Αύγουστος 2017

Η πρώτη μέρα του Αυγούστου είναι η Τρίτη και η σελήνη είναι σε γέμιση  στο δεύτερο τέταρτο. Η πανσέληνος είναι τη Δευτέρα 7 του μηνός και η αρχή της νέας σελήνης είναι επίσης Δευτέρα 29 του μηνός.

«μακάρι σαν τον Αύγουστο να ήταν οι μήνες όλοι»

Στους ρωμαϊκούς χρόνους ο Αύγουστος ονομάζονταν ¨Σεξτίλις¨ και ήταν ο έκτος μήνας από το δεκάμηνο ρωμαϊκό ημερολόγιο. Η λέξη Αύγουστος παράγεται από το λατινικό ρήμα Augeo που σημαίνει αυξάνω. Το 27 π.χ η Ρωμαϊκή Σύγκλητος  έδωσε το όνομα Αύγουστο στον Οκταβιανό για να τον τιμήσει που αύξησε τα εδάφη της αυτοκρατορίας, όπου μετά τη θεοποίηση του η λέξη Augustus άρχισε να σημαίνει και σεβαστός έτσι έγινε Αύγουστος από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα.

Στο αττικό ημερολόγιο ήταν ο δεύτερος μήνας, και ονομάζονταν Μεταγειτνιών και είχε διάρκεια  29 μέρες περίπου από 24 Ιουλίου-22 Αυγούστου. Προς τα τέλη του γίνονταν οι μετακομίσεις από τη μια γειτονιά του Άστεως στην άλλη και γιόρταζαν τα «μετοίκια» που ήταν αφιερωμένα στον Απόλλωνα.

Στο Βυζάντιο η χρονιά έριχνε αυλαία στις 31 Αυγούστου και γιόρταζαν τη Πρωτοχρονιά στ1ς Σεπτεμβρίου, για αυτό και η τελευταία μέρα του Αυγούστου λέγεται και «Κλειδοχρονιά». Είναι και ο μήνας της Παναγιάς με τις αμέτρητες προσωνυμίες: ‘ελεούσα’, ‘μεγαλόχαρη’, ‘φανερωμένη’ κ.α

Αύγουστος | Γιορτές

Η μεγαλύτερη γιορτή του Αυγούστου είναι φυσικά στις 15 του μήνα. Μια μέρα σημαντική για την ορθοδοξία. Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Το Πάσχα του καλοκαιριού. Στις 6 Αυγούστου γιορτάζετε η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Επίσης, άλλη μια σημαντική εορτή, είναι στο τέλος Αυγούστου, η γιορτή του Αγίου Αλεξάνδρου.

Στις αγροτικές εργασίες συνεχίζεται το αλώνισμα και προς το τέλος του μήνα καίγονται οι καλαμιές. Αρχίζει ο τρύγος και το λιάσιμο στα αλώνια, το μάζεμα του καλαμποκιού των σκόρδων και κρεμμυδιών, η σπορά καρότων σπανακιού και μαρουλόσπορου, γίνεται η μεταφορά των κυψελών στο πεύκο, επίσης γίνεται καθάρισμα βαρελιών, ασκιών και σκευών για την αποθήκευση του κρασιού.

Δείτε την Ανάλυση Σεπτεμβρίου πατώντας ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles