Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα. Το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες έχει την μεγαλύτερη συλλογή από τράπουλες χαρτομαντείας Ταρώ. Είναι ο πιο αξιόπιστος χώρος μελλοντολογίας και μεταφυσικής στην Αθήνα. Μέσα από 42 Μαντικές Τράπουλες δίνονται αξιόπιστες και λεπτομερείς απαντήσεις σε κάθε θέμα που σας απασχολεί.

Ο Μελλοντολόγος Άρης είναι το πιο αξιόπιστο πρόσωπο στην μελλοντολογία και την μεταφυσική. Εμπειρία, Γνώση και Εντιμότητα!

Δείτε εδώ την ανάλυση για κάθε χαρτί κάρτα της μικρής Αρκάνας. Μια ανάλυση που έχει επιμεληθεί προσεκτικά ο Μελλοντολόγος Άρης.

Δείτε και αυτό: Ανάλυση της Μεγάλης Αρκάνα

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Οι Ράβδοι

Βασιλιάς
Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ράβδων

Ο βασιλιάς καθισμένος στο θρόνο του κρατώντας ένα ανθισμένο ραβδί και φορώντας στέμμα. Η πίσω μεριά του θρόνου του κοσμείται από ένα λιοντάρι. Συνήθως ο βασιλιάς ή ρήγας θεωρείται σκοτεινή προσωπικότητα αλλά γεμάτος ευγένεια και εντιμότητα. Ευνοϊκό χαρτί που φανερώνει τιμιότητα και έχει να κάνει με σοβαρό και ανεκτικό άτομο.

Βασίλισσα
Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ράβδων

Και στο χαρτί αυτό βλέπουμε φύλλα, που σηματοδοτούν τη ζωή γενικότερα. Εξίσου έντιμη με το βασιλιά και ταιριαστή μαζί του αλλά υπερτερεί η γοητεία της. Σεμνή, καταδεκτική που χαρακτηρίζεται από πίστη στον άντρα της. Είτε ανάποδο είτε όρθιο έχει συνήθως καλές διαθέσεις.

Ιππότης
Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ράβδων

Οπλισμένος νέος που τρέχει με φόρα και ορμητικότητα. Κρατά επίσης ραβδί ανθισμένο, το άλογό του υποδεικνύει το χαρακτήρα του αναβάτη. Χαρτί που δηλώνει την απουσία, τη φυγή και τα σχετικά, άσχημο χαρτί κυρίως, αποξένωσης ή ματαίωσης.

Ακόλουθος
Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ράβδων

Νέος που μοιάζει με αγγελιοφόρο κρατώντας και πάλι ραβδί.  Εκ πρώτης μοιάζει με νεαρό άτομο, ευκατάστατο που μεταφέρει μαντάτα τα οποία ανάλογα με τη θέση των γύρω χαρτιών μπορεί να είναι ευχάριστα ή δυσάρεστα. Πάντως, εμπνέει εμπιστοσύνη και ευσυνειδησία με καταγωγή από καλή οικογένεια.

Δέκα
Κάρτα ταρώ Δέκα των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Δέκα των Ράβδων

Άνθρωπος που κουβαλάει δέκα ραβδιά, προσπαθώντας με τεράστια δυσκολία να τα μεταφέρει, σαν να κουβαλάει δυσβάσταχτο βάρος. Ασφυκτιά από την εργασία που έχει να κάνει. Μπορεί και να τα καταφέρει αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα το βαρύνει,. Δηλώνει και το απατηλό και το δόλιο.

Εννιά
Κάρτα ταρώ Εννιά των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Εννιά των Ράβδων

Τη σημασία του χαρτιού αυτού, τη μαρτυρά και το ύφος του ανθρώπου που βλέπουμε. Κρατάει αμυντική στάση και είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τον κάθε εχθρό που θα πλησιάσει. Αυτός που θα του επιτεθεί θα αντιμετωπίσει δυσκολία, καλώς είναι καλά οχυρωμένος και προστατευμένος. Άσχημο χαρτί.

Οχτώ
Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ράβδων

Εδώ βλέπουμε τα ίδια ανθισμένα ραβδιά να κατευθύνονται προς το έδαφος ή γενικότερα προς τον προορισμό τους. Αποφασισμένα να τερματίσουν, να φτάσουν έγκαιρα στο τέρμα. Το φύλλο δείχνει δραστηριότητα, κίνηση, ταχύτητα, ανυπομονησία, ελπίδα και επίτευξη στόχου. Μπορεί να είναι και αρνητικό και θετικό.

Εφτά
Κάρτα ταρώ Εφτά των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Εφτά των Ράβδων

Ένας γενναίος νέος που καλείται να αντιμετωπίσει τους εχθρούς που του επιτίθενται άνισα. Ένας εναντίον έξι. Κρατά το ραβδί για προστασία και παρά την άνιση μάχη που έχει αν δώσει, είναι σε πλεονεκτική θέση, καθώς βρίσκεται ψηλότερα από τον εχθρό και είναι προετοιμασμένος.

Έξι
Κάρτα ταρώ Έξι των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Έξι των Ράβδων

Μοιάζει με καβαλάρη που επιστρέφει θριαμβευτής. Έχει στο κεφάλι του στεφάνι που φορά ο νικητής ή ακόμα και ο αγγελιοφόρος που θα φέρει ευχάριστα νέα. Μπορεί να φανερώνει και προσδοκία, το ευχάριστο που περιμένουμε. Έχει διάφορες σημασίες.

Πέντε
Κάρτα ταρώ Πέντε των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Πέντε των Ράβδων

Πέντε παιδιά κρατούν τα υποτιθέμενα ξίφη τους και παλεύουν μεταξύ τους. Και αυτό δηλώνει και το φύλλο, τη μάχη της ζωής, τον αγώνα της επιβίωσης, της αποκατάστασης, της επικράτησης. Είναι αναπαράσταση της ίδιας της ζωής, όπως οι άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους ανταγωνιστικά για να επιβιώσουν και όχι μόνο.

Τέσσερα
Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ράβδων

Τέσσερα καλά στερεωμένα ραβδιά, συγκρατούν ένα τεράστιο στεφάνι και από κάτω γυναίκες και σηκωμένα χέρια και κρατώντας ανθοδέσμες. Όπως και να πέσει το χαρτί αυτό, έχει θετική σημασία. Δηλώνει την ευημερία, την αφθονία, την αρμονία, την ασφάλεια.

Τρία
Κάρτα ταρώ Τρία των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Τρία των Ράβδων

Άλλο ένα καλό χαρτί ακολουθεί. Το άτομο ακουμπά στο ένα από τα τρία ραβδιά και ατενίζει στο βάθος τα καράβια που περνούν. Η κορμοστασιά του δηλώνει δύναμη και γερό θεμέλιο, πιθανά ένας επιτυχημένος επαγγελματίας που παρατηρεί το κατόρθωμά του και που είναι έτοιμος να προσφέρει τη στήριξή του.

Δύο
Κάρτα ταρώ Δύο των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Δύο των Ράβδων

Αμφιλεγόμενο χαρτί, από τη μία η δύναμη του βασιλιά και από την άλλη η αμφιβολία του για τη δύναμή του, για τα κατορθώματά του. Από τη μία είναι έντονη η αίσθηση της ισχύος του και από την άλλη ο τρόπος που στέκεται και κρατά την υδρόγειο, δείχνει θλίψη και αγωνία ή πόνο.

Άσος
Κάρτα ταρώ Ασσος των Ράβδων

Κάρτα ταρώ Ασσος των Ράβδων

Έντονο και σημαντικό χαρτί με ισχυρή δράση τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική του διάθεση. Ένα τεράστιο χέρι κρατά ένα εξίσου τεράστιο ραβδί, δε φαίνεται απειλητικό αλλά επινοητικό, δημιουργικό, ορμητικό που στο πέρασμά του θα προκαλέσει αλλαγές.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Κύπελλα

Βασιλιάς
Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Κυπέλλων

Βλέπουμε εδώ το βασιλιά πλεούμενο πάνω στο θρόνο του κρατώντας ένα κύπελλο και ένα σκήπτρο στα χέρια του. Από τη μία μεριά στο βάθος ένα καράβι που ταξιδεύει και από την άλλη ένα δελφίνι. Ο βασιλιάς είναι άτομο αξιόπιστο και έμπιστο. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική έννοια.

Βασίλισσα
Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Κυπέλλων

Γυναίκα έντιμη και αφοσιωμένη, πιστή στα καθήκοντά της αλλά και ονειροπόλα. Κρατά δισκοπότηρο και σαν να της εμφανίζονται εικόνες. Δεν είναι μόνο ονειροπόλα αλλά και δραστήρια, σε ετοιμότητα πάντοτε για να προσφέρει τη βοήθειά της όπου χρειαστεί. Φανερώνει ξεχωριστό άτομο και με αρνητική και με θετική σημασία.

Ιππότης
Κάρτα ταρώ Ιππότης των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Κυπέλλων

Πολεμιστής πάνω στο άλογό του και αυτός ονειροπόλος. Δεσπόζει και εδώ το κύπελλο στο χέρι του ιππότη που κάθε άλλο παρά με πολεμιστής μοιάζει. Προχωρά αργά και σταθερά για να μεταφέρει την είδηση αλλά και για να βολιδοσκοπήσει την κατάσταση.

Ακόλουθος
Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Κυπέλλων

Ένας νέος ιδιαίτερα εμφανίσιμος που έρχεται αντιμέτωπος με τις εικόνες του μυαλού του. Αυτό φανερώνει το ψάρι που βγαίνει από το κύπελλο και τον κοιτά κατάματα. Είναι ευχάριστο άτομο, πρόσχαρο, επιμελές και συνεργάσιμο. Ανάλογα με το αν είναι ανάποδα ή όχι δηλώνει και τη διάθεσή του το φύλλο.

Δέκα
Κάρτα ταρώ Δέκα των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Δέκα των Κυπέλλων

Ένα ευχάριστο περιβάλλον με την πρώτη ματιά. Την εικόνα περιβάλλουν τα κύπελλα που στέκονται στον αέρα. Από κάτω ένα ευτυχισμένο ζευγάρι στέκεται αγκαλιασμένο, παιδιά που παίζουν και στο βάθος η εστία. Δηλώνει ικανοποίηση, ευτυχία, ανακούφιση. Ανάποδα αγανάκτηση ή φιλονικία.

Εννιά
Κάρτα ταρώ Εννιά των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Εννιά των Κυπέλλων

Άτομο ευχαριστημένο και πλήρες από την ασφάλεια που κατάφερε να προσφέρει στον εαυτό του. Και αυτό δηλώνεται από τις γεμάτες κούπες που είναι γύρω του. Το άτομο είναι καλοσυνάτο και παρόλο που δείχνει την υλική πλευρά των πραγμάτων, κρύβει κι άλλα νοήματα πιο βαθειά.

Οχτώ
Κάρτα ταρώ Οχτώ των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Κυπέλλων

Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς την εγκατάλειψη που δηλώνει το φύλλο αυτό. Το άτομο αφήνει πίσω του την παρούσα κατάσταση, που πιθανόν το έχει απογοητεύσει, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του. Γυρνά την πλάτη και απομακρύνεται από τη δυσάρεστη κατάσταση.

Εφτά
Κάρτα ταρώ Εφτά των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Εφτά των Κυπέλλων

Υπερθέαμα που βρίθει από υπερβολές. Από τα κύπελλα εμφανίζονται διάφορα αντικείμενα που δείχνουν μεγαλείο και φαντασία. Δηλώνει επιτεύγματα αλλά στην τόση υπερβολή τους, που αντιλαμβάνεται κανείς και την προσωρινότητά τους.

Έξι
Κάρτα ταρώ Έξι των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Έξι των Κυπέλλων

Φύλλο που μας γυρνάει στο παρελθόν και μας κάνει να αναπολούμε. Φέρνει στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις που σφύζουν από ζωή και ευτυχία και γι’ αυτό δηλώνονται με παιδική εικόνα. Επιστροφή στην παιδικότητα, αναγέννηση ή σε ένα παρελθόν που έχει χαθεί.

Πέντε
Κάρτα ταρώ Πέντε των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Πέντε των Κυπέλλων

Μαυροφορεμένος άντρας στέκεται και παρατηρεί τις απώλειές του. Μπροστά του 3 κύπελλα πεσμένα που επιμένει να κοιτά αυτά και όχι τα 2 πίσω του που παρέμειναν όρθια και που ίσως του δώσουν ελπίδα για τη συνέχεια. Αυτό μπορεί να δηλώνει την απογοήτευσή του για τα κέρδη και τις χαμένες προσδοκίες.

Τέσσερα
Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Κυπέλλων

Ο νέος κάθεται πεισμωμένος, θυμωμένος, απογοητευμένος και παρατηρεί τα κεκτημένα του. Που τελικά δεν του αρκούν αλλά και αρνείται να δεχτεί το επιπλέον που του προσφέρεται εξ ουρανού, καθώς δεν τον παρηγορεί το περιεχόμενό του. Δυσφορεί με την κατάσταση που έχει περιέλθει.

Τρία
Κάρτα ταρώ Τρία των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Τρία των Κυπέλλων

Και εδώ βλέπουμε ενός είδους υπερβολή στην ύλη αλλά πιο μετριασμένη και ίσως δικαιολογημένη. Ευχαρίστηση και ανακούφιση, χαρά για την ολοκλήρωση του έργου που είχαν να επιτελέσουν οι κοπέλες, υψώνουν τα ποτήρια και ευχαριστιούνται για την αίσια έκβαση.

Δύο
Κάρτα ταρώ Δύο των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Δύο των Κυπέλλων

Ένα ζευγάρι φαίνεται να ενώνει τα δεσμά του και να προχωράει σε αμοιβαίες υποσχέσεις αγάπης και πίστης. Από πάνω το κεφάλι του λιονταριού συμμετέχει στην ένωση. Δηλώνει ολοφάνερα την αγάπη, την αφοσίωση και την αλληλεξαρτώμενη σχέση των δύο φύλων, σαν φυσικό επακόλουθο.

Άσος
Κάρτα ταρώ Ασσος των Κυπέλλων

Κάρτα ταρώ Ασσος των Κυπέλλων

Εντελώς συμβολικό φύλλο. Ένα τεράστιο χέρι στηρίζει ένα τεράστιο κύπελλο, από τους πίδακες του οποίου ρέει το νερό σε αφθονία. Και στην κορυφή το περιστέρι κρατώντας στο ράμφος του σταυρό και στο κάτω μέρος νούφαρα στην επιφάνεια του νερού. Δηλώνει χαρά, ικανοποίηση και παραπέμπει στην Αγία Τράπεζα.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Ξίφη

Βασιλιάς
Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Ξιφών

Εδώ ο βασιλιάς σαν δικαστής στέκεται σοβαρός και επιδεικνύει τη δύναμή του. Προτεταμένο το ξίφος που εδώ θυμίζει σύμβολο δικαιοσύνης και έτσι θέλει να δείξει την ισχύ του. Γενικότερα, το φύλλο παρουσιάζει την κρίση, την αντικειμενική κρίση αξιοποιώντας την εξουσία του.

Βασίλισσα
Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Ξιφών

Και η βασίλισσα κρατά προτεταμένο το ξίφος της αλλά εδώ δε δηλώνεται η εξουσία της και η δύναμή της. Εδώ φαίνεται θλίψη και μοναξιά. Η βασίλισσα δεν επιδεικνύει τη δύναμή της, γιατί νιώθει αδύναμη στο τώρα, παρόλ’ αυτά μοιάζει οικείο άτομο και προσιτό.

Ιππότης
Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Ξιφών

Εδώ ο ιππότης πάνω στο καθήκον, τρέχει με ορμή κρατώντας έτοιμο το ξίφος του να αποδεκατίσει τον εχθρό. Η ιπποσύνη σε όλο της το μεγαλείο, γεμάτη ρομαντισμό και καλοσύνη. Γιατί αυτά τα κατορθώματα από την καλοσύνη του πηγάζουν, δεξιοτέχνης, έξυπνος και τολμηρός, ορμά στη μάχη άφοβα.

Ακόλουθος
Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Ξιφών

Ο νέος που επιταχύνει το βήμα του και έχει σε ετοιμότητα το όπλο του. Περιμένει επίθεση και θέλει να είναι προετοιμασμένος. Επαγρυπνά για να προλάβει την κίνηση του εχθρού, είναι ευκίνητος και γοργοπόδαρος. Η σημασία μπορεί να είναι αρνητική ή θετική ανάλογα με τη θέση του.

Δέκα
Κάρτα ταρώ Δέκα των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Δέκα των Ξιφών

Με την πρώτη ματιά το χαρτί δείχνει πόνο και τετελεσμένο γεγονός αλλά κάθε άλλο παρά αυτό δηλώνει. Ναι μεν το άτομο έχει μαχαιρωθεί, ακινητοποιηθεί και πονά αφάνταστα, αλλά είναι προσωρινή κατάσταση που γεμίζει δύναμη το άτομο.

Εννιά
Κάρτα ταρώ Εννιά των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Εννιά των Ξιφών

Το φύλλο της απόλυτης δυστυχίας και των δυσάρεστων συναισθημάτων. Η γυναικεία θλίψη σε όλο της το μεγαλείο. Η γυναίκα και ξυπνά, αντικρίζει τα σπαθιά και δεν αντέχει να αντικρίσει τον πόνο της, κρύβει τα μάτια και θρηνεί μόνη και απελπισμένη. Σε όλες τις θέσεις έχει αρνητική σημασία.

Οχτώ
Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Ξιφών

Και πάλι γυναικεία μορφή που έχει περιέλθει σε πολύ δυσάρεστη θέση. Γύρω της καρφωμένα σπαθιά και η ίδια ακινητοποιημένη, δεμένη σφιχτά και με κλειστά μάτια στέκεται όρθια. Δηλώνεται και εδώ βέβαια δυσάρεστη κατάσταση, όπως δείχνει και η εικόνα, αλλά είναι προσωρινή.

Εφτά
Κάρτα ταρώ Εφτά των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Εφτά των Ξιφών

Ο άντρας της εικόνας φαίνεται βιαστικός και από τη βιασύνη του δεν μπορεί να μεταφέρει όλο το φορτίο του. Τα δύο από τα εφτά σπαθιά του μένουν πίσω. Από πίσω διακρίνεται στρατόπεδο. Δεν είναι σαφές αν το χαρτί είναι σημαντικό ή όχι.

Έξι
Κάρτα ταρώ Έξι των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Έξι των Ξιφών

Ο βαρκάρης που ήρεμα κάνει τη δουλειά του, μεταφέροντας τον κόσμο στον προορισμό του. Εδώ δεν καταβάλλει κόπο, η βάρκα του είναι σχεδόν άδεια και τον διακατέχει ηρεμία. Δηλώνει ταξίδι, προορισμό, δρόμο.

Πέντε
Κάρτα ταρώ Πέντε των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Πέντε των Ξιφών

Ο νέος της εικόνας γελά σαρκαστικά και χλευαστικά για τους δύο ηττημένους χωρίς να δείχνει καμία συμπόνια, κατανόηση ή ακόμα και αίσθημα χαράς για τη νίκη του. Αντίθετα, συλλέγει τα ξίφη τους και τους περιγελά, δείχνει εκφυλισμένο άτομο χωρίς κανένα σεβασμό.

Τέσσερα
Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Ξιφών

Εδώ ο ιππότης σε στάση πεθαμένου δείχνει περισυλλογή. Είναι ξαπλωμένος και ακίνητος και συλλογίζεται. Έχει αποσυρθεί γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, για να μπορέσει να απομονωθεί, να σκεφτεί να προσευχηθεί. Δείχνει άτομο που θέλει να διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις.

Τρία
Κάρτα ταρώ Τρία των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Τρία των Ξιφών

Το νόημα του φύλλου εδώ είναι ξεκάθαρο. Καρδιά μαχαιρωμένη από τρία ξίφη. Τι άλλο παρά αυτό που δηλώνει μια κατακρεουργημένη καρδιά. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Τα πρώτα συναισθήματα που έρχονται στο νου είναι ο πόνος, η απώλεια από πιθανό χωρισμό, η ρήξη, η ταραχή.

Δύο
Κάρτα ταρώ Δύο των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Δύο των Ξιφών

Γυναίκα με κλειστά μάτια κρατώντας δύο ξίφη σταυρωτά. Μάτια κλειστά για να μην αποσπάται η προσοχή της και για να μας τονίσει την εναρμόνισή της με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, εναρμόνιση με τον εαυτό της και γενικά ισορροπημένη. Αν και κάποιες φορές είναι αμφίβολο αν τα ξίφη μπορούν να συμβολίσουν ευεργετικές δυνάμεις.

Άσος
Κάρτα ταρώ Ασσος των Ξιφών

Κάρτα ταρώ Ασσος των Ξιφών

Και εδώ χέρι εξ ουρανού και καλυπτόμενο με σύννεφα κρατά το ξίφος που στην κορυφή του έχει στέμμα με κλαδιά. Διακρίνεται υπερβολή η οποία δικαιολογείται εν μέρει, λόγω του θριάμβου που έχει προηγηθεί. Και εδώ θετική έννοια στην υπερβολή όπως και η αρνητική.

Ανάλυση της Μικρής Αρκάνα | Τα Πεντάκτινα

Βασιλιάς
Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Βασιλιάς των Πεντάκτινων

Σε παλιότερες τράπουλες η σειρά αυτή δεν είχε το πεντάκτινο αλλά άλλα σύμβολα, έχει επικρατήσει αυτό όμως. Ο βασιλιάς στέκεται ακλόνητος στο θρόνο του, συνήθης βασιλική στάση. Φύλλο που φανερώνει ανδρεία, ευφυΐα, επιτεύξεις και ιδιαίτερες ικανότητες σε διάφορους τομείς.

Βασίλισσα
Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Βασίλισσα των Πεντάκτινων

Απεικονίζεται η βασίλισσα ιδιαίτερα αγαπητή και οικεία και προσιτή. Κοιτά μελαγχολικά το πεντάκτινο της και η όψη της εμπνέει μεγαλοπρέπεια, σιγουριά, καλοσύνη. Αν είναι όμως ανάποδο το χαρτί, μπορεί και να δηλώσει καχυποψία ή φόβο.

Ιππότης
Κάρτα ταρώ Ιππότης των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Ιππότης των Πεντάκτινων

Και σ’ αυτόν τον ιππότη, η στάση του αλόγου του, δηλώνει τη στάση του αναβάτη. Το άλογο στέκεται αγέροχο και καμαρωτό, το ίδιο και ο ιππότης. Κρατά το σύμβολό του χωρίς να το κοιτάζει και δηλώνει καρτερικότητα και σύνεση. Σε ανάποδη θέση δηλώνονται τα ακριβώς αντίθετα, οκνηρία και αδιαφορία.

Ακόλουθος
Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Ακόλουθος των Πεντάκτινων

Ο νέος της εικόνας κοιτάζει πολύ προσεκτικά το σύμβολό του, κινείται αργά και αδιαφορεί για το περιβάλλον γύρω του, είναι προσηλωμένος στις σκέψεις του. Οι κινήσεις του είναι αργές και προσεκτικές, μελετημένες και δηλώνει τη σωστή διαχείριση. Σε ανάποδη θέση έχει αρνητική σημασία.

Δέκα
Κάρτα ταρώ Δέκα των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Δέκα των Πεντάκτινων

Εικόνα γεμάτη σύμβολα και μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι που συζητά και ένα παιδί που παρατηρεί τον περιβάλλοντα χώρο. Το φύλλο αυτό έχει να κάνει με οικογενειακά θέματα, ό,τι μπορεί αν έχει σχέση με κατοικία κέρδη και τα συναφή. Μπορεί να έχει και αρνητική και θετική διάθεση.

Εννιά
Κάρτα ταρώ Εννιά των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Εννιά των Πεντάκτινων

Μία γυναίκα στέκεται ανέμελη κρατώντας ένα πουλί στο χέρι της. Δείχνει ήρεμη και γαλήνια, σαν να έχει εκπληρωμένα τα σχέδιά της και τα όνειρά της. Στο βάθος ένα σπίτι, πιθανά το δικό της και η όλη εικόνα δείχνει πολυτέλεια και αφθονία, όχι όμως στην υπερβολή της. Συνήθως φανερώνει σύνεση και ασφάλεια.

Οχτώ
Κάρτα ταρώ Οχτώ των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Οχτώ των Πεντάκτινων

Ένας νέος τεχνίτης απασχολημένος με την εργασία του. Σωστές, αργές και μελετημένες οι κινήσεις του, όπως αρμόζει σε κάθε καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί τα χέρια του για κατασκευές. Οι κινήσεις του είναι επιδέξιες. Η αρνητική διάθεση αυτού το φύλλου μπορεί να δηλώνει την ίδια επιδεξιότητα αλλά για πονηρούς σκοπούς.

Εφτά
Κάρτα ταρώ Εφτά των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Εφτά των Πεντάκτινων

Ο νέος στέκεται όρθιος και παρατηρεί την περιουσία του, τα υπάρχοντά του. Δείχνει κουρασμένος, έχει κοπιάσει για να τα κερδίσει και τα φυλάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το φύλλο έχει να κάνει με υλικά αγαθά και επιχειρήσεις αλλά γενικότερα υπάρχουν αντιφάσεις για τα νοήματά του.

Έξι
Κάρτα ταρώ Έξι των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Έξι των Πεντάκτινων

Ο άνθρωπος της εικόνας μοιάζει με έμπορο που μοιράζει την πραμάτειά του σε απόρους. Φιλεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος, η πράξη του δείχνει καλοσύνη. Συμβολικά μπορεί να είναι αυτός που προσφέρει ικανοποιήσεις δίνοντας τα δώρα του. Και στην αντίστοιχη αρνητική σημασία ζήλεια και πλάνη.

Πέντε
Κάρτα ταρώ Πέντε των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Πέντε των Πεντάκτινων

Και για το χαρτί αυτό οι ερμηνείες είναι αντιφατικές. Εκ πρώτης διακρίνουμε δύο ρακένδυτα άτομα να περπατούν στο κρύο, κατευθυνόμενα στο φωτισμένο παράθυρο και αναζητώντας  ζεστασιά. Κατ’ άλλους δείχνει το σύζυγο και τη σύζυγο ή τους εραστές.

Τέσσερα
Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Τέσσερα των Πεντάκτινων

Ο άνθρωπος που κρατά σφιχτά τα σύμβολά του, δείχνοντάς τους ιδιαίτερη αδυναμία. Το άτομο νιώθει σιγουριά και ασφάλεια έχοντας πάνω του σχεδόν τα αποκτήματά του και αυτό δηλώνει την προσκόλληση που μπορεί αν έχει κανείς με τα υπάρχοντά του.

Τρία
Κάρτα ταρώ Τρία των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Τρία των Πεντάκτινων

Η κάρτα αυτή συνδέεται ή παρομοιάζεται με την αντίστοιχη του 8. Και εδώ ο δεξιοτέχνης μάστορας κάνει τη δουλειά του με μεγαλύτερο ζήλο αυτή τη φορά, καθώς το έργο του έχει αναγνωριστεί και έχει και θαυμαστές που τον παρατηρούν. Κυρίως δηλώνει την ευγένεια αλλά αρνητικά είναι και η μετριότητα.

Δύο
Κάρτα ταρώ Δύο των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Δύο των Πεντάκτινων

Ο χορευτής της εικόνας παίζει με τα σύμβολά του και στα χέρια του έχει σχηματιστεί ξαπλωμένο το 8 ή το σύμβολο του απείρου. Ο νέος φαίνεται να διασκεδάζει, εξάλλου αυτό δηλώνει ο άνθρωπος χορεύοντας αλλά ταυτόχρονα μπορεί να σημαίνει και ανησυχία για κάτι ή εμπόδια, προβλήματα.

Άσος
Κάρτα ταρώ Ασσος των Πεντάκτινων

Κάρτα ταρώ Ασσος των Πεντάκτινων

Και πάλι το χέρι που εμφανίζεται πλαισιωμένο από σύννεφο κρατά το σύμβολο. Τεράστιο το χέρι, τεράστιο και το σύμβολο. Τι άλλο μπορεί να αντιπροσωπεύει παρά την ευημερία και την αφθονία ή τον πλούτο. Η αφθονία των υλικών αγαθών έχει και θετική και αρνητική σημασία, ανάλογα με τη χρήση.

 

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles