Δέκανοι των Ζωδίων | Ιχθύες

Δέκανοι των Ζωδίων | Ιχθύες. Κάθε ζώδιο αριθμεί 30 μοίρες και χωρίζεται σε τρία κομμάτια των 10 μοιρών το καθένα που ονομάζεται Δεκανός. Έτσι, κάθε ζώδιο έχει τον πρώτο Δεκανό, τον δεύτερο Δεκανό και τον τρίτο. Κάθε μοίρα έχει ξεχωριστό συμβολισμό και μια ερμηνεία.

Ζώδιο Ιχθύς

Ο πρώτος δεκανός κάθε ζωδίου (0-10 μοίρες) αντιπροσωπεύει την φυσική σωματική επιρροή.

Ο δεύτερος (10-20 μοίρες) αντιπροσωπεύει την διανοητική επιρροή.

Ο τρίτος Δεκανός αντιπροσωπεύει την πνευματική επιρροή.

Δέκανοι των Ζωδίων | Ιχθύες

0°-14° Κενό Πορείας
15° πτώση του Άρη
27° έξαρση της Αφροδίτης

0°-15°μοίρες. Αυτός ο άνθρωπος επηρεάζεται εύκολα, έχει την τάση να αυτοθυσιάζεται υπερβολικά και να πληγώνεται πολύ εύκολα και γι’αυτό να μελαγχολεί. Είναι ο ονειροπόλος ή ο ποιητής

16°-30° μοίρες. Αυτή η θέση δίνει μια διάθεση φιλανθρωπίας. Κάνει επίσης τον άνθρωπο φιλόθρησκο μυστικιστή. Συμπονετικός με ψυχικές και μεταφυσικές ικανότητες.

Δέκανοι των Ζωδίων | Ιχθύες | ΙΝΔΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Κάθε ζώδιο 30° διαιρείται σε τρία χωριστά τμήματα 10°, τα οποία ονομάζονται Δεκανοί.Τα παρακάτω είναι η ουσία του συμβολισμού των Δεκάνων που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Μπριχάτ Τζατάκα,ένα έργο Ινδικής Αστρολογίας.

Δέκανοι των Ζωδίων | Ιχθύες

Πρώτος Δεκανός, απο 0° μέχρι 10°

Δίας.Ένας άνδρας που μεταφέρει σκεύη θυσίας. Ταξιδεύει στη θάλασσα για να βρει στολίδια για τη γυναίκα του. Είναι φορτωμένος με μαργαριτάρια πολύτιμους λίθους και όστρακα.

Δεύτερος Δεκανός, από 10° μέχρι 20°

Σελήνη.Μία όμορφη
γυναίκα με λαμπερή όψη. Είναι σε ένα καράβι, διακοσμημένο με λάβαρα.Πλησιάζει στην όχθη, συνοδευόμενη από τους φίλους της.

Τρίτος Δεκανός, από 20° μέχρι 30°

Άρης. Ένας γυμνός άνδρας με ένα φίδι κουλουριασμένο γύρω του. Είναι στην είσοδο μιας σπηλιάς του δάσους. Τον καταδιώκουν κλέφτες και είναι πεινασμένος.

Διαβάστε για την Αστρολογία στα Απλά και Κατανοητά μαθήματα του Taroto Blog