“Ειμαστε αυτο που κανουμε επανειλημμενα. Τελειοτητα δεν ειναι μια πραξη, αλλα μια συνηθεια.”   Αριστοτελης

Εάν θα μπορούσατε να επιλέξετε μία ή δύο ή περισσότερες συνήθειες για να ακολουθήσετε τους επόμενους μήνες – συνήθειες που θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή σας – ποιες θα ήταν αυτές;

Συχνά με ρωτάνε αυτή την ερώτηση, επειδή οι άνθρωποι είναι λίγο μπερδεμένοι όταν θέλουν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή. Δεν ξέρουν από που να αρχίσουν.

Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές που έχω κάνει, από τη διακοπή του καπνίσματος, στην απλούστευση της ζωής μου, στη μείωση του χρέους και πολλά άλλα. Και όλο καθώς τα έκανα έμοιαζαν πως θα μου αλλάζαν την ζωή. Ήταν όλα εξίσου σημαντικά.

Αλλά αν έπρεπε να ξεκινήσω πάλι και έπρεπε να διαλέξω κάποιο, θα είναι ένα από αυτά που βρίσκετε παρακάτω. Η λίστα που ακολουθεί είναι με τη σειρά που νομίζω ότι θα έκανα τους πρώτους 6-7 μήνες της αλλαγής της ζωής μου … αλλά συνειδητοποιώ ότι κάθε άτομο είναι διαφορετικό. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσετε τις επιλογές μου ακριβώς – πρέπει να καταλάβετε τι λειτουργεί για σας.

“Η φυση του ανθρωπου ειναι ιδια. Ειναι οι συνηθειες που τους ξεχωριζουν.” Κομφουκιος

Πώς να αναπτύξετε νέες συνήθειες;

  • Κάντε μια πρόκληση 30 ημερών, εστιάζοντας σε μια μόνο συνήθεια.
  • Γράψτε την σε χαρτί, μαζί με τα κίνητρά σας, τα εμπόδια και τις στρατηγικές για την αντιμετώπισή τους.
  • Δεσμευτείτε πλήρως, με δημόσιο τρόπο.
  • Καταγράψτε την πρόοδό σας.
  • Αναφέρετε την πρόοδό σας κάθε μέρα.
  • Να έχετε υποστήριξη όταν έχετε κάποιο παραπάτημα – είτε στην πραγματική ζωή είτε στο διαδίκτυο.
  • Ανταμείψτε κάθε μικρή επιτυχία.
  • Εάν αποτύχετε, προσπαθήστε να καταλάβετε τι συνέβη, σχεδιάστε το και δοκιμάστε ξανά.

Οι επτά μικρές συνήθειες που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Εντάξει, οπότε τώρα ξέρετε πώς να διαμορφώσετε μια συνήθεια – και να θυμάστε, να κάνετε μόνο μία την φορά – αλλά θέλετε να μάθετε τις επτά μικρές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν και θα σας αλλάξουν την ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Top 10 συμβουλές για μια ζωή χωρίς στρες

Ανάπτυξτε την θετική σας σκέψη.

Έβαλα αυτό πρώτο επειδή πιστεύω ότι είναι η πιο σημαντική συνήθεια που θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε τις άλλες. Σίγουρα, η θετική σκέψη από μόνη της δεν θα σας οδηγήσει στην επιτυχία, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει πολύ για να σας παρακινήσει να κάνετε τα άλλα απαιτούμενα πράγματα.
Το έμαθα αυτό όταν σταμάτησα το κάπνισμα – όταν επέτρεπα στον εαυτό μου να κάνω αρνητικές σκέψεις πάντα κατέληγα στην αποτυχία. Αλλά όταν έμαθα πώς να εξαφανίζω τις αρνητικές σκέψεις και να σκέφτομαι τις θετικές, αντ ‘αυτού, τα κατάφερα. Αυτή η ανακάλυψη μου με οδήγησε να μπορώ να κάνω το ίδιο ξανά και ξανά, μέχρι που ήμουν σε θέση να διαμορφώσω σχεδόν κάθε συνήθεια που χρειαζόμουν. Είναι ανεκτίμητο για μένα, και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι για τους περισσότερους ανθρώπους.

Επικεντρωθείτε πρώτα σε αυτήν τη συνήθεια και θα καταφέρετε να κάνετε όλες νέες συνήθειες να μοιάζουν εύκολες. Ξεκινήστε με το να περιορίζετε την αρνητική αυτοδιάθεση – να έχετε ένα μικρό χαρτί μαζί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να σημειώνετε μια γραμμή κάθε φορά που κάνετε μια αρνητική σκέψη. Σύντομα, θα αρχίσετε να αναγνωρίζετε το μοτίβο και να περιόρισετε τις αρνητικές σκέψεις.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Προστασία Από Το Κακό Μάτι

Κάντε γυμναστική!

Σίγουρα, η άσκηση είναι υγεία αλλά πώς ακριβώς αλλάζει η ζωή μας;
Σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας, και με περισσότερη αυτοπεποίθεση. Σε οδηγεί σε μεγαλύτερα επίπεδα επιτυχίας και σε άλλες θετικές αλλάγες.

Ενισχύει τη συνήθεια της θετικής σκέψης

– πρέπει να σκέφτεσετε θετικά για να καταφέρετε να γυμνάζεστε συστηματικά.

Σας ανακουφίζει από το στρες και σας δίνει χρόνο να σκεφτείτε

– αυτό οδηγεί σε καλύτερη ψυχική ευεξία στη ζωή σας συνολικά.

Βοηθάει με τη δημιουργικότητα.

Μην ζητάτε να το αποδείξω, εκτός από το να λέω ότι οι καλύτερες ιδέες μου έρχονται λίγο μετά την άσκηση.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα 6 πιο θετικά ζώδια! Μάθε αν είσαι ένα από αυτά!

Αναλάβετε να φέρετε εις πέρα μία εργασία την φορά.

Το αντίθετο από το multi-tasking. Γιατί αυτό μας αλλάζει η ζωή; Δύο ισχυροί λόγοι:

Θα είστε πιο αποτελεσματικοί με τα καθήκοντά σας και θα καταφέρνετε να κάνετε περισσότερα.

Είναι δύσκολο να πετύχετε σημαντικά πράγματα εάν κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα ή σας αποσπάνε άλλα πιο “επείγοντα” πράγματα.
Θα έχετε λιγότερο άγχος συνολικά και (κατά την εμπειρία μου) θα είστε πιο ευτυχισμένοι και ήρεμοι σε όλη σας την ημέρα σας.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 6 γρήγορες και εύκολες συμβουλές Feng Shui που λειτουργούν για όλους

Εστιάστε μόνο σε ένα στόχο

Ακριβώς όπως θα πρέπει να εστιάζετε σε μια μόνο εργασία ή μόνο σε μια συνήθεια. Έτσι και το να εστιάζετε σε ένα μόνο στόχο είναι πολύ αποτελεσματικό. Ενώ μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο, η εστίαση σε ένα στόχο κάθε φορά είναι ο πιο ισχυρός τρόπος επίτευξης των στόχων σας. Όταν προσπαθείτε να εκπληρώσετε πολλούς στόχους ταυτόχρονα, η ενέργεια σας και η εστίαση σας μοιράζεται.

Τι γίνεται αν έχετε 5 στόχους που θέλετε να επιτύχετε; Επιλέξτε ένα να τους κάνετε έναν έναν. Σπάστε το σε πιο μικρούς στόχους που μπορείτε να πετύχετε για παράδειγμα σε κάθε μήνα, αν είναι μακροπρόθεσμος στόχος. Να επιλέγετε μικρούς στόχους και να τους πραγματοποιήτε κάθε ημέρα. Συνεχίστε μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος – κάντε μια ενέργεια για τον στόχο κάθε μέρα, ολοκληρώστε μίνι στόχους, επιλέξτε τον επόμενο στόχο για να εργαστείτε. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί ο στόχος σας, επικεντρωθείτε στον επόμενο στόχο.

Μερικοί στόχοι μπορεί να είναι συνεχιζόμενοι – όπως το blogging κάθε μέρα, ή η καθημερινή άσκηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να μετατρέψετε τους στόχους σας σε καθημερινές συνήθειες και να εστιάσετε αποκλειστικά στην μετατροπή του στόχου σε συνήθεια, έως ότου η συνήθεια ριζώσει. Στη συνέχεια, εστιάστε στον επόμενο στόχο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Θέλετε να κοιμάστε καλύτερα; Φτιάξτε την κρεβατοκάμαρα σας σύμφωνα με το Feng Shui

Περιορίστε τα περιττά

Πρώτον, θα πρέπει προσδιορίστε ποιά είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σας που για εσάς, που αγαπάτε περισσότερο. Στη συνέχεια, εξαλείψτε όλα τα άλλα. Αυτό απλοποιεί τα πράγματα στην ζωή σας και σας αφήνει το χώρο για να εστιάσετε στα βασικά. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί με οτιδήποτε – στην ζωή σας γενικά, με προτζεκτ στην δουλειά σας, με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες επικοινωνίες.

Αυτό θα αλλάξει τη ζωή σας επειδή θα σας βοηθήσει να την απλοποιήσετε, να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό.

Καλοσύνη

Ναι, η καλοσύνη είναι συνήθεια. Και μπορεί να καλλιεργηθεί. Εστίαστε σε αυτό κάθε μέρα για ένα μήνα και θα δείτε βαθιές αλλαγές στη ζωή σας. Θα αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας ως άτομο. Θα δείτε τους ανθρώπους να αντιδρούν διαφορετικά σε εσάς και να σας αντιμετωπίζουν καλύτερα, μακροπρόθεσμα. Είναι το κάρμα.

Πώς αναπτύσσετε τη συνήθεια ευγένειας και καλοσύνης; Κατ ‘αρχάς, βάλτε έναν στόχο να κάνετε κάτι καλό για κάποιον κάθε μέρα. Στην αρχή της ημέρας, καταλαβαίνετε τι θα κάνει αυτή η πράξη και στη συνέχεια θα την κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεύτερον, κάθε φορά που αλληλεπιδράτε με κάποιον, προσπαθήστε να είστε καλοί, φιλικοί, συμπονετικοί. Τρίτον, προσπαθήστε να προχωρήσετε πέρα ​​από τις μικρές κινήσεις καλοσύνης σε μεγαλύτερες πράξεις συμπόνιας και εθελοντισμού για να βοηθήσετε όσους έχουν ανάγκη και να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να τους ανακουφίσετε από τα βάσανα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τεστ: Τι αναζητάς σε μια σχέση;

Καθημερινή ρουτίνα

Είναι τόσο απλό, αλλά η δημιουργία μιας καθημερινής ρουτίνας για τον εαυτό σας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή σας. Οι καλύτερες ρουτίνες γίνονται στην αρχή και στο τέλος της ημέρας – τόσο τις καθημερινές όσο και το ΣΚ. Δηλαδή, αναπτύξτε μια ρουτίνα όταν ξυπνάτε, όταν ξεκινάτε την δουλειά, όταν τελειώνετε την δουλειά σας και για το τέλος της ημέρα σας.

Πώς θα αλλάξει αυτό τη ζωή σας; Θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα καλό ξεκίνημα για την ημέρα σας και να τελειώσετε την ημέρα σας οργανωμένος για την επόμενη μέρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να σταθεροποιήσετε τις παραγωγικές συνήθειες που θέλετε να σταθεροποιήσετε στην καθημερινή σας ζωή. Θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που είναι σημαντικό, όχι μόνο σε ό,τι συμβαίνει. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει όλα τα αυτά που πραγματικά θέλετε να γίνονται καθημερινά. Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά.