Απόλλωνας και Ασκληπιός

Απόλλωνας και Ασκληπιός. Ο Ασκληπιός ήταν ο θεϊκός γιατρός που θεράπευε τους θνητούς και τους χάριζε τη ζωή. Όπως και ο Αρισταίος έτσι και ο Ασκληπιός θεωρούνταν σαν δεύτερος Απόλλωνας. Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι είναι και γιος του μεγάλου θεού.

Απόλλωνας και Κορωνίδα

Απόλλωνας και Ασκληπιός. Μία ιστορία σχετική με τον Απόλλωνα και την πατρότητα του Ασκληπιού είναι η εξής: ήταν κάποτε μία παρθένα που την έλεγαν Κορωνίδα και έπλενε τα ρούχα της στη λίμνη Βοιβηίδα. Η Κορωνίδα ήταν κόρη του βασιλιά Φλεγύου, εχθρού του Απόλλωνα («Οι εχθροί του θεού Απόλλωνα»). Η Κορωνίδα συνδέθηκε ερωτικά με τον Απόλλωνα και έμεινε έγκυος στον Ασκληπιό. Τον καιρό που περίμενε το παιδί του μεγάλου θεού γνώρισε τον Ίσχυς, το γιο του Έλατου, που το όνομά του σημαίνει δύναμη. Η Κορωνίδα που ερωτεύτηκε τον Ίσχυς, κοιμήθηκε μαζί του και θέλησε να τον πάρει για άνδρα της κρυφά από τον πατέρα της.
Ο Απόλλωνας σώζει τον Ασκληπιό

Απόλλωνας και Ασκληπιός. Ο Απόλλωνας έμαθε για την απιστία της Κορωνίδας και έστειλε την αδερφή του να πάρει εκδίκηση. Η Άρτεμις έφυγε αμέσως για την πατρίδα της Κορωνίδας, τη Λακέρεια Θεσσαλίας, που το όνομα της σήμαινε η πόλη με τις φλύαρες Κουρούνες. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την είδηση μετέφερε στον Απόλλωνα μία Κουρούνα κι αυτός ξεσπώντας πάνω στο πουλί από άσπρο το έκανε μαύρο. Η Άρτεμις βρήκε την άπιστη κόρη του βασιλιά Φλεγύα και τη σκότωσε με τα βέλη της. Φωτιές ξέσπασαν στην πόλη και έκαιγαν τα πάντα γύρω από το θανατωμένο σώμα της. Ο Απόλλωνας δεν άντεχε να βλέπει τον καρπό του να καίγεται μαζί με το άψυχο σώμα της μάνας του. Και δίνει μία και τραβάει τον Ασκληπιό από την κοιλιά της. Έτσι ο πατέρας γλίτωσε τον καρπό του από την πυρά. Ο Απόλλωνας αφού έσωσε το γιο του τον πήγε στον Κένταυρο Χείρωνα να του διδάξει την ιατρική τέχνη. Ό,τι λένε οι αφηγητές ότι έκανε δηλαδή με τον Αρισταίο («Οι έρωτες του θεού Απόλλωνα»).

Προβλέψεις Ταρώ Απριλίου 2018.

Οι διηγήσεις στην Επίδαυρο για τον Ασκληπιό

Απόλλωνας και Ασκληπιός. Οι διηγήσεις στην Επίδαυρο, εκεί δηλαδή που βρισκόταν ο φημισμένος ναός του Ασκληπιού, έλεγαν αλλιώς την ιστορία. Έλεγαν πως ο πολεμοχαρής βασιλιάς Φλεγύας πήγε στην Πελοπόννησο να τη λεηλατήσει. Μαζί του πήρε και την κόρη του Κορωνίδα. Η θυγατέρα του ήταν εκείνη την περίοδο έγκυος στο παιδί του Απόλλωνα αλλά ο πατέρας της δεν το ήξερε. Η Κορωνίδα γέννησε τον Ασκληπιό στην Επίδαυρο και τον άφησε στο βουνό. Εκεί τον βρήκαν ένα τσοπανόσκυλο και μία γίδα του το θήλαζε. Ο βοσκός ψάχνοντας τα δύο ζώα ανακάλυψε το εγκαταλελειμμένο βρέφος. Ο Αρεσθάνας μόλις είδε το μωρό ήθελε να το πάρει. Όταν όμως κατάλαβε από τη λάμψη του ότι πρόκειται για θείο βρέφος ένιωσε δέος και έφυγε μακριά.

Ο Ασκληπιός ήταν γεννημένος να βρίσκει κάθε θεραπεία και να ανασταίνει νεκρούς. Ο θεϊκός αυτός γιατρός ανέστησε πολλούς ήρωες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Ιππόλυτος, ο αγαπημένος της θεάς Άρτεμις, ο οποίος είχε αφοσιώσει όλη του τη ζωή σε αυτήν.

Κάποια από τις αναστάσεις που έκανε ο Ασκληπιός (δεν αναφέρετε σε ποιον) εξόργισε το Δία. Γι αυτόν τον λόγο ο Δίας σκότωσε το γιο του Απόλλωνα με την αστραπή του. Στη συνέχεια, ο Απόλλωνας εκδικήθηκε τον πατέρα του σκοτώνοντας τους Κύκλωπες («Οι εχθροί του θεού Απόλλωνα»).

Εκάτη – Μοίρες – Στύξ – Ευρύβια

Η Ελληνική Μαγεία στα Χέρια σου!

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles