Δεκεμβρίου 2017

Δεκέμβριος 2017. Η πρώτη μέρα του μήνα είναι η Παρασκευή. Είμαστε σε γέμιση σελήνης στο δεύτερο τέταρτο. Η πανσέληνος είναι στις 3, ημέρα Κυριακή. Η νέα σελήνη ξεκινά τη Δευτέρα 18 του μηνός.

«Άγια Βαρβάρα μίλησε κι ο Σάββας αποκρίθη: μαζέψτε ξύλα κι άχυρα και σύρτε και στο μύλο, γιατί ο Αι-Νικόλας έρχεται με χιόνια φορτωμένος»

Δεκέμβριος. Ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους. Ήταν για τους Ρωμαίους ο δέκατος όταν η πρωτοχρονιά γιορταζόταν την 1 Μαρτίου (decem δηλαδή δέκα). Όταν έγινε ο δωδέκατος μήνας δεν άλλαξε η ονομασία.

Στις παλιότερες αγροτικές κοινωνίες ήταν καθοριστικός ο Δεκέμβριος. Σύμφωνα με τη λαογράφο Άλκη Κυριακίδου-Νέστορος τρεις ήταν και είναι οι βασικές εμπειρίες του μήνα: το κρύο, το τέλος της σποράς και η μικρή μέρα, εμπειρίες που εκφράζονται μέσα από τις γιορτές και τα έθιμα του μήνα.

Για το κρύο  λέει η παροιμία :  « η Άι-Βαρβάρα  βαρβαρώνει, Άι-Σάββας σαβανώνει, Άι- Νικόλας παραχώνει». Σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Ρούμελη, το κρύο συνδέεται και με τη γιορτή του Αγίου  Ανδρέα “ο άγιος Ανδρέας έφτασε το κρύο αντρειεύει” λένε, και δίνουν σε ολόκληρο το Δεκέμβρη το προσωνύμιο Αντριάς η Ντριάς.

Στο αττικό αρχαιοελληνικό ημερολόγιο ο Δεκέμβριος ήταν ο έβδομος μήνας. Ονομαζόταν «Ποσειδεών» ή « Ποσειδών» προς τιμή του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα  ο οποίος με τη τρίαινα του σύμβολο δύναμης και εξουσίας προκαλούσε τρικυμίες. Η συγκεκριμένη αντίληψη ταξίδεψε στο χρόνο και έτσι οι  χριστιανοί ναυτικοί αντικατέστησαν τον Ποσειδώνα με τον Άι Νικόλα.

Δεκέμβριος. Οι κυριότερες γιορτές του μήνα :

6 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Νικόλαος και η Νικολέτα

9 Δεκεμβρίου γιορτάζει η Άννα

15 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Λευτέρης και η Ελευθερία

25 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Χρήστος και η Χριστίνα

Δες τι σημαίνει το όνομα σου ΕΔΩ

Αγροτικές εργασίες: επιδιόρθωση στάβλων, καθαρισμός χωραφιών από θάμνους, φύτεμα για κρεμμυδάκια, σκέπασμα κυψελών, έναρξη γαλακτοπαραγωγής, άνοιγμα βαρελιών κρασιών.

Δες την Ανάλυση Νοεμβρίου ΕΔΩ

Το 2018 έρχεται! Μάθε τι θα συμβεί μέσα από αξιόπιστες προβλέψεις! Χαρτομαντεία Ταρώ από κοντά ή τηλεφωνικά από το Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες. Δες ΕΔΩ

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles