Ανάλυση Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη μέρα του μήνα είναι η Τετάρτη, και η σελήνη είναι σε γέμισμα στο δεύτερο τέταρτο. Πανσέληνος έχουμε το Σάββατο 4 του μηνός και η νέα σελήνη είναι στις 18 του Σάββατο.

«Νοέμβρη οργώματα κι ελιές, δεν απολείπουν οι δουλειές»

Ξεκινά την ίδια μέρα με Φεβρουάριο και Μάρτιο, με εξαίρεση τα δίσεκτα. Πριν τη μεταρρύθμιση του Ιούλιου Καίσαρα, όταν η χρονιά άρχιζε το Μάρτιο, ήταν ο ένατος μήνας (novem, το λατινικό εννέα).

Ο ελληνικός λαός αργότερα, μη γνωρίζοντας τη προέλευση του ονόματος το συσχέτισε με τις γεωργικές εργασίες του μηνός. Θεώρησε πως προέρχεται από το νοώ δηλαδή έχω στο νου, προνοώ καθώς το βασικό μέλημα της περιόδου είναι η σπορά. Έτσι προέκυψε το: Νοέμβρης, νοά κι έσπερνε».

Ο λαός τον αποκαλεί Βροχάρη, Χαμένο για τις μικρές μέρες, Ανακατεμμένο από το άστατο καιρό, σκιγιάτη, κρασομηνά για το άνοιγμα νέων κρασιών,  και Αρχαγγελίτη αλλά και σποριά για τη σπορά σιτηρών.

Στις γιορτές του μήνα Νοέμβριου ξεχωρίζει μία. Η εορτή των Ταξιαρχών Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Λίγες μέρες μετά, 14 Νοεμβρίου γιορτάζουμε τον Άγιο Φίλιππα. Κορυφαία γιορτή του μήνα Νοέμβριου θεωρείται και Τα Εισόδια Της Θεοτόκου. 21 Νοεμβρίου.

Μην ξεχάσετε, εκεί γύρω στις 17 Νοεμβρίου να βγείτε την νύχτα έξω ! Η βροχή των διαττόντων αστέρων θα είναι ορατή και να κάνει αυτή τη νύχτα ξεχωριστή.

Γεγονότα του Νοεμβρίου. Φυσικά η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 αλλά και ότι στις 20 Νοέμβρη 1989 το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι εκπέμπει.

Οι αγροτικές εργασίες που γίνονται τον Νοέμβριο είναι:

Το μάζεμα της ελιάς. Η σπορά οσπρίων και σιτηρών. Το ξελάκωμα στα αμπέλια και η υλοτομία. Ακόμα το κάψιμο για τις ξερές μπαμπακιές και η μεταφορά κυψελών στις οριστικές θέσεις για το χειμώνα.

Ο χειμώνας ξεκινάει. Το Taroto Blog και το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, σας εύχεται καλό χειμώνα. Ετοιμαστείτε σιγά σιγά για τα Χριστούγεννα.

Για έγκυρες, σαφείς και αξιόπιστες προβλέψεις Χαρτομαντείας Ταρώ, πατήστε ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles