από τις μεγαλύτερες μάγισσες, μαζί με την Μήδεια και την Κίρκη. Η Εκάτη ήταν μια πραγματική Τιτάνισσα. Την βλέπουμε σε αρκετές αναφορές και σε περιπέτειες με τον Τρίτων. Η Θεά Εκάτη ώς κυρά του κάτω κόσμου έβγαινε τις νύχτες και την ακολουθούσαν οι ψυχές των νεκρών και τα δυο φοβερά σκυλιά της. Η Σκύλλα και η Λύκαινα.


Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

Ο πιο ολοκληρωμένος χώρος μεταφυσικής και μελλοντολογίας.
Χαρτομαντεία Ταρώ μέσα από 42 μαντικές τράπουλες.
Σεμινάρια Χαρτομαντείας Ταρώ και Μαγείας.
Πανίσχυρα Ξόρκια, Αποκρυφισμός, Πνευματικές Εργασίες.
Ερωτική Μαγεία, Επαναφορές και δέσιμο συντρόφου.
Υλικά Μαγείας, Πανίσχυρα Χειροποίητα Φυλαχτά.
Μέντιουμ, Λύσιμο Μαγείας, Εξορκισμοί Χώρων, Εργασίες Ευημερίας.
Ηούς 83 Αθήνα , Κάτω Πετράλωνα
Τηλ.: 2103477211 – 6986587147
Επίσημη Ιστοσελίδα: www.taroto.gr

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles