Αφροδίτη Η Μεγάλη Θεά του Έρωτα

Αφροδίτη Η Μεγάλη Θεά του Έρωτα. Λατρεύτηκε και από τους αρχαίους πολιτισμούς της Ανατολής, ως Ιστάρ ή Αστορέτ (για εμάς Αστάρτη). Η Αφροδίτη είχε μεγάλη δίψα για έρωτα. Σκόρπιζε παντού το ερωτικό πάθος. Σε εκείνην άνηκε το νυχτερινό και πρωινό αστέρι του ουρανού, ο πλανήτης Αφροδίτη, και από τα ζώα το περιστέρι.

Αφροδίτη Η Μεγάλη Θεά του Έρωτα. Πολλές ιστορίες ακούστηκαν και γράφτηκαν για τη θεά του έρωτα. Μία εξ αυτών έρχεται από την Ανατολή. Αναφέρει ότι τα ψάρια βρήκαν στον ποταμό Ευφράτη ένα μεγάλο και θαυμαστό αυγό. Το αυγό αυτό το κλώσησε μία περιστέρα στην ακτή. Έτσι γεννήθηκε η ευσπλαχνικότερη θεά για τους ανθρώπους, Αφροδίτη.

Εκεί συναντάμε και την ιστορία για έναν από τους θνητούς εραστές της Αστάρτης. Τον Ταμμούζ (ή σύμφωνα με τη δική μας μυθολογία τον Άδωνη), ο οποίος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της υπερβολικής του αγάπης γι αυτήν.

 

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία για τους Αθηναίους η Αφροδίτη ήταν οι αρχαιότερη Μοίρα. Θεωρούταν επίσης κόρη του Κρόνου. Όπως οι Μοίρες και οι Ερινύες («Μυθικές Μορφές της Ελληνικής Μυθολογίας). Ωστόσο, ο μύθος ότι η Αφροδίτη γεννήθηκε από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού όταν ο Κρόνος τα έκοψε και τα πέταξε στην θάλασσα, συνέδεσε μία για πάντα τη θεά του έρωτα με το υγρό στοιχείο («Η μυθολογία των Ελλήνων – Οι Τιτάνες»). Για τους Έλληνες πάντα θα είναι η Αναδυόμενη θεά. Που βγαίνει από τα αλμυρά κύματα και γι αυτό ονομάζεται και Πελαγία. Δηλαδή η «θεά του πελάγους».

Αφροδίτη Η Θεά του Έρωτα….. Η Δισυπόστατη Θεά

Στον Πλάτωνα συναντάμε επίσης την Αφροδίτη ως δισυπόστατη θεά. Εδώ ταυτίζεται με τον κοινό, το γήινο, τον ολοκληρωμένο έρωτα ως Πανδήμου Αφροδίτη. Αλλά και με τον ουράνιο, τον υπερφυσικό, τον αγνό έρωτα ως Ουρανία Αφροδίτη. Μία τρίτη υπόσταση της Αφροδίτης με το όνομα Αποστροφία. Τη συναντάμε στην αρχαία Θήβα. Δηλώνει την αποστροφή των ανθρώπων από τον άνομο πόθο και τα ανόσια έργα.

Οι ονομασίες όμως της θεάς του έρωτος ποικίλουν κι άλλο. Θα τη συναντήσουμε στην αρχαία Ελλάδα ως Διώνη. Ο θηλυκός τύπος του Διός, όνομα το οποίο στα λατινικά μπορεί αν ταυτιστεί με το Διάνα. Το όνομα αυτό (Διώνη) σημαίνει θεά του γαλάζιου ουρανού.  Η Διώνη ήταν επίσης γνωστή και ως θεά των νερών. Στη Δωδώνη, από όπου έδινε χρησμούς, λατρεύτηκε μαζί με το Δία ως σύζυγος του ύψιστου θεού και ως θεά των πηγών.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι, όπως ο Όμηρος, που αμφισβητούσαν την καταγωγή της Αφροδίτης από τον Ουρανό. Την παρουσίαζαν να είναι κόρη του Δία και της Διώνης.

Μάχες Θεών και Τιτάνων – Τυφωεύς

Η Ελληνική Μαγεία στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles