Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα. Το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες έχει την μεγαλύτερη συλλογή από τράπουλες χαρτομαντείας Ταρώ. Είναι ο πιο αξιόπιστος χώρος μελλοντολογίας και μεταφυσικής στην Αθήνα. Μέσα από 42 Μαντικές Τράπουλες δίνονται αξιόπιστες και λεπτομερείς απαντήσεις σε κάθε θέμα που σας απασχολεί.

Ο Μελλοντολόγος Άρης είναι το πιο αξιόπιστο πρόσωπο στην μελλοντολογία και την μεταφυσική. Εμπειρία, Γνώση και Εντιμότητα!

Δείτε εδώ την ανάλυση για κάθε χαρτί κάρτα της μικρής Αρκάνας. Μια ανάλυση που έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Μελλοντολόγος Άρης.

Δείτε και αυτό: Ανάλυση της Μεγάλης Αρκάνα

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Οι Ράβδοι

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ράβδων

56Βασιλιάς

Ο βασιλιάς καθισμένος στο θρόνο του κρατώντας ένα ανθισμένο ραβδί και φορώντας στέμμα. Η πίσω μεριά του θρόνου του κοσμείται από ένα λιοντάρι. Συνήθως ο βασιλιάς ή ρήγας θεωρείται σκοτεινή προσωπικότητα αλλά γεμάτος ευγένεια και εντιμότητα. Ευνοϊκό χαρτί που φανερώνει τιμιότητα και έχει να κάνει με σοβαρό και ανεκτικό άτομο.

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ράβδων

55Βασίλισσα

Και στο χαρτί αυτό βλέπουμε φύλλα, που σηματοδοτούν τη ζωή γενικότερα. Εξίσου έντιμη με το βασιλιά και ταιριαστή μαζί του αλλά υπερτερεί η γοητεία της. Σεμνή, καταδεκτική που χαρακτηρίζεται από πίστη στον άντρα της. Είτε ανάποδο είτε όρθιο έχει συνήθως καλές διαθέσεις.

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ράβδων

54Ιππότης

Οπλισμένος νέος που τρέχει με φόρα και ορμητικότητα. Κρατά επίσης ραβδί ανθισμένο, το άλογό του υποδεικνύει το χαρακτήρα του αναβάτη. Χαρτί που δηλώνει την απουσία, τη φυγή και τα σχετικά, άσχημο χαρτί κυρίως, αποξένωσης ή ματαίωσης.

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ράβδων

53Ακόλουθος

Νέος που μοιάζει με αγγελιοφόρο κρατώντας και πάλι ραβδί.  Εκ πρώτης μοιάζει με νεαρό άτομο, ευκατάστατο που μεταφέρει μαντάτα τα οποία ανάλογα με τη θέση των γύρω χαρτιών μπορεί να είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Πάντως, εμπνέει εμπιστοσύνη και ευσυνειδησία με καταγωγή από καλή οικογένεια.

Κάρτα ταρώ Δέκα των Ράβδων

52Δέκα

Άνθρωπος που κουβαλάει δέκα ραβδιά, προσπαθώντας με τεράστια δυσκολία να τα μεταφέρει, σαν να κουβαλάει δυσβάσταχτο βάρος. Ασφυκτιά από την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί και να τα καταφέρει αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα το βαρύνει,. Δηλώνει και το απατηλό και το δόλιο.

Κάρτα ταρώ Εννιά των Ράβδων

51Εννιά

Τη σημασία του χαρτιού αυτού, τη μαρτυρά και το ύφος του ανθρώπου που βλέπουμε. Κρατάει αμυντική στάση και είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τον κάθε εχθρό που θα πλησιάσει. Αυτός που θα του επιτεθεί θα αντιμετωπίσει δυσκολία, καλώς είναι καλά οχυρωμένος και προστατευμένος. Άσχημο χαρτί.

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ράβδων

50Οχτώ

Εδώ βλέπουμε τα ίδια ανθισμένα ραβδιά να κατευθύνονται προς το έδαφος ή γενικότερα προς τον προορισμό τους. Αποφασισμένα να τερματίσουν, να φτάσουν έγκαιρα στο τέρμα. Το φύλλο δείχνει δραστηριότητα, κίνηση, ταχύτητα, ανυπομονησία, ελπίδα και επίτευξη στόχου. Μπορεί να είναι και αρνητικό και θετικό.

Κάρτα ταρώ Εφτά των Ράβδων

49Εφτά

Ένας γενναίος νέος που καλείται να αντιμετωπίσει τους εχθρούς που του επιτίθενται άνισα. Ένας εναντίον έξι. Κρατά το ραβδί για προστασία και παρά την άνιση μάχη που έχει αν δώσει, είναι σε πλεονεκτική θέση, καθώς βρίσκεται ψηλότερα από τον εχθρό και είναι προετοιμασμένος.

Κάρτα ταρώ Έξι των Ράβδων

48Έξι

Μοιάζει με καβαλάρη που επιστρέφει θριαμβευτής. Έχει στο κεφάλι του στεφάνι που φορά ο νικητής ή ακόμα και ο αγγελιοφόρος που θα φέρει ευχάριστα νέα. Μπορεί να φανερώνει και προσδοκία, το ευχάριστο που περιμένουμε. Έχει διάφορες σημασίες.

Κάρτα ταρώ Πέντε των Ράβδων

47Πέντε

Πέντε παιδιά κρατούν τα υποτιθέμενα ξίφη τους και παλεύουν μεταξύ τους. Και αυτό δηλώνει και το φύλλο, τη μάχη της ζωής, τον αγώνα της επιβίωσης, της αποκατάστασης, της επικράτησης. Είναι αναπαράσταση της ίδιας της ζωής, όπως οι άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους ανταγωνιστικά για να επιβιώσουν και όχι μόνο.

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ράβδων

46Τέσσερα

Τέσσερα καλά στερεωμένα ραβδιά, συγκρατούν ένα τεράστιο στεφάνι και από κάτω γυναίκες και σηκωμένα χέρια και κρατώντας ανθοδέσμες. Όπως και να πέσει το χαρτί αυτό, έχει θετική σημασία. Δηλώνει την ευημερία, την αφθονία, την αρμονία, την ασφάλεια.

Κάρτα ταρώ Τρία των Ράβδων

45Τρία

Άλλο ένα καλό χαρτί ακολουθεί. Το άτομο ακουμπά στο ένα από τα τρία ραβδιά και ατενίζει στο βάθος τα καράβια που περνούν. Η κορμοστασιά του δηλώνει δύναμη και γερό θεμέλιο, πιθανά ένας επιτυχημένος επαγγελματίας που παρατηρεί το κατόρθωμά του και που είναι έτοιμος να προσφέρει τη στήριξή του.

Κάρτα ταρώ Δύο των Ράβδων

44Δύο

Αμφιλεγόμενο χαρτί, από τη μία η δύναμη του βασιλιά και από την άλλη η αμφιβολία του για τη δύναμή του, για τα κατορθώματά του. Από τη μία είναι έντονη η αίσθηση της ισχύος του και από την άλλη ο τρόπος που στέκεται και κρατά την υδρόγειο, δείχνει θλίψη και αγωνία ή πόνο.

Κάρτα ταρώ Ασσος των Ράβδων

43Άσος

Έντονο και σημαντικό χαρτί με ισχυρή δράση τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική του διάθεση. Ένα τεράστιο χέρι κρατά ένα εξίσου τεράστιο ραβδί, δε φαίνεται απειλητικό αλλά επινοητικό, δημιουργικό, ορμητικό που στο πέρασμά του θα προκαλέσει αλλαγές.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Κύπελλα

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Κυπέλλων

42Βασιλιάς

Βλέπουμε εδώ το βασιλιά πλεούμενο πάνω στο θρόνο του κρατώντας ένα κύπελλο και ένα σκήπτρο στα χέρια του. Από τη μία μεριά στο βάθος ένα καράβι που ταξιδεύει και από την άλλη ένα δελφίνι. Ο βασιλιάς είναι άτομο αξιόπιστο και έμπιστο. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική έννοια.

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Κυπέλλων

41Βασίλισσα

Γυναίκα έντιμη και αφοσιωμένη, πιστή στα καθήκοντά της αλλά και ονειροπόλα. Κρατά δισκοπότηρο και σαν να της εμφανίζονται εικόνες. Δεν είναι μόνο ονειροπόλα αλλά και δραστήρια, σε ετοιμότητα πάντοτε για να προσφέρει τη βοήθειά της όπου χρειαστεί. Φανερώνει ξεχωριστό άτομο και με αρνητική και με θετική σημασία.

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Κυπέλλων

40Ιππότης

Πολεμιστής πάνω στο άλογό του και αυτός ονειροπόλος. Δεσπόζει και εδώ το κύπελλο στο χέρι του ιππότη που κάθε άλλο παρά με πολεμιστής μοιάζει. Προχωρά αργά και σταθερά για να μεταφέρει την είδηση αλλά και για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση.

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Κυπέλλων

39Ακόλουθος

Ένας νέος ιδιαίτερα εμφανίσιμος που έρχεται αντιμέτωπος με τις εικόνες του μυαλού του. Αυτό φανερώνει το ψάρι που βγαίνει από το κύπελλο και τον κοιτά κατάματα. Είναι ευχάριστο άτομο, πρόσχαρο, επιμελές και συνεργάσιμο. Ανάλογα με το αν είναι ανάποδα ή όχι δηλώνει και τη διάθεσή του το φύλλο.

Κάρτα ταρώ Δέκα των Κυπέλλων

38Δέκα

Ένα ευχάριστο περιβάλλον με την πρώτη ματιά. Την εικόνα περιβάλλουν τα κύπελλα που στέκονται στον αέρα. Από κάτω ένα ευτυχισμένο ζευγάρι στέκεται αγκαλιασμένο, παιδιά που παίζουν και στο βάθος η εστία. Δηλώνει ικανοποίηση, ευτυχία, ανακούφιση. Ανάποδα αγανάκτηση ή φιλονικία.

Κάρτα ταρώ Εννιά των Κυπέλλων

37Εννιά

Άτομο ευχαριστημένο και πλήρες από την ασφάλεια που κατάφερε να προσφέρει στον εαυτό του. Και αυτό δηλώνεται από τις γεμάτες κούπες που είναι γύρω του. Το άτομο είναι καλοσυνάτο και παρόλο που δείχνει την υλική πλευρά των πραγμάτων, κρύβει κι άλλα νοήματα πιο βαθειά.

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Κυπέλλων

36Οχτώ

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς την εγκατάλειψη που δηλώνει το φύλλο αυτό. Το άτομο αφήνει πίσω του την παρούσα κατάσταση, που πιθανόν το έχει απογοητεύσει, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του. Γυρνά την πλάτη και απομακρύνεται από τη δυσάρεστη κατάσταση.

Κάρτα ταρώ Εφτά των Κυπέλλων

35Εφτά

Υπερθέαμα που βρίθει από υπερβολές. Από τα κύπελλα εμφανίζονται διάφορα αντικείμενα που δείχνουν μεγαλείο και φαντασία. Δηλώνει επιτεύγματα αλλά στην τόση υπερβολή τους, που αντιλαμβάνεται κανείς και την προσωρινότητά τους.

Κάρτα ταρώ Έξι των Κυπέλλων

34Έξι

Φύλλο που μας γυρνάει στο παρελθόν και μας κάνει να αναπολούμε. Φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις που σφύζουν από ζωή και ευτυχία και γι’ αυτό δηλώνονται με παιδική εικόνα. Επιστροφή στην παιδικότητα, αναγέννηση ή σε ένα παρελθόν που έχει χαθεί.

Κάρτα ταρώ Πέντε των Κυπέλλων

33Πέντε

Μαυροφορεμένος άντρας στέκεται και παρατηρεί τις απώλειές του. Μπροστά του 3 κύπελλα πεσμένα που επιμένει να κοιτά αυτά και όχι τα 2 πίσω του που παρέμειναν όρθια και που ίσως του δώσουν ελπίδα για τη συνέχεια. Αυτό μπορεί να δηλώνει την απογοήτευσή του για τα κέρδη και τις χαμένες προσδοκίες.

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Κυπέλλων

32Τέσσερα

Ο νέος κάθεται πεισμωμένος, θυμωμένος, απογοητευμένος και παρατηρεί τα κεκτημένα του. Που τελικά δεν του αρκούν αλλά και αρνείται να δεχτεί το επιπλέον που του προσφέρεται εξ ουρανού, καθώς δεν τον παρηγορεί το περιεχόμενό του. Δυσφορεί με την κατάσταση που έχει περιέλθει.

Κάρτα ταρώ Τρία των Κυπέλλων

31Τρία

Και εδώ βλέπουμε ενός είδους υπερβολή στην ύλη αλλά πιο μετριασμένη και ίσως δικαιολογημένη. Ευχαρίστηση και ανακούφιση, χαρά για την ολοκλήρωση του έργου που είχαν να επιτελέσουν οι κοπέλες, υψώνουν τα ποτήρια και ευχαριστιούνται για την αίσια έκβαση.

Κάρτα ταρώ Δύο των Κυπέλλων

30Δύο

Ένα ζευγάρι φαίνεται να ενώνει τα δεσμά του και να προχωράει σε αμοιβαίες υποσχέσεις αγάπης και πίστης. Από πάνω το κεφάλι του λιονταριού συμμετέχει στην ένωση. Δηλώνει ολοφάνερα την αγάπη, την αφοσίωση και την αλληλεξαρτώμενη σχέση των δύο φύλων, σαν φυσικό επακόλουθο.

Κάρτα ταρώ Ασσος των Κυπέλλων

29Άσος

Εντελώς συμβολικό φύλλο. Ένα τεράστιο χέρι στηρίζει ένα τεράστιο κύπελλο, από τους πίδακες του οποίου ρέει το νερό σε αφθονία. Και στην κορυφή το περιστέρι κρατώντας στο ράμφος του σταυρό και στο κάτω μέρος νούφαρα στην επιφάνεια του νερού. Δηλώνει χαρά, ικανοποίηση και παραπέμπει στην Αγία Τράπεζα.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Ξίφη

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ξιφών

28Βασιλιάς

Εδώ ο βασιλιάς σαν δικαστής στέκεται σοβαρός και επιδεικνύει τη δύναμή του. Προτεταμένο το ξίφος που εδώ θυμίζει σύμβολο δικαιοσύνης και έτσι θέλει να δείξει την ισχύ του. Γενικότερα, το φύλλο παρουσιάζει την κρίση, την αντικειμενική κρίση αξιοποιώντας την εξουσία του.

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ξιφών

27Βασίλισσα

Και η βασίλισσα κρατά προτεταμένο το ξίφος της αλλά εδώ δε δηλώνεται η εξουσία της και η δύναμή της. Εδώ φαίνεται θλίψη και μοναξιά. Η βασίλισσα δεν επιδεικνύει τη δύναμή της, γιατί νιώθει αδύναμη στο τώρα, παρόλ’ αυτά μοιάζει οικείο άτομο και προσιτό.

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ξιφών

26Ιππότης

Εδώ ο ιππότης πάνω στο καθήκον, τρέχει με ορμή κρατώντας έτοιμο το ξίφος του να αποδεκατίσει τον εχθρό. Η ιπποσύνη σε όλο της το μεγαλείο, γεμάτη ρομαντισμό και καλοσύνη. Γιατί αυτά τα κατορθώματα από την καλοσύνη του πηγάζουν, δεξιοτέχνης, έξυπνος και τολμηρός, ορμά στη μάχη άφοβα.

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ξιφών

25Ακόλουθος

Ο νέος που επιταχύνει το βήμα του και έχει σε ετοιμότητα το όπλο του. Περιμένει επίθεση και θέλει να είναι προετοιμασμένος. Επαγρυπνά για να προλάβει την κίνηση του εχθρού, είναι ευκίνητος και γοργοπόδαρος. Η σημασία μπορεί να είναι αρνητική ή θετική ανάλογα με τη θέση του.

Κάρτα ταρώ Δέκα των Ξιφών

24Δέκα

Με την πρώτη ματιά το χαρτί δείχνει πόνο και τετελεσμένο γεγονός αλλά κάθε άλλο παρά αυτό δηλώνει. Ναι μεν το άτομο έχει μαχαιρωθεί, ακινητοποιηθεί και πονά αφάνταστα, αλλά είναι προσωρινή κατάσταση που γεμίζει δύναμη το άτομο.

Κάρτα ταρώ Εννιά των Ξιφών

23Εννιά

Το φύλλο της απόλυτης δυστυχίας και των δυσάρεστων συναισθημάτων. Η γυναικεία θλίψη σε όλο της το μεγαλείο. Η γυναίκα και ξυπνά, αντικρίζει τα σπαθιά και δεν αντέχει να αντικρίσει τον πόνο της, κρύβει τα μάτια και θρηνεί μόνη και απελπισμένη. Σε όλες τις θέσεις έχει αρνητική σημασία.

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ξιφών

22Οχτώ

Και πάλι γυναικεία μορφή που έχει περιέλθει σε πολύ δυσάρεστη θέση. Γύρω της καρφωμένα σπαθιά και η ίδια ακινητοποιημένη, δεμένη σφιχτά και με κλειστά μάτια στέκεται όρθια. Δηλώνεται και εδώ βέβαια δυσάρεστη κατάσταση, όπως δείχνει και η εικόνα, αλλά είναι προσωρινή.

Κάρτα ταρώ Εφτά των Ξιφών

21Εφτά

Ο άντρας της εικόνας φαίνεται βιαστικός και από τη βιασύνη του δεν μπορεί να μεταφέρει όλο το φορτίο του. Τα δύο από τα εφτά σπαθιά του μένουν πίσω. Από πίσω διακρίνεται στρατόπεδο. Δεν είναι σαφές αν το χαρτί είναι σημαντικό ή όχι.

Κάρτα ταρώ Έξι των Ξιφών

20Έξι

Ο βαρκάρης που ήρεμα κάνει τη δουλειά του, μεταφέροντας τον κόσμο στον προορισμό του. Εδώ δεν καταβάλλει κόπο, η βάρκα του είναι σχεδόν άδεια και τον διακατέχει ηρεμία. Δηλώνει ταξίδι, προορισμό, δρόμο.

Κάρτα ταρώ Πέντε των Ξιφών

19Πέντε

Ο νέος της εικόνας γελά σαρκαστικά και χλευαστικά για τους δύο ηττημένους χωρίς να δείχνει καμία συμπόνια, κατανόηση ή ακόμα και αίσθημα χαράς για τη νίκη του. Αντίθετα, συλλέγει τα ξίφη τους και τους περιγελά, δείχνει εκφυλισμένο άτομο χωρίς κανένα σεβασμό.

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ξιφών

18Τέσσερα

Εδώ ο ιππότης σε στάση πεθαμένου δείχνει περισυλλογή. Είναι ξαπλωμένος και ακίνητος και συλλογίζεται. Έχει αποσυρθεί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, για να μπορέσει να απομονωθεί, να σκεφτεί να προσευχηθεί. Δείχνει άτομο που θέλει να διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις.

Κάρτα ταρώ Τρία των Ξιφών

17Τρία

Το νόημα του φύλλου εδώ είναι ξεκάθαρο. Καρδιά μαχαιρωμένη από τρία ξίφη. Τι άλλο παρά αυτό που δηλώνει μια κατακρεουργημένη καρδιά. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Τα πρώτα συναισθήματα που έρχονται στο νου είναι ο πόνος, η απώλεια από πιθανό χωρισμό, η ρήξη, η ταραχή.

Κάρτα ταρώ Δύο των Ξιφών

16Δύο

Γυναίκα με κλειστά μάτια κρατώντας δύο ξίφη σταυρωτά. Μάτια κλειστά για να μην αποσπάται η προσοχή της και για να μας τονίσει την εναρμόνισή της με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, εναρμόνιση με τον εαυτό της και γενικά ισορροπημένη. Αν και κάποιες φορές είναι αμφίβολο αν τα ξίφη μπορούν να συμβολίσουν ευεργετικές δυνάμεις.

Κάρτα ταρώ Ασσος των Ξιφών

15Άσος

Και εδώ χέρι εξ ουρανού και καλυπτόμενο με σύννεφα κρατά το ξίφος που στην κορυφή του έχει στέμμα με κλαδιά. Διακρίνεται υπερβολή η οποία δικαιολογείται εν μέρει, λόγω του θριάμβου που έχει προηγηθεί. Και εδώ θετική έννοια στην υπερβολή όπως και η αρνητική.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Πεντάκτινα

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Πεντάκτινων

14Βασιλιάς

Σε παλιότερες τράπουλες η σειρά αυτή δεν είχε το πεντάκτινο αλλά άλλα σύμβολα, έχει επικρατήσει αυτό όμως. Ο βασιλιάς στέκεται ακλόνητος στο θρόνο του, συνήθης βασιλική στάση. Φύλλο που φανερώνει ανδρεία, ευφυΐα, επιτεύξεις και ιδιαίτερες ικανότητες σε διάφορους τομείς.

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Πεντάκτινων

13Βασίλισσα

Απεικονίζεται η βασίλισσα ιδιαίτερα αγαπητή και οικεία και προσιτή. Κοιτά μελαγχολικά το πεντάκτινο της και η όψη της εμπνέει μεγαλοπρέπεια, σιγουριά, καλοσύνη. Αν είναι όμως ανάποδο το χαρτί, μπορεί και να δηλώσει καχυποψία ή φόβο.

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Πεντάκτινων

12Ιππότης

Και σ’ αυτόν τον ιππότη, η στάση του αλόγου του, δηλώνει τη στάση του αναβάτη. Το άλογο στέκεται αγέροχο και καμαρωτό, το ίδιο και ο ιππότης. Κρατά το σύμβολό του χωρίς να το κοιτάζει και δηλώνει καρτερικότητα και σύνεση. Σε ανάποδη θέση δηλώνονται τα ακριβώς αντίθετα, οκνηρία και αδιαφορία.

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Πεντάκτινων

11Ακόλουθος

Ο νέος της εικόνας κοιτάζει πολύ προσεκτικά το σύμβολό του, κινείται αργά και αδιαφορεί για το περιβάλλον γύρω του, είναι προσηλωμένος στις σκέψεις του. Οι κινήσεις του είναι αργές και προσεκτικές, μελετημένες και δηλώνει τη σωστή διαχείριση. Σε ανάποδη θέση έχει αρνητική σημασία.

Κάρτα ταρώ Δέκα των Πεντάκτινων

10Δέκα

Εικόνα γεμάτη σύμβολα και μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι που συζητά και ένα παιδί που παρατηρεί τον περιβάλλοντα χώρο. Το φύλλο αυτό έχει να κάνει με οικογενειακά θέματα, ό,τι μπορεί αν έχει σχέση με κατοικία κέρδη και τα συναφή. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική διάθεση.

Κάρτα ταρώ Εννιά των Πεντάκτινων

9Εννιά

Μία γυναίκα στέκεται ανέμελη κρατώντας ένα πουλί στο χέρι της. Δείχνει ήρεμη και γαλήνια, σαν να έχει εκπληρωμένα τα σχέδιά της και τα όνειρά της. Στο βάθος ένα σπίτι, πιθανά το δικό της και η όλη εικόνα δείχνει πολυτέλεια και αφθονία, όχι όμως στην υπερβολή της. Συνήθως φανερώνει σύνεση και ασφάλεια.

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Πεντάκτινων

8Οχτώ

Ένας νέος τεχνίτης απασχολημένος με την εργασία του. Σωστές, αργές και μελετημένες οι κινήσεις του, όπως αρμόζει σε κάθε καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί τα χέρια του για κατασκευές. Οι κινήσεις του είναι επιδέξιες. Η αρνητική διάθεση αυτού το φύλλου μπορεί να δηλώνει την ίδια επιδεξιότητα αλλά για πονηρούς σκοπούς.

Κάρτα ταρώ Εφτά των Πεντάκτινων

7Εφτά

Ο νέος στέκεται όρθιος και παρατηρεί την περιουσία του, τα υπάρχοντά του. Δείχνει κουρασμένος, έχει κοπιάσει για να τα κερδίσει και τα φυλάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το φύλλο έχει να κάνει με υλικά αγαθά και επιχειρήσεις αλλά γενικότερα υπάρχουν αντιφάσεις για τα νοήματά του.

Κάρτα ταρώ Έξι των Πεντάκτινων

6Έξι

Ο άνθρωπος της εικόνας μοιάζει με έμπορο που μοιράζει την πραμάτειά του σε απόρους. Φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, η πράξη του δείχνει καλοσύνη. Συμβολικά μπορεί να είναι αυτός που προσφέρει ικανοποιήσεις δίνοντας τα δώρα του. Και στην αντίστοιχη αρνητική σημασία ζήλεια και πλάνη.

Κάρτα ταρώ Πέντε των Πεντάκτινων

5Πέντε

Και για το χαρτί αυτό οι ερμηνείες είναι αντιφατικές. Εκ πρώτης διακρίνουμε δύο ρακένδυτα άτομα να περπατούν στο κρύο, κατευθυνόμενα στο φωτισμένο παράθυρο και αναζητώντας  ζεστασιά. Κατ’ άλλους δείχνει το σύζυγο και τη σύζυγο ή τους εραστές.

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Πεντάκτινων

4Τέσσερα

Ο άνθρωπος που κρατά σφιχτά τα σύμβολά του, δείχνοντάς τους ιδιαίτερη αδυναμία. Το άτομο νιώθει σιγουριά και ασφάλεια έχοντας πάνω του σχεδόν τα αποκτήματά του και αυτό δηλώνει την προσκόλληση που μπορεί αν έχει κανείς με τα υπάρχοντά του.

Κάρτα ταρώ Τρία των Πεντάκτινων

3Τρία

Η κάρτα αυτή συνδέεται ή παρομοιάζεται με την αντίστοιχη του 8. Και εδώ ο δεξιοτέχνης μάστορας κάνει τη δουλειά του με μεγαλύτερο ζήλο αυτή τη φορά, καθώς το έργο του έχει αναγνωριστεί και έχει και θαυμαστές που τον παρατηρούν. Κυρίως δηλώνει την ευγένεια αλλά αρνητικά είναι και η μετριότητα.

Κάρτα ταρώ Δύο των Πεντάκτινων

2Δύο

Ο χορευτής της εικόνας παίζει με τα σύμβολά του και στα χέρια του έχει σχηματιστεί ξαπλωμένο το 8 ή το σύμβολο του απείρου. Ο νέος φαίνεται να διασκεδάζει, εξάλλου αυτό δηλώνει ο άνθρωπος χορεύοντας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σημαίνει και ανησυχία για κάτι ή εμπόδια, προβλήματα.

Κάρτα ταρώ Ασσος των Πεντάκτινων

1Άσος

Και πάλι το χέρι που εμφανίζεται πλαισιωμένο από σύννεφο κρατά το σύμβολο. Τεράστιο το χέρι, τεράστιο και το σύμβολο. Τι άλλο μπορεί να αντιπροσωπεύει παρά την ευημερία και την αφθονία ή τον πλούτο. Η αφθονία των υλικών αγαθών έχει και θετική και αρνητική σημασία, ανάλογα με τη χρήση.