Στις 19 Οκτωβρίου, ο οπισθοδρομικός Άρης στο Κριό δημιουργεί μια τετραγωνική όψη με τον Δία στον Αιγόκερω. Το πρώτο τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών συνέβη στις 4 Αυγούστου, όταν ο Δίας ήταν οπισθοδρομικός και θα υπάρξει ένα τρίτο στις 23 Ιανουαρίου 2021. Όταν πραγματοποιηθεί το επόμενο τετράγωνο, ο Άρης θα είναι στον Ταύρο και ο Δίας στον Υδροχόο.

Τώρα βιώνουμε το δεύτερο μέρος της όψης αυτής. Ζητήματα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τον Αύγουστο μπορούν να εμφανιστούν ξανά. Τώρα θα φαίνονται αλλιώς κάτω από διαφορετικό φως και είναι πολύ πιθανό να δεις πτυχές που δεν είχες μέχρι τώρα ξαναδεί.

Ενώ πραγματοποιήτε λοιπόν αυτό το τετράγωνο Άρη-Δία, ζούμε επίσης μια δεύτερη αντίθεση με έναν κύκλο των τριών μεταξύ του Ανάδρομου Ερμή στον Σκορπιό και του Ανάδρομου Ουρανού στον Ταύρο. Αυτή η όψη θα φέρει ξαφνικές αποκαλύψεις, αναπάντεχα νέα και διάρευση πληροφοριών που δεν θα έπρεπε να βγουν στο φως.

Αυτή η πλανητική διαμόρφωση έχει την δυναμική να εκθέσει προς τα έξω συμπεριφορές και ανθρώπους που δεν έχουν ακεραιότητα. Αυτό λοιπόν το τετράγωνο του Ανάδρομου Άρη με τον Δία δίνει έμφαση στο ότι πρέπει να είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας και να προσέχουμε την τριβή που δημιουργείται από αυτή την ένταση. Μας ζητά να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια παύση πριν αντιδράσουμε και πατήσουμε την σκανδάλη.

Ανάδρομος Άρης στον Κριό: Νέες πηγές κινήτρων

Η ανάδρομη διέλευση του Άρη μέσω από το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και οι κύκλοι μέσα από τα τετράγωνα προς τον Πλούτωνα, τον Κρόνο και τον Δία στον Αιγόκερω είναι μια ενέργεια που μπορεί να φέρει μεγάλη απογοήτευση, ειδικά για όσους τον Άρη ή τον Κριό έντονα στον γενέθλιο χάρτη τους.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Κριός είναι πολύ φλογερές ενέργειες που χρειάζονται γρήγορη, ενστικτώδη δράση, κίνηση προς τα εμπρός, απεριόριστη ελευθερία. Το γεγονός ότι ο Άρης είναι ανάδρομος σημαίνει ότι η λειτουργία του εσωτερικεύεται, κατευθύνεται προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Αυτή η διέλευση μπορεί να μας επιβραδύνει και να μας κάνει να μαζεύουμε όλη μας την απογοήτευση μέσα μας σε βαθμό επικίνδυνο.

Παρ’ όλα αυτά, η εσωτερίκευση της ενέργειας του Άρη έχει σκοπό να μας καλέσει να χρησιμοποιήσουμε την ένταση που βιώνουμε ως καύσιμο για συνειδητή δράση, να βρούμε νέες πηγές κινήτρων, νέους τρόπους για να προχωρήσουμε, που ευθυγραμμίζονται περισσότερο με το ποιοι είμαστε πραγματικά.

Όλοι οι οπισθοδρομικοί πλανήτες προωθούν τη διαδικασία εξατομίκευσης και αυτοπραγματοποίησης. Τελικά, διευκολύνουν την αυτογνωσία, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα, καθώς μας αναγκάζουν να λύσουμε προβλήματα με διαφορετικούς και ασυνήθιστους τρόπους.

Ο Δίας στον Αιγόκερω: Πεποιθήσεις, Πίστη και Αλήθεια

Ο Δίας, ως αρχέτυπο της συνείδησής μας, αντιπροσωπεύει την ανάγκη μας να πιστέψουμε σε κάτι, να έχουμε μια υψηλότερη προοπτική της ζωής: αντικατοπτρίζει την αναζήτηση για νόημα. Ο Δίας σχετίζεται με τη διαίσθησή μας, με τον δεξιό εγκέφαλό μας, με βιωματική γνώση, εμπειρία ζωής, φιλοσοφία, κοσμολογία και μεταφυσική.

Πριν από την ανακάλυψη του Ποσειδώνα το 1846, ο Δίας θεωρούνταν ο κυβερνήτης τόσο του Τοξότη όσο και των Ιχθύων. Για αυτόν τον λόγο, και οι δύο πλανήτες έχουν μια φυσική σχέση με την πνευματικότητα, τον μυστικισμό και την αναζήτηση της αλήθειας.

Η διαφορά μεταξύ του Δία και του Ποσειδώνα είναι ότι ο Δίας σχετίζεται με την προσωπική αλήθεια, ενώ ο Ποσειδώνας αντιστοιχεί στην απόλυτη αλήθεια: όταν συγχέουμε τα δύο, και κάνουμε λάθος την προσωπική μας αλήθεια με την απόλυτη αλήθεια, μπορεί να συμβούν τεράστιες παραμορφώσεις της λειτουργίας του Δία. Όταν εκφράζεται ασυνείδητα, ο Δίας σχετίζεται με την αλαζονεία, τον δογματισμό, με τους ψεύτικους γκουρού και τους δασκάλους, με την ανάγκη να πείσουμε και να μετατρέψουμε τους άλλους για να νιώθουμε ασφαλείς.

Η διέλευση του Δία μέσω του Αιγόκερω ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 και χαρακτηρίστηκε από τις επαφές του με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Δίας συνέβαλε στη μετατόπιση της κοινωνικής δομής και στην παγκόσμια συνείδηση που βιώνουμε. Καθώς επανεξετάζουμε τις ιδέες μας για την ηθική και τα συστήματα πεποιθήσεών μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κοινωνική μας λειτουργία και τον ρόλο που επιδιώκουμε να έχουμε στον κόσμο αλλάζει δραματικά.

Αυτή η ετήσια λοιπόν διεύλευση μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε την υπάρχουσα πραγματικότητα και να αναγνωρίσουμε τι δεν λειτουργεί πλέον, τι δεν είναι πλέον αυθεντικό. Ο σκοπός του Δία στον Αιγόκερω είναι να υποστηρίξει το κίνημά μας προς το μέλλον και να μας εμπνεύσει να οραματίσουμε νέες δομές.

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles