Άνδρες με τατουάζ | Έρευνα

Άνδρες με τατουάζ | Έρευνα. Στη σύγχρονη κοινωνία τι εντυπώσεις προκαλεί στους άλλους ένας άνδρας με στίγμα στο κορμί του;
Το ερώτημα απασχόλησε δύο Πολωνούς ερευνητές, τον Andrzej Galbarczyk και την Anna Ziomkiewicz. Προγενέστερες μελέτες στις οποίες βασίστηκαν, είχαν δείξει ότι τέτοιου είδους «στολίδια», στο δέρμα του ανδρικού πληθυσμού, φανερώνουν γενετικό προτέρημα.

Το τατουάζ δηλαδή ήταν σημάδι καλών γονιδίων και ευεξίας. Υποδήλωνε και την ανθεκτικότητα του οργανισμού, απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Στην προβιομηχανική εποχή, όποιος έκανε τατουάζ, θεωρείτο ότι έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο και έπρεπε να είναι σκληροτράχηλος, για να αντέξει την επίπονη διαδικασία.

Ακόμη και σήμερα, η μέθοδος με την οποία γίνονται τα τατουάζ είναι επώδυνη. Μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, αν ο οργανισμός μολυνθεί από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

 

Άνδρες με τατουάζ | Τατουάζ και «κακά αγόρια»


Και σύγχρονες έρευνες όμως, δείχνουν πως η δερματοστιξία στον άνδρα, είναι σημάδι αντοχής στον πόνο, ευεξίας, καλών γονιδίων και ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Προϊδεάζει επίσης για την προσωπικότητά του και προβάλλει το μοντέλο του «κακού αγοριού».

Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι Πολωνοί μελετητές πραγματοποίησαν πείραμα, για να διαπιστώσουν, πώς βλέπει ο κόσμος τους άνδρες με τατουάζ, ως προς την προσωπικότητα και τη φυσική τους κατάσταση.

Φωτογράφισαν εννέα γυμνούς άνδρες. Από τη μέση και πάνω, υπό τις ίδιες συνθήκες.
Ο φωτισμός και το φόντο παρέμεναν σταθερά. Τα μοντέλα έπαιρναν την ίδια πόζα και είχαν ουδέτερη έκφραση στο πρόσωπό τους.
Ήταν ηλικίας 19 έως 35 ετών και κανείς τους δεν είχε τατουάζ.

Μετά τη λήψη, ο επαγγελματίας φωτογράφος τροποποιούσε ψηφιακά τις εικόνες, προσθέτοντας τατουάζ στο χέρι των ανδρών. Στο πείραμα συμμετείχαν 2.369 γυναίκες και 215 άνδρες πολωνικής καταγωγής.
Μελέτησαν συγκριτικά τις φωτογραφίες των μοντέλων. Πριν και μετά την επεξεργασία. Τους αξιολογούσαν για μια σειρά από χαρακτηριστικά: ελκυστικότητα, αρρενωπότητα, κυριαρχία,  επιθετικότητα, υγεία, προοπτική καλού συντρόφου και προοπτική καλού πατέρα.

Όπως είχαν προβλέψει οι ειδικοί, τα δύο φύλα είχαν άλλη αντίδραση, λόγω της διαφορετικής οπτικής τους, ως προς τον ανδρικό πληθυσμό.
Οι γυναίκες τους βλέπουν ως συντρόφους, ενώ οι άνδρες ως ανταγωνιστές στη διεκδίκηση του ωραίου φύλου.

Άνδρες με τατουάζ | Τα αποτελέσματα του πειράματος ήταν τα εξής:

Η εκδοχή των μοντέλων με τατουάζ κρίθηκε από τους άνδρες ως πιο ελκυστική, ενώ από τις γυναίκες ως πιο υγιής, αλλά με την προοπτική κακού συντρόφου και γονέα.
Εκεί που συμφώνησαν τα δύο φύλα, ήταν στο ότι οι άνδρες με τατουάζ φαίνονται περισσότερο επιθετικοί, κυρίαρχοι και αρρενωποί.

Σήμερα, τα τατουάζ έχουν εξελιχθεί σε μια μορφή τέχνης και προσωπικής έκφρασης.
Ακόμη και έτσι όμως, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα του πειράματος, μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις αντιλήψεις για όσους τα φέρουν στο σώμα τους.

Δείτε ακόμα: 

Ακόμα πιο έντονος οργασμός

Νέα Σχέση μετά από Χωρισμό;

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles