Αφροδίτη και Αγχίσης

Η Ιεραρχία στον Όλυμπο

Αφροδίτη και Αγχίσης. Τρεις μεγάλες θεές ήταν μόνο πάνω από την Αφροδίτη, η Αθηνά, η Άρτεμις και η Εστία. Όλες τις άλλες θεές και θεούς τους είχε υποτάξει. Ανάγκαζε μάλιστα ακόμη και τον ίδιο το Δία να αγαπά θνητές και να παραμελεί τη μεγάλη θεά και σύζυγό του Ήρα. Έτσι και η Αφροδίτη με τη σύμφωνη γνώμη του Δία ερωτεύτηκε κι αυτή με τη σειρά της με πάθος ένα θνητό με το όνομα Αγχίσης.

Η Γέννηση της Αφροδίτης

Ποιος ήταν ο Αγχίσης;

Ο Αγχίσης ήταν βοσκός. Είχε την ομορφιά ενός θεού. Τον έρωτα της Αφροδίτης προς τον όμορφο βοσκό αναφέρει σε ύμνο του ο Όμηρος.
Ο Αγχίσης έβοσκε τα ζώα του στα βουνά της Ίδης στην Τροία. Εκεί τον είδε για πρώτη φορά η Αφροδίτη. Αμέσως, η θεά του έρωτα κεραυνοβολημένη από την ομορφιά του έτρεξε στο ιερό της στην Πάφο. Για να ετοιμαστεί και να καλλωπιστεί από τις Χάριτες. Έλουσε τα μαλλιά της, αλείφτηκε με το λάδι των αθανάτων, φόρεσε χρυσαφικά και ντύθηκε με ένα πανέμορφο φόρεμα, πριν επιστρέψει πίσω στην Ίδη. Μόλις έφτασε στα βουνά πήρε το δρόμο για τις στάνες και την καλύβα του Αγχίση. Βρήκε το βοσκό μόνο του να παίζει την κιθάρα του.

Οι Εραστές της Αφροδίτης Άρης & Ήφαιστος

Η συνάντηση….

Αντικρίζοντας την ο Αγχίσης έμεινε έκθαμβος από την ομορφιά της και τα λούσα της. Κεραυνοβόλος έρωτας τον χτύπησε. Μπροστά σε αυτό το θέαμα ο Αγχίσης αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για κάποια αθάνατη. Έτσι της υποσχέθηκε θυσίες και παρακάλεσε τη θεά να τον ευλογήσει. Εκείνη όμως του είπε ψέματα. Του παρουσιάστηκε σαν θνητή. Λέγοντάς του ότι είναι η κόρη του βασιλιά της Φρυγίας και ότι γνωρίζει τη γλώσσα των Τρώων. Του είπε επίσης ότι χόρευε στο χορό της Αρτέμιδος με τις Νύμφες. Τότε την άρπαξε ο Ερμής για να  τη φέρει έως την Τροία με προορισμό να γίνει γυναίκα του Αγχίση.

Οι Εραστές της Αφροδίτης | Πυγμαλίωνας και Αδωνίς

Ο Αγχίσης ενθουσιασμένος από το απρόσμενο δώρο πήρε τη θεά από το χέρι, τη γύμνωσε και κοιμήθηκε μαζί της. Εκεί μέσα στην καλύβα του επάνω στα τομάρια από τα ζώα που είχε ο ίδιος σκοτώσει στο κυνήγι ενώθηκε ένας θνητός με μία αθάνατη. Η Αφροδίτη μετά την ένωσή τους αποκάλυψε στον ανίδεο βοσκό ποια ήταν. Τότε εκείνος τρόμαξε. Γύρισε το βλέμμα του αλλού. Ικέτεψε τη θεά να τον λυπηθεί και να τον σώσει από την οργή των θεών που ένας θνητός τόλμησε να ξαπλώσει με μία αθάνατη.

Αινείας. Ο Γιος της Αφροδίτης από τον Αγχίση

Από τον έρωτα του Αγχίση και της Αφροδίτης γεννήθηκε ένας γιος, ο Αινείας που αργότερα ίδρυσε το έθνος των Λατίνων στη γειτονική Ιταλία. Ο Αγχίσης ορκίστηκε να μην προδώσει ποτέ ότι ο Αινείας ήταν καρπός του έρωτά του με την Αφροδίτη. Εκείνος όμως παρά την εντολή της Αφροδίτης να κρατήσει μυστική την ένωσή τους, πάνω στο μεθύσι του καυχήθηκε στους ανθρώπους ότι είχε ερωτικό δεσμό με την ωραία θεά. Αυτό εξόργισε τον Δία, ο οποίος λέγεται ότι χτύπησε τον Αγχίση με ένα κεραυνό αφήνοντάς τον ανάπηρο. Άλλη παράδοση λέει ότι ο βοσκός τυφλώθηκε επειδή είδε γυμνή την Αφροδίτη.

Αφροδίτη Η Μεγάλη Θεά του Έρωτα

Ξόρκι Εραστών Δάφνης & Χλόη

About the Author

ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΑΡΗΣ

Το Μέντιουμ Άρης αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο και σοβαρό μέντιουμ στην Αθήνα. Είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέντιουμ που δίνει ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, όταν όλοι οι άλλοι πουλάμε απλά την ελπίδα! Τόσο οι ιδιαίτερες και ξεχωριστές ψυχικές δυνάμεις του όσο και η εντιμότητα που τον διέπει τον κατατάσσουν ως την Νο 1 επιλογή μέσα σε έναν χώρο που βρίθει από τυχοδιώκτες! Στο Ταρωτώ Μαντικές Τέχνες, καθημερινά, παρέχει άρτιες μελλοντικές προβλέψεις, χωρίς γενικότητες και αποτελεσματικές πνευματιστικές υπηρεσίες.

View All Articles