Αριθμοσοφία – Η Γνώση των Αριθμών

Οι Αριθμοί στην ζωή μας !

Σε αυτό το άρθρο θα μας απασχολήσει η απόκρυφη ερμηνεία των αριθμών και των γραμμάτων που διδάσκονταν από τους πυθαγόρειους στο Ομακοείο , και για αυτό είναι βασισμένο πάνω στην ελληνική αλφάβητο και όχι στην λατινική. Ο ι αριθμοί χωρίζονται σε δύο μέρη τους αρσενικούς ή δυνατούς (μονούς) αριθμούς ή κυρίαρχους και στους θηλυκούς ή δεκτικούς ή αλλιώς παθητικούς αριθμούς(ζυγοί).

Οι μονοί αριθμοί 1,3,5,7,9 είναι τυχεροί και ευμενείς ενώ οι ζυγοί αριθμοί 2,4,6,8 είναι άτυχοι και δυσμενείς. Παρακάτω θα παραθέσουμε μια μικρή εξήγηση των αριθμών μέσα από τα σύμβολα και τα αρχέτυπα που μεταφέρει ο κάθε αριθμός μέσα από ένα πνευματικό χαρακτήρα που τον διέπει.

Αριθμός 1 :

Είναι η αρχή όλων των αριθμών και περικλείει όλες τις αρετές των αριθμών χωρίς τα ελαττώματα τους γιατί είναι το σύμβολο του Όντος και του Δημιουργού και της αποκάλυψης στους ανθρώπους της πνευματικής οντότητας. Έχουμε λοιπόν τη Διάνοια, η πηγή των πάντων, αρσενικό και θηλυκό που και τα δύο μαζί δημιουργούν όλα τα πράγματα , ο Ήλιος, ο Απόλλωνας, Σπερματικός λόγος. Στα ελληνικά ο αριθμός 1 παριστάνεται με το Α, τα εμβλήματα του είναι ο ήλιος και αντιστοιχεί στο χρυσό χρώμα, οπότε οι άνθρωποι που είναι κάτω από αυτή την επιρροή (του 1)είναι ηγέτες δυναμικοί και αύταρκες.

Αριθμός 2 :

Είναι η πηγή της κάθε συμφωνίας και αρμονίας, δείχνει την ισορροπία και στη φευγαλέα στάση των δυνάμεων και αντιστοιχεί στο πέρασμα του χρόνου καθώς επίσης αντιπροσωπεύει την ηχώ, τον αντίκτυπο στη σύγκρουση και την αντίθεση. Το 2 αντιστοιχεί το γράμμα Β, τα εμβλήματα του είναι ο Ζυγός και η σελήνη , ημέρα του είναι η Δευτέρα πλανήτης η σελήνη το χρώμα του είναι το ασημί και το μέταλλο το Ασήμι. Οι άνθρωποι κάτω από την επιρροή του 2 είναι συναισθηματικοί, ονειροπόλοι, συνεργάσιμοι αλλά και αναποφάσιστοι.

Αριθμός 3 :

Είναι ο αριθμός της δημιουργίας, και της σεξουαλικότητας είναι σύμβολο της πνευματικής σύνθεσης. Είναι η λύση της σύγκρουσης που βάζει ο συνδυασμός και εκφράζει τον τύπο της δημιουργίας καθενός από τους κόσμους. Είναι η αιτία όλων όσων έχουν τριπλή διάσταση, είναι ο πρώτος τέλειος ενεργητικός περιττός αριθμός .Ο Κεραυνός του Δια είναι τρίμορφος , το όπλο του Ποσειδώνα είναι η τρίαινα, ο Κέρβερος του Πλούτωνα έχει πάλι τρία κεφάλια. Το 3 αντιστοιχεί με το Γ, έμβλημα του είναι το τρίγωνο, ημέρα του η Τρίτη και ο πλανήτης του ο Άρης, χρώμα του είναι το κόκκινο, μέταλλο του ο χρυσός και ο σίδηρος. Οι άνθρωποι κάτω από την επιρροή του 3 είναι επιδέξιοι και καλότυχοι.

Αριθμός 4 :

Δηλώνει την στερεότητα την ανθρώπινη κατάσταση τα φυσικά όρια που υπάρχουν στην αυθόρμητη αντίληψη της ολότητας του Όντος, δείχνει τη λογική οργάνωση που επιβάλλεται σαν σύνορο στη φωτισμένη γνώση, μυστικισμού και πνευματικού χαρακτήρα.(γη, νερό, φωτιά, αέρας).Είναι η ψύχη (τεταρκτύς) η σύνεση ,η εγκράτεια, η ισχύς η κρίση η τετραπλή ταξινόμηση των αγαθών, στη ψυχή και στο σώμα. Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί στο Δ, και έχει σύμβολο το τετράγωνο και τον σταυρό, πλανήτης του είναι ο Ερμής, χρώμα κίτρινο, μέταλλο του ο υδράργυρος και η μέρα του είναι η Τετάρτη. Τα άτομα που ανήκουν στο 4 είναι σταθερά, βαριά, και συνήθως άτυχα.

Αριθμός 5 :

Είναι ο αριθμός των αισθήσεων, του ανδρικού αισθησιασμού και των σαρκικών απολαύσεων είναι ο αριθμός της πεμπτουσίας. Δηλώνει την αλλαγή και μετασχηματισμό καθώς παριστάνεται από την ένωση της ουράνιας αρσενικής αρχής (3) με τη μεγάλη μητέρα (2). Για αυτό και είναι ο αριθμός του γάμου, και εκφράζεται γεωμετρικά με το άστρο με τις 5 ακτίνες ή το πεντάγραμμο και δείχνει την ένωση του μικρόκοσμου με το μακρόκοσμο. Το ε συμβολίζεται με το Ε σύμβολο του είναι το πεντάκτινο αστέρι, η ημέρα του είναι η Πέμπτη χρώμα το ο πλανήτης ο Δίας, και μέταλλο ο χρυσός. Όσοι έχουν το 5 αριθμό έχουν μεταβλητή και τυχοδιωκτική ζωή.

Αριθμός 6 :

Είναι ένας αρμονικός , ισορροπημένος, τέλειος, ολοκληρωμένος και απαλλαγμένος από εσωτερικές συγκρούσεις αριθμός είναι ο γυναικείος αισθησιασμός που εκφράζεται μέσα από το γάμο. Δηλώνει την αγαθοεργία, την ειρήνη, την υγεία και την αλήθεια. Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί με το στίγμα του ελληνικού αλφάβητου, πλανήτης είναι η Αφροδίτη ημέρα Παρασκευή χρώμα το απαλό πράσινο, και πέτρα το σμαράγδι. Τα άτομα κάτω από την επήρεια του 6 είναι τρυφερά, συναισθηματικά και κάνουν καλή οικογένεια.

Αριθμός 7 :

Συμβολίζει τη βαθιά σοφία, ενδιαφέρον για τη θρησκεία και τη φιλοσοφία τη συνεχή αναζήτηση της αιώνιας αλήθειας του αποκρυφισμού και του μυστηρίου, και ξεχωριστός είναι όμως απομονωμένος και ανίκανος να επικοινωνήσει με τους άλλους .Είναι η έβδομη ημέρα που ο Θεός ξεκουράστηκε η φάσεις της σελήνης που αποτελούνται από 4 κύκλους των 7 ημερών, οι 7 πλανήτες κτλ. Το 7 αντιστοιχεί με το Ζ, σύμβολα του είναι η Αθηνά και το δόρυ, πλανήτης ο Δίας, ημέρα Πέμπτη, μέταλλο η πλατίνα και η πέτρα είναι το τυρκουάζ. Οι άνθρωποι που είναι κάτω από την επήρεια του αριθμού 7 είναι εσωστρεφείς, μοναχικοί και μυστηριώδες.

Αριθμός 8 :

Είναι ο αριθμός της ύλης, των γήινων ζητημάτων , της επιτυχίας σε υλικά θέματα, κοσμικά περιστατικά. Παραδοσιακά σχετίζεται με το γυναικείο κόλπο και την είσοδο στη ζωή και της αιώνιας συνέχειας για αυτό και το πλαγιαστό 8 είναι και το σύμβολο του άπειρου όπως επίσης και με τα φίδια στο κηρύκειο του Ερμή απεικονίζοντας την ισορροπία έτσι την ισορροπία στις πνευματικές και φυσικές δυνάμεις. Το 8 αντιστοιχεί με το Η, έχει σύμβολα τον Ουρανό και τους τέσσερις ζυγούς, πλανήτης είναι ο Κρόνος ημέρα το Σάββατο χρώμα το πράσινο σκούρο, μέταλλο το μολύβι, πέτρα του είναι ο όνυχας. Τα άτομα με επιρροή το 8 είναι φιλοχρήματα, επιτυχημένα και τα εμπόδια που δε μπορούν να ξεπεράσουν τα διαλύουν.

Αριθμός 9 :

Είναι ο αριθμός της μύησης όπου δείχνει το τέλος της μιας κατάστασης και την αρχή μιας άλλης είναι ο αριθμός του εγωισμού της ψυχρότητας αλλά και εκφράζει και την αρσενική δύναμη του αισθησιασμού, την αγάπη για την ανθρωπότητα την κοινωνική υπευθυνότητα αλλά και την επιθυμία της ευεργεσίας. Ο αριθμός 9 είναι αντιστοιχεί στο Θ, σύμβολο του η Τρίαινα του Ποσειδώνα, πλανήτης του ο Άρης, ημέρα Τρίτη, χρώμα του είναι το κόκκινο σκούρο, πέτρα ο αμέθυστος και μέταλλο του ο σίδηρος. Τα άτομα κάτω από αυτή την επιρροή είναι μεγαλοφυείς, δυνατά και με αχαλίνωτη ενεργητικότητα.

Συνεχίζεται…

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles