Η Έχιδνα και οι  Εσπερίδες

Η Έχιδνα

H θεά Έχιδνα γεννήθηκε σε μία σπηλιά με ανδρικό ανάστημα. Δεν έμοιαζε ούτε με θνητό ούτε με αθάνατο. Η μισή είχε τη μορφή νέας γυναίκας και η άλλη μισή τη μορφή ενός τεράστιου και απαίσιου φιδιού που καταβρόχθιζε τα θύματά του ζωντανά.

Η Έχιδνα κατοικούσε μακριά από θεούς και ανθρώπους σε ένα τόπο που λεγόταν Άριμα. Γέννησε κάμποσα παιδιά του Τυφωεύς, όλα τέρατα. Παιδιά τους ήταν οι δύο φοβεροί σκύλοι της μυθολογίας. Ο Κέρβερος, σκύλος με τρία ή πέντε κεφάλια και φρουρός του Κάτω Κόσμου και ο Όρθος (ή Όρθρος) με δύο κεφάλια και χαρακτηριστικά φιδιού. Ο φοβερός αυτός σκύλος ήταν φύλακας των κοπαδιών του Γηρυονέα, το γιο του Χρυσαόρου.

Ο Όρθος απέκτησε με τη μητέρα του Έχιδνα ένα φτερωτό τέρας τη Σφίγγα. Μισή άνθρωπο μισή λέαινα, και το Λέοντα της Νεμέας. Ο Ηρακλής κατάφερε όμως στους άθλους του να νικήσει πατέρα και γιο σκοτώνοντας τους.

Παιδί της Έχιδνας και του Τυφωεύς, ήταν επίσης η Λερνάια Ύδρα. Ένα φίδι με πολλά κεφάλια που αν έκοβες κάποιο φύτρωναν άλλα στη θέση του. Και αυτό το τέρας φονεύθηκε από τον Ηρακλή.

Έτερο παιδί της Έχιδνας ήταν και η Χίμαιρα που έβγαζε φωτιά από το στόμα της. Πρόκειται για ένα τέρας με σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού και ουρά του κατέληγε σε φίδι. Η Χίμαιρα νικήθηκε από τον ήρωα Βελλεροφόντη.

Αδερφός της Χίμαιρας και γιος της Έχιδνας ήταν ο Λάδωνας. Ο Λάδωνας ήταν ένα φίδι ή δράκος που φύλαγε το δέντρο με τα Χρυσά Μήλα στον κήπο των θεών. Ο Λάδωνας εμφανιζόταν με πολλά  κεφάλια που πολλές φορές έφταναν τα εκατό. Θανατώθηκε κι αυτός από το ρόπαλο του Ηρακλή. Όταν ο ήρωας έφερε εις πέρας έναν ακόμη άθλο, αρπάζοντας τα χρυσά μήλα.

Οι Εσπερίδες

Προστάτριες του κήπου με τα δέντρα με τα Χρυσά Μήλα ήταν και οι Εσπερίδες. Οι Εσπερίδες ήταν τρεις ή τέσσερις στον αριθμό θεότητες. Ήταν η Εσπέρα, η Αίγλη και η Ερύθεια, ενώ σαν τέταρτη λογίζεται η Αρεθούσα. Αλλού απαντώνται ως η Λιπάρα, η Χρυσόθεμη, η Αστερόπη και η Υγίεια.

Πολλές είναι οι εκδοχές για το ποιανού παιδιά είναι αυτές οι κόρες και προστάτιδες του θείου κήπου με τα Χρυσά Μήλα. Άλλοι τις θέλουν θυγατέρες του Φόρκυ και της Κητούς άλλοι του Άτλαντα και της Εσπερίδας κι άλλοι τις αναφέρουν ως παιδιά του Δία και της Θέμιδος. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα τους συνδέεται με τη Νύχτα (θεωρούνταν άλλωστε κόρες της) και τον Έσπερο, το αστέρι της Αφροδίτης.

Μυθικές Μορφές της Ελληνικής Μυθολογίας ΕΔΩ

Η Ελληνική Μαγεία ζωντανεύει στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες ΕΔΩ

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles